Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny jak wygląda Wasz śluz?

Polecane posty

Gość gość

pytanie trochę niesmaczne, przynajmniej dla mnie, ale już sama nie wiem co o tym myśleć. Wydaję mi się, że coś jest nie tak z moim śluzem. Na co dzień, niezależnie od dnia cyklu, na majtkach mam duży ślad wyschniętego śluzu. Nie noszę wkładek, bo nie czuję się w nich świeżo. Jak jestem podniecona to robię się strasznie mokra, a ten śluz jest paskudny- dużo go, do tego takie gluty. Dodam, że pachnie zupełnie neutralnie, a właściwie nie pachnie, nie mam żadnych objawów zapalenia itd Jak wspominałam o tym ginowi to dostaję jakieś globulki, które wcale nie zmniejszają ilości śluzu. Proszę, powiedzcie jak to u Was wygląda? może to całkiem normalne i nie potrzebnie się wstydzę i martwię, a może jednak coś jest ze mną nie tak :(

Gość gość
To, ze gdy sie podniecasz jest wiecej śluzu to zupełnie normalne. Tym bardziej jesli nie ma nieprzyjemnego zapachu, ani nie laczy sie to ze swędzeniem czy zaczerwienieniem sromu. Generalnie w dni plodne mamy śluz podobny do kurzego bialka, w niepłodne bardziej bialy i nieciągliwy, lub żadnego. Taka fizjologia. Niepokoić powinien dopiero przykry zapach, swędzenie itp.

Gość gość
heh, wiem że więcej jest przy podnieceniu, ale całe majtki mokre :( do tego niepokoją mnie te gluty. ten śluz nawilżający jest inny, rzadki, przejrzysty. Ja mam taki a w nim są białe gluty, czasami jest gęsty.. Czy na co dzień też macie majtki ubrudzone w tym śluzie?

Gość gość
A jak wyniki cytologii? Sa ok?

Gość gość
ostatnio 2 grupa, raz miałam 3 ze stanem zapalnym, po antybiotykach było ok, ale nie wpłynęło to na śluz. Może taka moja "uroda" :(

Gość gość
Hm...dwojka to niekoniecznie dobrze. Idz do ginekologa, który stosuje metodę opisowa. Jest dokladniejsza. Moze problem tkwi w braku równowagi we florze bakteryjnej. Lekarz musiałby poważnie potraktować Twoj problem, a nie tak "po łebkach"...

Gość gość
Moze i taka Twoja uroda, ale najpierw byloby dobrze zdiagnozować skąd sie to bierze i czy na pewno ginekologicznie wszystko jest w porządku. Współżyjesz? Moze masz uczulenie na lateks?

Gość gość
tzn że macie "czyste" majtki po całym dniu? Współżyję. chyba nie jestem uczulona bo nic nie swędzi. jak miałam pór roczna przerwę w seksie to śluz był taki sam, więc to chyba nie od gumek.

Gość gość
Tak, mam czyste majtki. Tylko w czasie owulacji zdarzy sie jakiś maly"ślimak" na nich. Choc kiedy idę siku, to na papierze sie nieco śluzu znajdzie. I kiedy choruję, gorączkuje, to śluzu tez mam wiecej. Ale...zmieniłam ginekologa. Obecny raz do roku pobiera wymaz, robi usg dopochwowe, a kiedy raz cytologia mu się nie podobała ("stara" grupa II, ale opisowo juz AS-CUS), zarządził pogłębioną diagnostykę, skierował na kolposkopie. A trafiłam do niego z nawracającą grzybicą. Niby nie śmierdziało (po globulkach), ale wciąż miałam dużo śluzu, takiego serkowatego bardziej. Dostalam i lek do połknięcia (nazwy juz nie pamiętam) dla mnie i partnera również, a także globulki. Potem dla odbudowania flory srodki z kwasem mlekowym itp. Generalnie po miesiączce mozna je brać, bez recepty. No i okazało sie, ze miałam polipa na szyjce, którego usunal (w szpitalu). Jedno i drugie jest powodem uplawow. Nie wiem co u mnie gorsze, ale ...kłopoty się skończyły jak ręką odjal.

Gość gość
no właśnie, ja mam takiego ślimaka zawsze :( wstyd mi zdejmować majtki przy partnerze :( globulki z kwasem mlekowym stosowałam juz wiele razy, oraz takie przepisane przez lekarza (z jodyną, antybiotyki) tylko przez ten śluz, innych objawów nie było. Chodziłam do różnych lekarzy i żaden nie widział problemu. Nawet na kolposkopię poszłam prywatnie, profilaktycznie- wszystko jest ok. Jak zdiagnozowali Ci tego polipa? Lekarze zawsze mi mówili, że 2 grupa dla niedziewicy to norma :o

Gość gość
Polipa dojrzal przy typowym badaniu przy pomocy wziernika. Powiedzial, ze typowe dla niego są wlasnie uplawy. Ale i na grzybice dal od razu leki. Juz nie pamiętam, czy zdiagnozowal jedno i drugie, czy to byly typowe leki przy polipie. Z tego, co czytałam polipa moze byc i w macicy, w takim wypadku nie wiem jak go sie diagnozuje..? Grupa II to przestarzala forma oceny badania wymazu cytologicznego. Powinno sie ja laczyc z opisową, wtedy latwiej o dobrą diagnostykę. Poczytaj w necie, sporo tego. A ginekologowi nie odpuszczaj. Mój oprócz prywatnej praktyki jest lekarzem w szpitalu klinicznym, caly czas sie dokształca, ma tytuł naukowy. Zupełnie inne ma podejscie niż ten z poradni NFZ. W wiekszym mieście ma sie spore szanse na trafienie do dobrego lekarza, lepiej jednak najpierw sprawdzić co o nim piszą w necie. Wiadomo, ze samej prawdy i tam nie ma, bo i hejterzy sie znajda, jak i tacy co sami sobie anonimowo dobre oceny wystawiają ;) ale srednia ocen jest wiarygodna Poszukaj przez stronę znanylekarz.pl

Gość gość
Ja bym polizal takiego slimaczka!