Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łzy ługańskich dzieci nikogo nie wzruszają

Polecane posty

Gość gość

Teraz już nie wiem, gdzie mam uciekać. Do grobu? Nikt nie czeka na mnie, bo świat jest pusty, jak pustynia ducha. I najdłuższy mur – to mur obojętności. Ludzie są uwikłani w teatr udawania i pozorów. Niektórzy mają nawet honor.

Gość gość
Już się nie boją specjalnie III wojny światowej, bo dla większości to gra komputerowa. Aby nie umrzeć za życia trzeba wierzyć w nieśmiertelność Boga. Tu czas nie ma żadnego znaczenia, bo ludzie są strasznie podzieleni. Każdy dba o siebie. ŁZA dziecka z Ługańska na ukraińskim Donbasie nikogo nie wztuszyła. Wszyscy jesteśmy chorzy. Już nie ma na świecie 10 sprawiedliwych. Już nie wiem, gdzie mam uciekać. Na razie czytam fragment wierszu Stanisława Grochowiaka: „My nie po trupach. My po przemyśleniu/ Idziemy w niebo po szczeblach drabiny:/ Są z nas Jakuby nie z Ducha, nie z Ojca,/ A z przysposobień Ochotniczej Straży./ My nie po trupach. My pozostawiamy/ Za sobą tylko ptaki okulałe,/ Muchę skrzywdzoną. trawę zadeptaną,/ Albo – co chlubne – nowy Dom dla Starców.”

Gość gość
dla Starców.” Wiem, iż prawie nikogo nie wzruszę, bo każdy dba o swoje i nie widzi okulałych ptaków we własnym ogródku. Eugeniusz Lubański (Kijów) P.S. Obojętność na ból innych jest straszną choroba. Mam prawie 2,5 tys. przyjaciól na swoim facebooku, ale nikt nie zareagował na mój wpis o spopielałych łzach dziecka w Ługańsku na Ukrainie po ostrzale miasta przez broń masowego rażenia „Grad”. Czy w społeczeństwie panuje znieczulenie nawet na straszny ból dzieci na ukraińskim Donbasie, które giną w tym regionie codziennie? Jeżeli władza nieczysta w Kijowie jest obojętna wobec własnego narodu [własny naród to dla nich żydostwo - admin], to Polska to przecież Europa, która ma bronić wartości cywilizacji łacińskiej. Ale życie mówi, iż epidemia znieczulenia opanowała świat, w tym i Polskę, którą kocham, ale widzę degradację większej części narodu. Obojętność – to straszna choroba XXI wieku. Jeśli świat zginie, to zginie na obojętność.

Gość gość
Nie rozumiem czemu tak w kolko pyskujemy tylko na zydow. Dzis przeczytalem Gazete Wyborcza. W wiadomosciach o Konferencji G-20 w Brisbane poczytalem wpisy czytelnikow. Spac nie bede. To samo co opowiadali o Serbach teraz podejrzewam ze ci sami ludzie wygaduja te same chamstwa o Rosjanach, no i naturalnie o Putinie. Ta wsciekla niewiedza, nienawisc i znieczulica snuje sie po Polsce jak smrod po gaciach. Skad w Polakach tyle nienawisci??? Przeciez Cameron, Tony Blair, Obama oba Bushe, Clinton wymordowali miliony ludzi na swiecie. Takich wyzwisk jak Putin sie nigdy nie doczekali. Polacy w czasie wojny nie pomagali Rosjanom.

Gość gość
Pomagalismy aliantom. Walczylismy na wszystkich frontach gdzie nas Angole wyslali. Wierzylismy ze walczymy z okupantem o wolna Polske. Tymczasem w Jalcie nie Rosjanie winni byli nas bronic i zadbac o nasze interesy – tylko alianci. Nas nikt tam nawet nie zaprosil. Za polska krew przelana dla bandytow z Zachodu nikt Polakom nie podziekowal. Alianci sprzedali nas jak chora krowe. Tylko dlatego ze Sowietom winni byli kupe pieniedzy za 1-y front. My sie dalej mizdrzymy do Zachodu, mimo ze teraz nawet z nami juz tez rozmawiac nie chca. Polacy nie sa zapraszani na zadne miedzynarodowe spotkania w sprawie Ukrainy, chociaz jestesmy jedynym krajem ktory graniczy zarowno z Rosja jak i Ukraina. Czytajac te wpisy w Gazecie Wyborczej dochodze do wniosku, ze Polske zamieszkuje jakies robactwo.

Gość gość
Wspolczulismy muzulmanskim mordercom z Kosowa; wspolczulismy corce bardzo bogatego Pakistanczyka z ktorej media zrobily ofiare Talibanu. Zaden glupawy Polak przez sekunde sie nie zastanwial jak taka mloda zacofana dziewczynka, 14 letnia aktywistka z Pakistanu, ktora walczy o dostep dziewczat do nauki mowi bezblednie po angielsku!. Wzruszyla nas do lez bo zawiezli ja do najlepszego szpitala w Anglii i w nagrode dostala Nagrode Nobla. Nie przypominam sobie, zeby jakikolwiek Polak byl oburzony tym skandalem. Dalej pierd .. o tym jak sie muzulmanskim dziewczynkom zle powodzi bo ich islam gnebi!!!. Niestety, ani dzieci serbskie ani chrzescijanskie dzieci ukrainskie z Doniecka nie maja prawa do zycia. Poroszenko i Timoszenko postanowili wybic wszystkich mieszkancow Wschodniej Ukrainy do nogi. A polska swolocz potepia Putina za to ze nie lubi ludobojcow.

Gość gość
Polska swolocz juz nie pamieta, ze demokratycznie wybrany parlament w Kijowie wstrzymal sie od podpisania umowy stowarzyszeniowej z Europa. To parlament ukrainski, a nie Janukowicz poprosil o zwloke do namyslu, poniewaz umowa ta zawierala okolo 600 stron i nie byla przetlumaczona na jezyk ukrainski. Podejrzewam, ze do tej pory nie jest. Polska swolocz juz nie pamieta, ze na drugi dzien po wizycie szefa CIA ( o czym podawaly wszystkie gazety, w tym polskie) Poroszenko zaczal bombardowac Wschodnia Ukraine. Naturalnie ze bombardowali glownie osiedla mieszkaniowe i budynki publiczne jak szkoly, przedszkola i zlobki. Chodzilo o wymordowanie dzieci. Bo po co sie bombarduje szkole??? To nie Donieck napadl na Kijow. To Kijow napadl na obywateli ukrainskich w Donbasie , ktorzy tam mieszkali od wielu generacji. Polscy kibice zydowskiej oligarchii dobrze pamietaja kto odwiedzal majdan i namawial do bitki. Byli tam przedstawiciele polskich wladz i amerykanskich. Rosjan tam nie bylo.

Gość gość
teraz taki zakapior jeden z drugim opowiada, ze to Putin zaczal awanture na Ukrainie. Miloszewicz podobno mordowal muzulmanow, Husejn zagrazal calemu swiatu, Ahmadinezad klecil bombe atomowa bo chcial zmiesc Izrael z powierzchni ziemi, a taki np. Marcos byl … skorumpowany. A przeciez Amerykanie nigdy nie widzieli skorumpowanego oficjela.

Gość gość
Nalezalo zniszczyc nie tylko niewygodnych przywodcow ale wymordowac obywateli i zniszczyc ich caly kraj. A potem wypisywac bzdury po gazetach, ze to ofiary same na siebie napdly i sie pozabijaly nawzajem. Wiec taka gazeta Wyborcza otworzyla podwoje dla polskiego geniuszu politycznego, ktory popiera masowe morderstwa i ‚etniczne czystki’. .