Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chillous

Pierwsze olejowanie włosów.

Polecane posty

Witajcie kobietki! Niestety ale zacznę od gorszej rzeczy, czylli od opisu moich włosów. Są sztywne, trudne do ułożenia, bardzo grube i puszyste. W dotyku były miękkie lecz po pewnym czasie prostowsania końcówki są w strasznym stanie. Podczas panującej wilgoci zaczynają sie trochę skręcać i strasznie się puszyć. Czytałam trochę o olejowaniu włosów i mam kilka pytań. Jaki olej nadaje się na moje włosy? Jak olejować najlepiej, jak nakładać, ile trzymać olej na głowie? Nakładać na całą długość włosów? Ile razy w tygodniu stosować taki zabieg? Na mokre czy suche włosy?? Bardzo proszę o jakieś wskazówki lub podpowiedzi. Strasznie zależy mi by powrócić do dawnego stanu moich włosów... Z góry dziękuję za pomoc i fatygę ;)

Gość gość
u mnie sprawdza się olej z pestek moreli dobre są gotowe mieszanki, np. wypróbuj olejek Babydream z rossmana, dobry skład, tani, wydajny nie polecam kokosowego, mimo że mocno rozreklamowany, nie nadaje się do każdego typu włosow, włosy wysokoporowate zamiast wygładzać jeszcze bardziej przesusza i powoduje puszenie wystarczy olejować raz w tygodniu, nałożyć olejek na 2 godziny przed myciem olejek dobieramy do typu porowatości włosa zerknij na blog Anwen

Dokładnie poczytaj bloga Anwen i tam dowiesz się wszystkiego. Każde włosy sa inne, każde co innego lubią a tam masz opisane chyba wszystko co można by napisać :)

Gość gość
generalnie to każdy skóra głowy i każdy włos będzie reagowała inaczej, ja sama przeszłam tą drogę przez różne preparaty/oleje itd. włącznie z koksowym (słaby, nawet bardzo), aż do arganowego po którym widziałam jakiekolwiek efekty. Prawdziwy arganowy jest stosunkowo drogi ale tutaj http://www.topdrogeria.pl/odzywki_maski/100_olej_arganowy_50_ml_w_szklanej_butelce_spray,10198.html kupuję i cena jest przyzwoita, a nie zauważyłam różnicy pomiędzy takim a jakimiś tam specjalnymi za 100 zł.

Gość gość
Ja używałam wielokrotnie olejku rycynowego, ale podobnie do koleżanki powyżej najlepszy dla mnie jest olejek arganowy, który ma ogromną ilość składników aktywnych co jest na prawdę bardzo ważne.

Gość gość
Bzdura i nieprawda. Każdy olej jest dobry, byle dobrany do włosów, i zamiast inwestować w kokos najlepiej zacząć od tych, które ma się w kuchni.