Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój syn nadużywa alkoholu

Polecane posty

Gość gość

mój syn ma 16 lat i ostatnio zauważyłąm , że nadużywa alkoholu. ostatnio znalazłąm u niego butelkę po wódce, co chwile widze go z piwem... nie wiem już jak mu pomóc, bo mówienie i proszenie nie pomaga.....

Gość gościk
Czasami jedyną opcją jest tryb wnioskowy, czyli: albo udać się do najbliższej gminnej komisji ds. rozwiązywania problemów alkoholowych, albo złożyć wniosek w sądzie rodzinnym. Można zacząć od tego, żeby go tymi wnioskami postraszyć i zacząć od poradni odwykowej,

Gość gość
to taki wiek, tuz przed 18 chce sie juz byc doroslym, po 18 bedzie tylko wracac wesoly po imprezie. No chyba, ze bedzie miec powod do picia.. czyli brak celu w zyciu.

Gość gość
To prawda że to taki wiek, tyle że to groźne, Ja jak miałem 18-22 lata to chlałem na umór, na imprezach. Dziś piję okazyjnie i w małych ilościach. Znam niestety osoby które się uzależniły w ten właśnie sposób.

Gość gość
To masz problem,kobieto-matko :O

Gość gość
zaprowadź go do psychoterapeuty.wiem że przekonanie do wizyty jest bardzo trudne, zwłaszcza w przypadku nastolatków, ale to może być jedyne wyjście z twojej trudnej sytuacji

Gość gość
miałam podobny propblem z moim synem, tylko że był starszy bo miał wtedy 20 lat.... pomogła mu pani Śleboda, chodzi na terapię dośc często, ale teraz widze to przysniosło pożądany efekt!!

Gość gość
depresja? Też tak miałam, jak miałam 20 lat, spałąm tylko, a jak nei mogłam zasnąć to waliłam flache, żeby się zrobić śpiąca. Nie żartuje sobie. Chciałam przespać problemy,