Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja24_24

Mam 30 zł do końca miesiąca na jedzenie jak przeżyć?

Polecane posty

Gość Alicja24_24

rachunki popłacone dajcie propozycje jakiś tanich posiłków. Nie chce umrzeć z głodu :(

Gość gość
nie dasz rady przezyc... ;[ nie mozesz pozyczyc?

Gość gość
ciamajda

Gość gość
widzisz teraz polska bieda nazywana jest ciamajda:o ciekawe kobita nie prosi o pieniadze a o rady na temat taniego jedzenia;o

Gość Alicja24_24
Lodówka pusta nie mam od kogo pożyczyć ciężka sytuacja a nie chce brać chwilowki

Gość cyha
Kup ziemniaki, jednego dnia możesz zrobić placki ziemniaczane, na drugi dzień kopytka albo kluski śląskie. Mięso mielone i raz kotlety plus ziemniaki, spaghetti z mięsem mielonym , z reszty makaronu i mięsa zapiekanke. Napewno masz w domu mąkę cukier itp wiec wystarczy dokupić makaron, ziemniaki, ewentualnie mleko i jajka i juz nasz placki, naleśniki, spaghetti itd. Jak masz jakieś warzywa zrób zupę i masz na dwa dni. Kup kalafiora za 2/3 zł i zupę kalafiorowa z ziemniakami, które Ci zostaną i kostka rosolowa żeby nie wydawać na mięso.

Gość gość
Nie dasz rady do końca miesiąca za 30 pln , moze znajdź sponsora !

Gość gość
30 zupek za 75 gr z biedronki +3 bochenki chleba. Dasz rade ;)

Gość aniaanka
jak chcesz to moge ci dac na chleb , tylko musze meic pewnosc ze nie jestes oszustka

Gość gość
wlasnie w olivce widzialam ziemniaki po 43 grosze kilo wiec moze w innych sklepach beda to mega tanio

Gość gość
jedna zupka na dzień i suchy chleb? nieda się niestety to wychodzi 2zł na dzien

Gość gość
da sie, żeby zabic głód, bez obrzerania i 2 zupki nie jedna

Gość gość
Proponuje sie wprosić do kogoś na obiad kilka razy ;]

Gość Alicja24_24
Dzięki za propozycje :) na pewno coś wykorzystam niestety lodówkę mam kompletnie pustą wiec zacznę chyba od ziemniaków a kasy od nikogo nie chcę ale dziękuję

Gość gość
ta ziemniaki kup to podstawa - sama mieszkasz? ziemniaki , jajka mąka i za 7zł kup z kilogram żołądków z kurczaka albo 0,5 kg żołądków i pół kg wątróbki.

Gość gość
Autorko skąd jesteś? Tu nie chodzi o danie pieniędzy, ale o kupienie Ci kilku rzeczy.

Gość cyha
I kupuj produkty, z których możesz zrobić kilka rzeczy. Jeśli kupisz dwie paczki makaronu, trochę mięsa mielonego, 2/3 kg ziemniaków, jajka, jakiegoś kalafiora, marchewkę, mleko to w zupełności dasz rade. Z ziemniaków masz kilka obiadów, z mięsa i makaronu także, mleko i jajka na jakieś naleśniki czy omlet, do tego chlebek na dwa dni. Możesz chleb pokroić i obtoczyc e jajku i smażyć na patelni, pyszny "zapychacz".

Alicja :)wiec jezeli nie chcesz pieniazkow:)wspomoge paczkami:)potrafie sie dzielic:)

Gość gość
ziemniaki - tylko pewnie po 2 tygodniach nie bedziesz mogla na nie patrzec :) - frytki - puree ziemniaczane - zupa ziemniaczana - placki ziemniaczane - frittata - pieczone ziemniaki - wedgesy - krokiety ziemniaczane - kopytka

Gość gość
Mogę sprzedać ziemniaki po 10gr/kg, tzn po aktualnej cenie hurtowej, ale musiałabyś zgłosić się do mnie do Sieradza:)

Gość gość
Kurcze, taki temat pojawia się raz w tygodniu, poszukaj, było tam "tysiąć" rad jak przeżyć za tak małe pieniądze

Gość gość
Jeśli jesteś z Olsztyna (wiem, że to mało prawdopodobne, ale może jednak) to możemy wybrać się na zakupy. Milionerką nie jestem, ale na pewno zaopatrzę Ci lodówkę na te kilkanaście dni. Żaden problem.

Gość gość
nie rozumiem jak można być taką patologią? my podatnicy musimy wiele takiej patologii utrzymywać. wyganiać z UE takie egzemplarze kompletnie do Niej niepasujące

Gość Alicja24_24
nie jestem patologią. Poprostu mam finansowego doła i tyle mam ryż ziemniaki makaron i 3 pomidory zobaczymy co z tego zrobie dużo nie jem :P

Gość gość
tanie będzie wszystko na bazie ziemniaków, mąki, jajek...możesz na obiad zrobić ziemniaki, plus jajko sadzone i surówka z marchewki. Dobrze sprawdzą się też gołąbki z farszem soczewicowo-grzybowym. Ze słodkich rzeczy tanio wychodzą ptysie z bitą śmietaną i jest ich naprawdę dużo. porównywarka pożyczek i lokat: www.cykl.leadkredyt.pl

Gość gość
ja jak przez tydzien mieszkalam sama na jedzenie wydalam 20 zl :) glodna nie chodzilam bo mialam jakos tam zaopatrzona lodowke. teraz mieszkam z chlopakiem i wydaje 300 zl tygodniowo

Gość gość
no właśnie ja też wydaje na jedzenie koło 1300zł mc na dwie osoby i nic superowego nie jem - poza łososiem wędzonym na zimno raz na 2 tyg z 20 dag i po szklance soku świeżo wyciskanego z pomarańczy - ale bez przesady teraz pomarańcze są po 4 zł kg.