Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak uniknąć raka

Polecane posty

Gość gość

Jak uniknąć raka piersi, jeśli jest się w grupie ryzyka? Co byście polecały?

Gość gość
Przede wszystkim trzeba się badać. regularnie robić usg/mammografię. Warto też badać sobie piersi w domu. teraz są świetne rękawiczki do samobadania - np femiglove zwiększa znacznie czulość palców

Gość gość
Ginekolog badał mnie taką rękawiczką i ją polecał żebym sobie kupiła do domu. Ale w aptece czy w drogerii jej nie widziałam, gdzie ją można dostać oprócz allegro?

Gość gość
Tak, na bezpośredniej stronie femiglove :) Albo u swojego ginekologa możesz zapytać

Gość gość
amputacje

Gość gość
na pewno warto się regularnie badać, czy to w gabinecie, czy sama. Najważniejsze, żeby mieć świadomość tego, że profilaktyka jest jedną z kluczowych kwestii. Warto też przekonywać bliskich do badań. Za sprawą tej akcji http://www.kobieta.diagnostyka.pl/ udało mi się przekonać swojego faceta, żeby się przebadał.

Gość gość
Serio jest sens kupować taką rękawiczkę? Nie prościej po prostu namydlić sobie rękę? efekt będzie taki sam....

Gość gość
Zrobić sobie markera odnośnie raka piersi

Gość gość
ja nie wiem jak wy się same badacie, ja nie potrafie, piersi składają się zgruczołów jak je dotykam to mam wrażenie,że wszędzie jest pełno jakichś guzów

Gość gość
jesli jestes w grupie ryzyka to musisz sie bardzo czesto badac, nic innego nie zrobisz

Gość gość
Mam tą rękawiczkę i jest różnica. Nawet jak się namydli rękę to wydaje mi się że badanie w rękawiczce jest dokładniejsze.