Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy chłopak z depresją ma szansę na dziewczynę ?

Polecane posty

Gość gość

Samotny bez znajomych , który ma jednak chęć poprawy swojego życia.. Co o tym myślicie ?

Gość gość
Masz szansę, tylko musisz podleczyc depresje. Depresja to nie wyrok dozywocia. Natomiast szukaj znajomych, bo taka samotność może dziewczynę odstraszyć - co to za model, którego nikt nie chce znać.

Gość gość
Ja bym Cie chciała. Sama mam depresję i zero znajomych.

Gość gość
Dwoje z depresją bardzo szybko by się znienawidziło. Udusiliby się we własnym sosie

Gość gość
weż sobie dziewczynę też z depresją będziecie sobie wzajemnie zabierać kanapki

Gość gość
Dlaczego by się znienawidziło?

Gość gość
Depresja- czyli dla innych ludzi to nudziarstwo takiej osoby pierdołowatość, małomówność to odstrasza potencjalnych znajomych

Gość gość
ale wezcie pod uwage ze takie sklonnosci sa dziedziczne. niekoniecznie osoby z depresją znajda partnera bez depresji, bo ja np nie chcialabym faceta z depresja niańczyć, a później jeszcze dziecko. ja bym wzieła pod uwagę związek z osobą o podobnych problemach, która rozumie o co chodzi.

Gość gość
Właśnie chciałbym poznać kogoś kto potrafił by mnie zrozumieć. Doskonale zdaje sobie sprawę z tego że stan taki odstrasza innych dlatego nie chciałem zagłębiać się w znajomości gdyż później wiele by to kosztowało zarówno mnie jak i tą drugą osobę. Chcę udać się do psychologa, może przypisze mi jakieś leki antydepresyjne lub skieruje na terapię , pewnie tam mam największe szansę na zrozumienie

Gość gość
ułomni nie powinni zawracać młodym mądrym zdrowym Dziewczętom głowy. nie niszczyć ich. często jest tak , że psychole różne deprechy są toksyczne i psychicznie silne by otoczyć swoją chorobą zamęczyć zdrowe osoby. powinni Cię unikać. nie nadajesz się na faceta jakiejkolwiek kobiety.

a czy dziewczyna taka beznadziejna jak ja ma szanse na lepsze życie?

Gość gość
Ja chciałabym poznać kogoś takiego,bo sama walczę z tą chorobą

Gość gość
przede wszystkim nie ma co sie n ad sobą użalać. ludzie mają różne problemy i dolegliwości. ważne żebyś nie krył przed potencjalną partnerką co ci dolega i jak się z tym czujesz. oczywiście to nie tylko jest ciężkie dla niej, ale i dla ciebie, bo w razie rozstania nie wiesz jak to przeżyjesz. ludzie często też depresję sprowadzają do jakiegoś stanu przejsciowego, jednorazowego. a tak nie jest, dlatego ta dziewczyna musi posiadać wiedzę o depresji. tutaj jedna dziewczyna sie odezwała, moim zdaniem nie głupie żebyście sobie razem pogadali. na pewno potrzebujesz w swoim otoczeniu ludzi zdrowych, ale i takich którzy przechodzą przez to co ty. pozdrawiam

Gość gość
Psycholog raczej nic nie pomoże najważniejsze jest samozaparcie i ćwiczenie kontaktów na ulicy, na uczelni itp. wiadomo zderzysz się ze ścianą ignorancji, pod śmiechów, odrzucenia ale za którymś razem ci się uda po są jeszcze ludzie wrażliwi na tym świecie trzeba tylko "przypadkiem" na nich trafić próbuj codziennie i pamiętaj Bóg na ziemi dał nam tylko jedno życia a młodość i czas ucieka... (nie zmarnuj go na patrzenie w ścianę!!! zmuś się do działania) (Nie zakopuj swojego talentu bo skończysz jak sługa zły i gnuśny wrzucony do ciemności tam będzie płacz i zgrzytanie zębów)- Przenośnia

Gość gość
Napewno nie będę zwracał głowy komuś kto nie potrafi dogłębnie myśleć , komuś kto nie ma szacunku do ludzi którzy nie swojej winy są tacy jacy są. Takich trzeba wręcz unikać.

Gość gość
Chętnie z tobą porozmawiam ,też walczę z depresją, z doświadczenia wiem że lepiej rozmawiać z osobą która przeszła coś takiego.

Gość gość
Szkoda że wojsko zlikwidowali, jakbyś się przyznał że masz deprę to by cię tam zajechali byś biegał w gaciach na mrozie przez 1h, szczotkował kible własną szczoteczką, robił po 100 pompek na godzinę. Tam nie ma czasu na depresję. A Neavy Seals to byś przeszedł takie szkolenie że byś zapomniał nie tylko o depresji ale przez chwile jak się nazywasz

Gość gość
20:57 Jak czytam takie wypowiedzi jak twoja to jestem za aborcją.Ludzie z depresją są w większości przypadków ciężko doświadczeni przez życie

Gość gość
skoro pragniesz bliskości to taka depresja niedepresja ,najważniejsze spotkać przyjaciela :-) który Cie rozumie z którym masz dobre porozumienie ,taka przyjazn to potem najlepsze miłości,a ta co pisała o mądrych dziewczątkach a ułomnych depresyjnych puknij się w makówkę ,wrażliwi są zazwyczaj mądrzejsi niż głupolki które tylko się bawią,jesteś bardziej ułomna z tymi poglądami niż człowiek który próbuje się odnaleźć w dziwnym świecie

Gość gość
Skąd jesteś i w jakim jesteś wieku Autorze? Tak myślę,że masz szansę na dziewczynę, przecież dziewczyny z depresją też miewają facetów :]

Gość gość
taa... bo w wojsku to w ogóle nie musisz mieć mózgu. wystarczy mieć kilka mięśni i sprawność fizyczną. ja bym sie z żadnym wojskowym nie związała.

Gość gość
Problemem nie są inni , potrafiłem sobie z nimi radzić uciszając kogoś kto chciał sobie na zbyt wiele pozwolić. Problem jest we mnie , brak energii , poczucie beznadziejności , brak motywacji życiowej , obojętność , odizolowanie się. Wiem że można to zmienić ale nie każdy potrafi sobie poradzić sam

Gość gość
Mam 23 lata i jestem z lubelskiego

Gość gość
Też tak miałam.Nie miałam siły by rano wstać z lóżka,czułam nienawiść do samej siebie że nie potrafię nic zmienić w swoim życiu

Gość gość
Dziewczyna z depresją ma nikłe szansę na związek. Facet z depresją nie ma żadnej szansy na związek. ot, takie moje obserwacje.

Gość gość
Coś w tym jest. Mimo,iż wybitnym pasztetem nie jestem to i tak odstraszam facetów...

Gość gość
Studiujesz? To jeszcze młody wiek masz jeszcze nawet do 4 lat na samorozwój potem niestety szanse są nikłe

Gość gość
Też walczę z depresją od 2 lat chętnie powymieniam doświadczenia.Osoba która to przejdzie potrafi pomóc bardziej niż fachowy psycholg.Wiem to z doświadczenia

Gość gość
Nie studiuje . Dobrze że ja jeszcze widzę dla siebie nadzieję . Muszę poszukać na odpowiednim forum kogoś z podobnym problemem jeśli tutaj nie ma nikogo w podobnym wieku

Gość gość
Ja mam podobny problem.Jak chcesz pogadać to bardzo chętnie.Też mam depresję z którą walczę i powoli tę walkę wygrywam.