Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam myśli samobójcze i chyba nie dam rady

Polecane posty

Gość gość

witajcie , już nie daje rady od roku choruje na depresje psychotyczną byłem w psychiatryku (straszne miejsce) wyszedłem po miesiącu na własne żądanie, mam tez inne problemy zdrowotne chodze do psychiatry ale jakoś mi to nie pomaga,zawsze byłem wesoły i normalny,a teraz nie moge sie pogodzić z tym że jestem chory umysłowo... wszystko przez to ze sie zakochałem i zostałem potraktowany jak najwiekszy szmaciaż na świecie i chciał bym sie w ten sposob na niej odegrać

Gość gość
z kolei o samobójcach mówi sie że to są tchurze ale mi juz nie bedzie zależło na opini innych

Gość Normalnienienormalna0907
Witaj, ja cierpię na zaburzenia lękowe. Również leczyłam się psychiatrycznie ale przestałam i sama odstawiłam antydepresanty. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Na szczęście nie mam już myśli samobójczych.Czasem idąc ulicą cieszę się z małych rzeczy i nie wyobrażam sobie że mogłabym już tego nie zobaczyć.

Gość gość
Odegrac na dziewczynie odbierając sobie życie ?! Ile masz lat ?

Gość gość
Ludzie ludzi traktują źle, ludzie ludziom robią świństwa, bo ludzi już tacy są, a raczej bywają, bo oczywiście nie wszyscy. Jednak podłych ludzi sporo chodzi na tym świecie i akurat miałeś pecha trafić na niezbyt "milą" dziewczynę. Jednak na tym nie koniec świata. Jeden ma pecha w tym, drugi w czym innym a trzeciemu idzie jak po maśle. Tak jest ułożony ten świat i na niewiele rzeczy mamy wpływ. Jednak życie jest krótkie i po co je oddawać, skoro można je przeżyć i zawalczyć? Choćby z samej ciekawości życia, co ono niesie, co jeszcze będzie mialo do zaoferowania. Świat nie jest sprawiedliwym miejscem, nie zawsze idzie wszystko po naszej myśli, ale zawalczyć zawsze można. Bo walcząc poczujesz się lepiej i znikną te czarne myśli. Człowiek działający staje się silniejszy.

To bez sensu,może to banalnie zabrzmi ale tak ukarzesz tylko siebie samego. 19,a Ty?

Gość gość
ja odstawiłem psychotropy na kilka dni ale niestety wszystko wrocilo i musze je jeść przez 5lat

Ja je odstawiałam stopniowo i czuję się dalej tak samo. Chyba mam trochę taką naturalną depresyjną naturę.Jednak nie boję się ludzi tak jak wcześniej ale mimo wszystko cały czas czuję się inna.

Gość Jakie to przykre
Nawet nie myśl o takich rzeczach! Zajmij się czymś,nie zwierzaj się obcym, ludzie jak ludzie są wredni.Nie wszyscy oczywiście,ale większość jest. Świat jest piękny, tylko ludzie diabła warci.Gdy zaczniesz oddychać pełna piersią stwierdzisz sam że świat jest wspaniały i wszystko co Cie otacza.Trzymaj się i nie myśl o głupotach.Na złość nie zrobisz dziewczynie, lecz sobie i swoim rodzicom.Opamiętaj się.

Gość Normalnienienormalna090
Może to znowu zabrzmi banalnie ale też nad tym myślałam ale w moim życiu zaszło parę dobrych rzeczy i mam nadzieję że będzie lepiej. Gdybym to wtedy zrobiła nie doznałabym tego. Nie będę Ci truć że życie jest piękne itp. ale często zdarzają się w nim dobre chwile i pisze Ci to dziewczyna która o mało co nie została samobójczynią.

Gość gość
macie racje, ona i tak by to miała gdzieś... szkoda tylko najbliższej rodziny

Gość misskrasnali
dasz radę ;) co masz nie dać. Tylko olej tę panią i zajmij się swoim życiem. :)

Bierzesz leki? Chodzisz na terapię? Jeżeli leczysz się przez długi okres czasu i nie czujesz poprawy, spróbuj zmienić lekarza lub psychoterapeutę. Oczywiście, częste zmiany nie mają sensu, ale czasami jest taka konieczność. Nie próbuj się na nikim odgrywać. To Twoje życie i próbując zrobić komuś przykrość lub krzywdę, najbardziej zaszkodzisz sobie. Jeżeli uważasz, że możesz się zranić lub popełnić samobójstwo, zgłoś się do szpitala. _______________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość on z depresją
czuje poprawe ale nie moge się pogodzić z faktem że jestem nienormalny, i to wszystko sie tak nagle stało zawsze byłem normalny a teraz mam problem,już tamta dziewczyna mnie nie obchodzi ale chciał bym funkcjonować bez psychotropów

Gość gość
Mi dzisiaj przez głowę przemknęła myśl żeby skończyć to moje z****** życie.. I spadła mi jedna łza. Na zewnątrz jestem twarda, ale w środku jestem po prostu nikim. Pewni ludzie z mojego otoczenia zatruwaja mi życie, czasami myślę jak to skończyć. Dają mi do zrozumienia że jestem głupia i zawsze będę nikim

Gość gość
z problemami trzeba walczyć,a nie od nich uciekać

Gość gość
Zanim się zabijesz daj foto krocza, co ci szkodzi

Gość on z depresją
mnie nie interesuje co ludzie o mnie myślą. . . nie jestem żadnym twardzielem mam uczucia wszyscy jesteśmy ludżmi którzy mają słabości

Gość gość
Wiem też mam w poważaniu opinie innych.Lecze się z depresji i robię to dla własnej satysfakcji.Chcę udowonić samej sobie że dam radę ,że jestem silna