Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Canarino

Księgowość a znajomość języków obcych

Polecane posty

Witam. Ukończyłem niedawno Wyższą Szkołę Bankową. Zostałem księgowym. Najlepsze jednak jest to,że pomimo papierka nie mogę znaleźć pracy. Powód ? Oczywiście w dobie globalizacji potrzebna znajomość języka obcego. Rozumiem to,gdybym chciał pracować w np. jakieś korporacji,zagranicznej firmie. Tymczasem chcę pracować w normalnej polskiej firmie albo jako księgowy w szpitalu lub szkole.Ale wszędzie znajomość co najmniej jednego języka i to nie wiem do czego ona tam jest niby potrzebna. Mój znajomy z kolei mówi,że to jest tylko po to,aby na dzień dobry odwalić kilku kandydatów.Ja niestety nie umiem żadnego języka.Po prostu nie znalazłem czasu na studiach,wszystkie przedmioty wolno łapałem i musiałem na każdy z nich poświęcić dużo wolnego czasu.Za niedługo skończą mi wypłacać rente po ojcu i nie będę miał z czego się utrzymać.Tyle nauki,tyle czasu i wyrzeczeń i jak na razie to tym papierkiem moge się podetrzeć.Trzeba było kończyć pielegniarstwo jak radzili mi znajomi.Jestem zrozpaczony

Gość gość
Gdzie ty się uchowałeś? W dzisiejszych czasach znajomość języka to podstawowa kwestia. Od wczesnej podstawówki dzieci się uczą angielskiego, a ty jesteś wielce zaskoczony O IRONIO osobo po studiach,że język jest wymagany w pracy. Cos nie tak z Tobą.

Gość gość
idz do jakiejkolwiek pracy ,i ucz się tego języka każdego dnia aż do obrzydzenia ,2 lata i znasz ,przyda Ci się jak będziesz chciał gdzieś pojechać

Gość gość
Wystarczy 6 mies,zeby się nauczyć. Jak jesteś zdeterminowany to dasz radę.

ok.tylko że po co znajomość języka jeżeli ide do pracy jako księgowy w szkole albo w jakimś urzędzie ?

Gość gość
ja to rozumiem i nie wiem po co,ale to oni ustalają zasady i nic nie poradzisz,niektóre sprzątaczki chcą z jezykiem,możesz założyć swoją firmę też ale doświadczenie by się przydało

Gość gość
wez sie do nauki angielskiego z taka sama determinacja z jaka uczyles sie na studiach ksiegowosci Sluchaj telewizji , wypisuj slowka ze slownika, kup ksiazke i kasety albo wchodz na angielskie strony Pare miesiecy i wystarczy Albo jesli masz troche pieniedzy to wez tutora albo zapisz sie do szkoly jezykowej Powodzenia!

Gość gość
nie znać nawet podstawy chociażby jednego języka to jednak wstyd, autorze angielski jest bardzooo prosty, proponuję od niego zacząć :)

Gość gość
p*********e glupoty, ja rozumiem autora. ode mnie wymagano znajomosci angielskiego i co jak przyjmowalam sie do pracy to znalam jezyk w stopniu komunikatywnym. pracuje 3 lata, ani razu nie byl mi potrzebny, juz go prawie zapomnialam, bo nie bylo okazji go uzywac. wszedzie wymagaja znajomosci jezykow, a pozniej sie ich nie uzywa. niestety nie kazdy ma czas doksztalcac sie jezykowo. skoro ide do pracy, gdzie oczekuje sie ode mnie znajomosci jezyka to powinnam go uzywac, a nie cwiczyc go jeszcze w domu po pracy.