Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeziebienie pecherza help

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny chyba przeziebilam pecherz, czy wolno brac te wszystkie ufofuraginy, urospety i inne takie czy nie. Chcialabym szybko zadzialać, co wy na to. plissssss.pomocy.

Gość gość
A Ty jestes w ciąży? Polecam wypić szklankę wody z wyciśnietym sokiem z całej cytryny. Ale jak jestes w ciąży to musisz iść do lekarza. Dużo pij, ale nie herbaty czy kawy.

Gość gość
Ja w ciazy przeziebilam pecherz 2 razy a ze furagina mi pomagala to ja bralam-szybko mi przechodzilo. Przed ciaza tez zawsze furagina mialam czestonproblemy z pecherzem a po porodzie zadnych nie mam mimo ze cc

Gość gość
tak, jestem w ciąży, już połówka za mną. Dzięki dziewczyny, a na pewno furaginum można brać?

Pij dużo - zaczniesz sikać a przy tym wypłuczesz bakterie ;) Kup sobie sok z żurawiny , suszoną żurawinę - idealna na pęcherz ! Tabletki urofularginum jest genialny . Ale na ulotce pisze tak - Nie stosować w I trymestrze ciąży. Należy zachować szczególną ostrożność w III trymestrze ciąży. Lek jest przeciwwskazany u kobiet w donoszonej ciąży (od 38 tygodnia) i w okresie porodu, ze względu na ryzyko niedokrwistości hemolitycznej u noworodka. Z uwagi na przenikanie furaginy do mleka kobiecego, leku nie należy stosować w okresie karmienia piersią.

Z ulotki furaginum - W okresie ciąży nie stosuj żadnego leku bez konsultacji z lekarzem! Bardzo ważne jest, aby przed zastosowaniem jakiegokolwiek leku w okresie ciąży lub karmienia piersią skonsultować się z lekarzem i wyjaśnić ponad wszelką wątpliwość potencjalne zagrożenia i korzyści związane ze stosowaniem danego leku. Jeżeli jesteś w ciąży lub planujesz ciążę poinformuj o tym lekarza przepisującego receptę na ten lek. Preparatu jest przeciwwskazany w I trymestrze ciąży, w III trymestrze należy zachować szczególną ostrożność. Lek dobrze przenika przez barierę łożyskową. Nie należy stosować go w okresie karmienia piersią.

Gość gość
Lepiej się jednak skonsultuj z lekarzem. Bezpiecznie to możesz brać provag, żuravit i wit. c. Pierwszy wzmacnia mikroflorę układu moczowo - płciowego, drugi działa antybakteryjnie, wit. c zakwasza mocz. Raz za czas jak będziesz sobie robić nimi kurację to nie powinnaś miewać takich problemów. Przede wszystkim ubieraj się ciepło bo ta pora roku to jakiś koszmar dla nas ciężarnych.

Gość gość
Furalginy lepiej nie. Urosept tak, a najlepiej termofor i wygrzewać.

Gość gość
Z ulotki furalginy. Stosowanie leku w okresie ciąży i karmienia piersią stosowanie preparatu ograniczone jest do przypadków, gdy jest to bezwzględnie konieczne.

Gość gość
No to dziękuję wam bardzo. Jak mi nie przejdzie do popołudnia to sprobuje dodzwonic się do ginekologa i moze mi doradzi. Piszę właśnie spod ciepłego kocyka i z filiżanka herbatki z sokiem z cytryny

Gość gość
Urosept i żuravit, do tego pij dużo wody i często oddawaj mocz w celu wypłukania bakterii. W ciąży najlepiej każdą infekcje konsultować z lekarzem. Infekcje pęcherza najczęściej powoduje Escherichia coli uważaj żeby bakteria nie przeniosła się do pochwy, smaruj dwa razy dziennie okolice intymne i cewkę moczową provag żelem, kwas mlekowy w nim zawarty będzie chronił przed namnażaniem patogenu.

pierwsze pytanie: zrobiłaś analize moczu?

Gość gość
Idz dziewczyno szybko do lekarza. Nawet zwyklego internisty. Zakazenia drog moczowych moga powodowac nawet wczesniejsza akcje porodowa. Chyba nie chcesz stracic dziecka? nie lecz sie sama, to zbyt powazna sprawa. W ciazy kazda infekcja jest grozna.

Gość gość
Można brać furaginę w ciąży, ale najlepiej nie w pierwszym trymestrze i pod nadzorem lekarza-mimo że jest bez recepty.Poza tym te ziołowe, z witaminą c, żurawiną itd też można spokojnie.Probiotyki też są dozwolone-sama brałam provag w 2óch seriach po 20, bo musiałam leczyć antybiotykiem bakterię z wymazu.

Gość dynilla23
Urinal intensiv brałam przy silnej infekcji, jak wyleczyłam, to przeszłam na zwykły. Ale badania porobiłam wszystkie, bo nie chcę, żeby mi to co chwilę wracało.

Gość gość
W rossmanie jest sok z żurawiny czysty, tzn. bez dodatków, coś ok 30 zł, rozcieńcza się z wodą.

Gość gość
Mnie zawsze pomaga wygrzanie, leże długo w wannie ale nie wiem czy można tak w ciąży bo ja nigdy nie byłam i mam o tym blade pojęcie. Wygrzanie to na krótko ale żurawina zawsze pomaga, suszona i sok.

Gość gość
Nie można leżeć w ciąży w gorącej wodzie, tak w dawnych czasach, kobiety próbowały ronić niechciane ciąże.

Gość gość
A to nie wiedziałam, że nie można, jestem bogatsza w wiedzę. :)

Gość gość
Na przyszłość taka informacja się na pewno przyda. Choć prędzej czy później pewnie byś się o tym dowiedziała.

Gość alabańka
ja przy infekcji pęcherza brałam urinal intensiv, ale że mam tendencję do nawracania tej infekcji to teraz w ramach profilaktyki łykam zwykły urinal i póki co nie mam problemu z infekcję i wole nie mieć bo niewyleczona i często powracająca może nieść naprawdę bardzo poważne powikłania zdrowotne.

Gość mercii66
A jaki skład ma ten urinal? Na infekcje to czytałam że skutecznie działa furagina, dlatego leki typu urafuraginum są bezpieczne i działają szybko.

Gość czeronyKrab
Też mi tak lekarz mówił, jak miałam zapalenie pęcherza, ale ja ten lek krótko brałam, 2-3 dni.