Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chciałbym być wysterylizowana

Polecane posty

Gość gość

dlaczego w tym p*******m kraju kobieta nie może legalnie pójść na zabieg trwałej antykoncepcji?

Gość gość
wyślij faceta na wazektomie ona jest legalna :P

Gość gość
ja bym chciała mieć podwiązane jajniki, pewnie w podziemiach coś takiego by zrobili ale to duże ryzyko! Nie chcę być matką ani teraz ani za kilka lat! Chciałabym się kochać bez obciążenia psychicznego. Chciałabym poczuć jak mnie facet wypełnia swoimi soczkami a nie że musi wyciągać pałkę w najfajniejszym momencie!

Gość gość
Podwiązanie jajowodów nie gwarantuje że nie zajdziesz w ciąże zdarzały się przypadki że kobiety po tym zabiegu zaszły w ciąże.

Gość gość
to mnie bardzo kręci cieplutka sperma w mojej wydupczonej szparce, ale zawsze jest ten problem....!!! masakra

Gość gość
to może usunięcie jajników ? kiedyś byłam bliska tego ! Nie miałaby okresu no i bzykanko mmmmm

Gość gość
Usunięcie jajników albo macicy to jedyny sposób

Gość gość
ha! moja siostro w niedoli mam to samo! Chciałabym być bezpłodna tak bardzo, wizja ciąży jest dla mnie przerażająca - i wiecznie te nerwy i ogromny stres... tak się nie da żyć to wegetacja. Wazekotomia niesie za sobą skutki uboczne nie chce żeby mój facet miał problemy później... najlepiej byłoby usunąć jajowody i je zaślepić na końcu - podwiązanie jest tez ryzykowne bo nie wiesz czy się nie zrobi światło kiedyś - wycięcie jajników nie wchodzi w gre bo inaczej sztuczna terapia hormonalna...

Gość gość
groziło mi kiedyś usunięcie jajników, zastanawia mnie czy po usunięciu narządów jak jajniki i macica czy ma to wpływ na libido?

Gość gość
macica nie - ale jajniki i owszem,

Gość gość
no i w dobie raczyska choć z dupą spokój by był!

Gość gość
jajniki wpływ na libido ??????

Gość gość
po usunięciu jajników dostaniesz przedwczesnej menopauzy :o więc będziesz musiała przyjmować hormony

Gość gość
no jest to chirurgiczna menopauza , ale bierze się leki i przecież nie będę wyglądała na 60 -latkę , jak ktoś nie dba o siebie to i jajniki mu nie pomogą.

Gość gość
no chyba szparka mi nie wyschnie na amen

Gość gość
Przeczytaj Krytyczne obniżenie poziomu estrogenemii po usunięciu jajników u kobiet przed menopauzą, w efekcie krótkoterminowym, prowadzi do pojawienia się ostrych objawów wypadowych. Pacjentki cierpią z powodu nasilonych uderzeń gorąca, nocnych potów, zaburzeń snu oraz wahań nastroju. Utrzymująca się hipoestrogenemia prowadzi do przyspieszonej utraty kolagenu i starzenia się skóry oraz nasilonej atrofii tkanek układu moczowo-płciowego i zaburzeń seksualnych. Ograniczeniu ulegają zdolności poznawcze i pogarsza się pamięć. Wszystkie te elementy powodują pogorszenie jakości życia. Przewlekły niedobór estrogenów wywiera niekorzystny wpływ na układ krążenia oraz kości, jest przyczyną wzrostu ryzyka rozwoju chorób układu sercowo-naczyniowego i osteoporozy. Nie bez znaczenia wydaje się pozostawać poziom estrogenemii w kontekście ryzyka wystąpienia depresji oraz choroby Alzheimera. Niedobór androgenów jest przyczyną stopniowej utraty masy kostnej, zmniejszenia napięcia mięśniowego, niekorzystnej zmiany wskaźnika talia – biodra, a w szczególności utraty popędu płciowego i pogorszenia ogólnego samopoczucia

Gość gość
bardzo chciałabym się bzykać z finałem w szparce a tak jest to niemożliwe!

Gość gość
moja śp babcia miała usunięte narządy rodne w wieku 36 lat, a jak umierała miała 80 + i nawet wyglądała na 13 lat młodszą serio nie miała zmarszczek jakoś dużo no i nawet włosy miała szpakowate a nie siwe, nie spowodowało to u niej problemów ze starzeniem i jakiś ze zdrowiem