Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcepogadac

Jak powiedziec chłpakowi, że popadam w paranoję?

Polecane posty

Gość chcepogadac

moja paranoja wygląda tak, że bardzo pragnę dziecka z moim chłopakiem. On o tym wie ale mówi, że jeszcze chce poczekać. a mi pojawiają się łzy gdy obsługuję klientkę z dzieckiem a ono się do mnie uśmiechnie albo śpi itp. Nie wiem jak mu o tym powiedzieć żeby nie wywierac na nim presji. I wyjaśnić, że przed okresem jestem taka okropna bo denerwuje mnie, że w ogóle go dostanę.

Gość gość
To mi wygląda na chorobę, jakby obsesja na punkcie dziecka. Niekoniecznie pojawienie dziecka przyniesie ulge, choroba może zmienić postac ze będziesz cierpieć z innego powodu. Nie zmuszaj partnera by ci ustąpil, szukaj rozwiązania u psychiatry.

Gość gość
Nie mów o paranoi i nie naciskaj, bo go spłoszysz. Poczekaj, przecież nie pwoedział, ze nie chce ,tylko że jeszcze nie teraz. Opanuj się, to jakiś rodzaj histerii.

Gość chcepogadac
no właśnie nie chcę go zmuszać bo to do niczego nie doprowadzi. dlatego nie chcę wywierac presji. To duża odpowiedzialnośc i oboje zdajemy sobie z tego sprawę.

Gość gość
Skoro wiesz, ze to odpowiedzialność i skoro nie chcesz wywierać presji, to musisz zrobic coś ze swoimi myślami i emocjami, bo są nieuporządkowane. Może parę spotkań z psychoterapeuta.