Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocieplacz, ochraniacz

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny mam fotelik maxi cosi 0-13 , do tego mam śpiworek. Czesto jednak korztstam z fotelika wpietego do wozka zamiast gondoli i mam wrazenie ze teraz robi sie juz wietrznie i malego moze zawiac, czy istnieje cos podobnego jakis ochraniacz jak jest w gondoli, zeby zaslonic malego w tym foteliku? Spiworek go chroni przed zimnem a nie przed witrem bo jest za nisko?

Gość gość
ale co aucie ci wieje bo fotelik to jest do samochodu ,a jeżeli nawet idziesz gdzieś z auta z nosidełkiem to chyba tylko parę min ,nikt przy zdrowych zmysłach nie jeździ z nosidełkiem na stelażu wózka bo o tego jest gondola .

Gość gość
no ja tak jezdze codziennie bo zawoze starsza corke do przedszkola i jak na chwile to ok, ale np. dzis strasznie wialo. Jakos nie wyobrazam sobie budzic dziecka zeby przelozyc go z fotelika do gondoli, poza tym to juz wiecej zachodu, a wiadomo tak tylko wpiac i mozna jechac. No ale do rzeczy.... jest cos takiego, chyba gdzies na miescie widzialam.

Gość gość
chodzi mi bardziej o boki.

ja nie rozumiem matek które malutkie dziecko trzymaja w fotelikach samochodowych,dziecko powinno leżec w gondoli a nie pół zgięte,nie mam nic do autorki ale mówie o tych co n a spacer w tym zabieraja dziecko,lub do marketu na zakupy,a fotelik samochodowy jest po ty by przewieśc dziecko.

Gość gość
E a ja mam nosidełko takie z zestawu 3w1 i jest na zatrzaski przyczepiany taki ochraniacz w kształcie takiego jak np w spacerowce, od stop do powiedzmy klatki piersiowej. I daszek na góre.

Gość gość
Wozic dziecko 2 godziny w foteliku to jest dobrze a pojechac na pol godziny na zakupy z ftelikiem wpietym w stelaz wozka to juz jest meczenie dziecka,izulka puknij sie w leb

no tak policz sobie jazde plus zakupy,dziecko w jednej pozycji,rozmawiałam nawet z lekarzem o tym i stwierdził ze mam racje,ja uzywam fotelika tylko do jazdy czyli,lekarza,do sklepu i zmieniam na gondole dla mnie po prostu to jest lenistwo i tyle bo nie chce sie przełożyć dziecka,rozumiem jak mama odwozi 2 dziecko do przedszkola i nie ma czasu i dziecko jest we foteliku ale na spacer czy na zakupy lepiej dziecko przełozyc bo po to jest gondola

Gość gość
To chyba jezdzisz tirem.mi jakos do samochodu stelaz i gondola nie zmiescila by sie do baganika.a do sklepu mam 20 min drogi

mnie chodzi najbardziej że ludzie wożą w tym dzieci np,na spacery lub długie zakupy np.po marketach gdzie nie raz widziałam jak takie dziecko sie wierci i nie moze sie przekrecic bo ma pasy,i do tego płacze,nie mam nic jak matka jedzie szybko do sklepu po chleb itp.bo w tedy nie opłaca sie gondoli wyciagać,i w cale nie trzeba miec wielkiego samochodu zeby zmiescic wózek.

Gość gość
zeszliśmy z tematu kapkę :) trzeba zapytac w sklepie z wózkami/fotelikami. jeśli nie mają czegoś firmowego, to może jakiś inny pasujący ja tam tira nie mam, tylko corsę 5 drzwi i mieszczę stelaż w bagażniku a na kanapie fotelik i ta nieszczęsna gondola bo mi sie fotelik do wózka nie wpina. i już wiele razy bluźniłam i marudziłam, ale w sumie dajemy radę ;)

ja zeszłam z tematu bo mnie ta sprawa nurtuje:) przy pierwszym dziecku miałam fotelik samochodowy i do niego było grubsze okrycie na zatrzaski tak że nic nie wiało do tego tez daszek był,więc dziecko było całkiem praktycznie zasłoniete

Gość gość
no wlanie o takie cos mi chodzi i nie na spacery tylko 10 min rano i po poludniu

Iza a teraz sobie wyobraź że są dzieci które drą się w gondoli, płaczą i krzyczą, zapowietrzają się i jedynym wyjściem aby chodzić na spacery jest fotelik samochodowy lub chusta. Więc lepiej aby dzieci spędziły tą godzinę na spacerze w foteliku, niż siedzieć cały czas w domu.

Gość gość
uppp moj wlasnie nie lubi gondoli ale to inny temat ktos znalazl linka?

Gość gość
Dokładnie, dla mojego syna spacer w gondoli to jeden wielki płacz. I chociaż tak wyglądają nasze spacery to nie wyobrażam sobie go wozić tak na zakupach, gdzie w foteliku jest grzeczny. A co do tematu - na stronie producenta nie ma akcesoriów? Albo na aukcjach jakiś?

Gość gość25
A jak ja mam rodzine 400 km od miejsca gdzie mieszkam to babcie maja przez pierwszy rok wnuka nie widziec, teleportu jeszcze nie wymyslono... z przerwami na prostowanie mlodego jedzenie i przewijanie jechalismy 8 godzin, mlody mial 4 miesiace, teraz na swieta tez pojedziemy, mlody bedzie mial 8 miesiecy i zapewne przezyje

Gość akakaja
Ja z zestawu 3w1 miałam przy nosidełku daszek do przypięcia, składany jak przy gondoli, ale nie używałam tego że względu na zimno i pozycję dziecka.To lenistwo.

Gość gość
czytajcie ze zrozumieniem - nie chodzi mi o notoryczne wozenie dziecka w foteliku, bo do tego mam gondole,chodzi mi o poranki i poludnia dowoz do przedszkola starszego dziecka - i nie bede wtedy przekladac malucha do gondoli bo spi i sie wybudzi, poza tym bardziej mu zaszkodze gdybym wyjela go z samochodu na dwor i wsadzila do wozka, bo wtedy narazam go na zawianie!!!. Po drugie jw. znalazlam juz - dzieki za pomoc.

Gość gość
To co prawda chyba bardziej na słońce, ale myślę że przed wiatrem też jakąś o ochronę da. https ://www.lelablanc.com/shop/produkty-sklep/poza-domem-enjoy-outside/baldachim-na-foteliki-samochodowe.html usunąć spacje po https

ja tam mam taki spiworek z maxi cosi i mnie wystarcza, co prawda nie na jakies -20 ale na wiaterki tylko do samochodu jest ok