Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

świeża krew i śluz w kale

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 18 lat. Jakieś pół roku temu podcierając się po oddaniu kału zaobserwowałam malutkie plamki krwi na papierze. Zlekceważyłam to i po +/- miesiącu minęło. Problem powrócił jakieś dwa tygodnie temu i znacznie poważniejszy. Krwi na papierze podczas podcierania o***tu jest jak przy okresie. Dodatkowo jest śluz. Na kale jest sporo skrzeków krwi. Zaobserwowałam, że mniej więcej od tego czasu: *często (praktycznie za każdym razem) wstając robi mi się ciemno przed oczami, a wcześniej działo mi się tak może raz na ruski rok. *Z treningu na trening czuję, jak moja kondycja spada, mimo że daję z siebie 120%. *Zaczęła też łapać mnie zgaga. Poza tym nie boli mnie nic. Nie współżyję seksualnie. Co może być tego przyczyną? Trochę wstydzę się iść do lekarza z tym. Nie wiem, jakie badania może mi robić czy coś.

Gość gość
koniecznie idź do lekarza rodzinnego i zrób badanie na krew utajoną!

Gość gość
Idz do rodzinnego krew w kale nie wróźy nic dobrego miejmy nadzieje źe to tylko homoroidy.

Gość gość
Świeża krew ..może masz hemoroidy , albo jakieś problemy z jelitami polipy. Powinnas iść koniecznie do lekarza bo może to być cos poważnego tym bardziej ze z powodu ubytku krwi możesz wpaść w anemię.

Gość gość
jak to badanie wygląda? na czym ono polega?

Gość gość
A po co robić badanie mną krew utajoną jeśli te krew widać naocznie ? Takie badanie ma sens wtedy gdy krew nie jest widoczna gołym okiem a jest podejrzenie wrzodów żołądka lub raka jelita .

Gość gość
Idź na wizytę koniecznie i nie boj się...lekarz pewno zacznie od podstawowych badan tzn morfologia ob i sprawdzi czy masz hemoroidy .

Gość gość
czyli intymność osobista raczej nie zostanie zachowana podczas takiej wizyty?

Gość gość
....no niestety .... ale da się przeżyć bo zdrowie najwazniejsze niepawdaz ?

Gość gość
Dziewczyno koniecznie i to jak najszybciej idż do lekarza. Tego nie można zlekceważyć. To może być bardzo poważna choroba. Nie chcę Ciebie straszyć ale musisz być świadoma tego. Oby objawy były tylko przyczyną hemoroidów. Pozdrawiam i zdrowia życzę.