Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masturbacja u mężczyzn! Za i przeciw. Podajcie wasze argumenty

Polecane posty

Gość gość

Moje są takie: Za: 1.Wyraźna ulga i spokojnie przespana noc. 2.Odstresowanie rozluźnienie napięcia fizycznego i emocjonalnego. 3.Brak silnego pobudzenia i dokuczliwych myśli seksualnych. 4.Po dłuższym okresie abstynencji uczucie rozdrażnienia i bezsensu życia. Przeciw: 1. Więcej energii, siły i pewności siebie, ale tylko do czasu, jak za długo się nie zwali to wpada się w psychozy i dół. 3. Łatwiej wstać rano jest się bardziej rześkim( po jakimś czasie nie można już jednak w ogóle zasnąć) 4. Bardziej męskie zachowanie, więcej testosteronu. 5. Lepiej wyglądająca cera i odrastanie włosów na głowie( jak przestałem walić to odrosły mi na zakolach). 6. Walenie powoduje, że jest się ospałym, otępiałym i zamulonym. 7. Uczucie większego zadowolenia z życia podczas przerwy od masturbacji( ale tylko do czasu, bo jak za długo to już przerąbane).

Gość gość
za bo bez kłopotów kilka minut myjesz c***a i jesteś wolny bez stresu i kłotni . nkt Ci nie smędzi i nie nastaje na Twoje talary

Gość gość
nauczyć się mieć orgazmy bez wytrysku. wielka ulga bez utraty energii. poczytajcie w internecie jak to wyćwiczyć

Gość gość
ej powaga z tym ze od niewalenia odrastaja wlosy na zakolach?

Gość gość
Ja tak mam serio. Odrastają, a nic innego nie zmieniłem. Podobno walenie zwiększa wydzielanie DHT, a długie niewalenie obniża wszystkie androgeny (choć pierwsze dwa tygodnie to koszmar i męki piekielne). Może to się wydać śmieszne, ale skąd ludzie mają wiedzieć, że nie działa skoro nie spróbowali? Na mnie działa. Akurat przestałem walić i zaczęły odrastać po długim czasie wypadania. Przypadek? No nie sądzę. Nic innego nie zrobiłem w tym kierunku.

Gość gość
"za bo bez kłopotów kilka minut myjesz c***a i jesteś wolny bez stresu i kłotni . nkt Ci nie smędzi i nie nastaje na Twoje talary " To prawda i nie ma ciąży, ale cipka jest przyjemniejsza w dotyku dla chooya :(

Gość gość
Grzech śmiertelny , wstęp do opętania. Panujesz nad tym? To spróbuj przestać. Nie możesz? Jesteś niewolnikiem !

Gość gość
Może nie grzech, ale na pewno Ci co piszą o masturbacji, że jest dobra itd. jakieś badania naukowe podają to nie chcą dla nas dobrze. Masturbacja ma wiele negatywnych konsekwencji, o których się nie mówi. Zaletą według mnie jest zredukowanie popędu, w sytuacjach, gdy nie mamy go jak zaspokoić, a jest już bardzo dokuczliwy.