Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badanie moczu co zrobic

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, w piątek idę zrobić ogólne badania(krwi,moczu itd).Teraz przeczytałam,że "Badanie nie powinno być wykonywane w okresie miesiączkowania oraz w pierwszych trzech dniach po zakończeniu miesiączki." I mam dwa problemy: pierwszy to taki,że akurat mam okres i w czwartek mniej więcej mi się kończy.Czyli nie ma w ogóle sensu oddawać moczu do badania? Kolejny mój problem jest taki,że ja po prostu nawet jak wypiję 1 herbatę to mogę po tym nie pić ileś godzin a i tak chodzę często do toalety,nawet w nocy staję.Jak mam wytrzymać tyle godzin,żeby zebrać aż 150-200ml z porannego moczu? Poradźcie mi proszę

Gość gość
A kto Ci powiedzial ze szklanke moczu masz oddać?? Co do okresu to zrob badanie dopiero jak Ci sie calkiem skonczy.

Gość gość
na jednej stronie było napisane o 150ml,teraz widzę,że 50ml:)

Gość gość
LEPIEJ JAKBYŚ MOCZ ODDAŁA W PONIEDZIAŁEK. masz kłopoty z nerkami że tak latasz w nocy do wc?

Gość gość
Właśnie nie wiem;/

Gość gość
Dokładnie, najlepiej wstrzymaj sie do poniedziałku bo wynik moze byc niewiarygodny.

Gość gość
a w dzień , jak jest? czy latasz dopiero jak poleżysz, wtedy nerki lepiej pracują. Nie masz opuchniętych nóg?

Gość gość
Cały dzień mogę latać.Może przesadzam,ale np.wypiję szklankę (taką może większą-300ml) kawy bądz herbaty rano a póżniej nic parę godzin a chodzę co 1,5 tak mniej więcej,bo już czuję dyskomfort.Może to normalne,nie wiem?

Gość gość
zrobisz badania będziesz wiedzieć:D Powinnaś pić w dzień a wieczorem już mniej albo wcale to nie latałabyś tak w nocy:)

Gość gość
mocz lepiej sprawdzić jak się nie jest pewnym co się dzieje. od pewnego czasu biorę żurascin uro bo miałam właśnie stan zapalny i teraz profilaktycznie się zabezpieczam. żurawina, witamina c i pokrzywa to świetny zestaw.