Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościnnie sobie jestem

spadł mi telefon... może mi ktoś doradzić?

Polecane posty

przed chwilą spadł mi telefon i przestał działać... ekran jest cały, ale ,,śnieży", jak telewizor, który ma zakłócenia, z tym, że wszystko jest nieruchome. ogólnie działa, kiedy go włączam, wibruje (co oznacza, że jest włączony), ale nic poza białym ekranem z kropkami nie widać. podłączyłam telefon do laptopa i został wykryty. ma ktoś pomysł, co mogłoby się zepsuć? Gwarancja mi tego nie obejmie prawda? i ile mogłaby wynieść naprawa?

zalezy jaki telefon. Wepnij go do kompa i zobacz czy sa pliki zdjecia itd - czy sie nie usunely - jak są to sie ciesz, bo najprowdopodobniej tylko szybka do wymiany :P\

Gość gość
To nic, że ekran cały. Uszkodzenie powstało wewnątrz, być może naprawa nie będzie Ci się opłacała.

Gość gość
też mam po upadku, ch... Widać, ale widać. Wymiana wyświetlacza będzie niezbedna. Zamów na np. Allegro i wymień sama lub daj jakiemuś znajomemu. Wtedy wyjdzie taniej

no właśnie jest ten problem, że nie mogę ,,wejść" w pamięć telefonu, bo musiałabym włączyć USB. (podłączając go wyświetla się na dole pasek, którym można włączyć USB lub rozłączyć, ale, że nic nie widać...)

Mozliwe ze sie woda dostala tez.. wyciag baterie i go poloz na reczniku na kaloryferze na kilka godzin

ale jak woda? skąd? spadł mi na podłogę w przedpokoju- niefortunnie, bo z niewielkiej odległości :/

wysokości- nie odległości :D mój błąd

Gość gość
Jak wykrywa to tylko wyświetlacz no i może digitizer

rozumiem, że laptop je wykrywam, tak? bo w tym tel tak jest, że jak się nie potwierdzi ,,włączenia USB", to on komputer nie wykryje dysku... ale teraz charakterystyczny dźwięk przy podłączeniu jest.

Gość gość
Ja mam podobnie z iphonem 6 :/

Gość gość
Pewnie będzie trzeba wymienić wyświetlacz. Jeśli to iphone i mieszkasz w wawie to mogę polecić Ci serwis www.imaster.com.pl. Naprawiali mi iphona 6 i byłam zadowolona.

Gość gość
antene se podłącz i pójdzie, na pewno przestanie śnieżyć a reszta zależy jak będziesz w to wierzyć

Gość gość
Ja też tak miałam i oddałam do tego serwisu http://www.imaster.com.pl/. Szybko naprawili mi telefon i nie zapłaciłam równowartości telefonu :)

Gość gość
Telefon do naprawy, najlepiej serwisu i czeka go wymiana wyświetlacza. Nie wiem jaki to model, więc nie podam przybliżonej kwoty naprawdy, ale zwykle przy tego typu urządzeniach jest to dość spory koszt. U mnie w podobnej sytuacji naprawą telefonu zajeli się w http://www.komtel-serwis.pl/ w Sochaczewie.

Gość gość
siorbniesz gałe misiowi to ci naprawie ;-)

Gość gość
Warto rozejrzeć się za sprawdzoną firmą, która zajmuje się naprawianiem telefonów. Jeżeli takiej poszukujesz to mogę ci polecić https://samospadlo.pl/ Sama naprawiałam u nich telefon. Ich sporą zaletą jest fakt, że nie trzeba jechać do ich siedziby. Ja wysłałam swój telefon do nich kurierem. Oni go naprawili i odesłali z powrotem.

Gość Alwina21
upadek telefonu z wysokosci to chyba najczestsza usterka telefonow .Jesli macie iphone to w razie takiej sytuacji warto oddac go do tego serwisu https://wymianaszybkiiphone.pl/ gdzie oferuja pogwarancyjne naprawy, nie tylko telefonow marki apple ale i roznych innych urzadzen elektroniicznych