Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wystawiłam na olx mieszkanie i w ciągu kilku chwil jest masę wyświetleń telefonu

Polecane posty

Gość gość

Mam wystawione sporo rzeczy na olx jak pewnie większość z nas. Chcę sprzedać mieszkanie po babci które wystawiam od dłuższego czasu i co je wystawię na nowo, odświeżę albo wystawię z innego konta w ciągu kilku godzin jest powiedzmy 40 wyświetleń i 15 wyświetleń telefonu, co jest nie możliwe bo nikt nie dzwoni do mnie. 3 razy sprawdzałam numer telefonu. Ogólnie powtarza się to notorycznie i tylko z mieszkaniem. W innych przedmiotach nic takiego nie występuje a mam a to auto a to jakieś ubrania i wyświetleń ogłoszenia jest powiedzmy 200 a wyświetleń telefonu 2 czy 3. A w mieszkaniu notorycznie niekiedy 15 minut od odświeżenia potrafi liczba wyświetleń telefonu wzrosnąć o ok. 10 oczek co raczej jest niewiarygodne. Też tak macie czy tylko z moim ogłoszeniem jest coś nie tak?

Gość gość
wyświetalają biura nieruchomości i ludzie szukający mieszkania , po prostu oglądają bo trzeba coś wybrać, co w tym dziwnego ? jakas niemota jesteś :O

Gość gośćula
z ogłoszeniem ok ,inaczej sprzedaje się mieszkanie a inaczej klocki lego :) ludzie spisują nr tel ,a pózniej wybierają te oferty które są wg nich najlepsze i tam dzwonią

Gość gość
olx jest zlikwidowane, wysłałem kilkanaście ofert kupna używanej bielizny do dziewczyn sprzedających ją właśnie na olx i otrzymałem zero odpowiedzi

Gość AstaLawista
Kupno mieszkania to nie taki pikuś, jak np ciuchy. Każdy chce najpierw wszystko sprawdzić. Warto w takiej sytuacji zrobić audyt nieruchomości, który zawiera m.in to: http://audytnieruchomosci.com/co-badamy-prawnik/ :) kompleksowy audyt może być sporządzony tylko w oparciu o specjalistów z zakresu inżynierii budownictwa, geodezji, architektury i planistyki, prawa, finansów, podatków, zarządzania nieruchomościami oraz rzeczoznawstwa majątkowego.

Gość alikima
Stary wątek, ale sama zaczęłam szukać czy ktoś miał podobne odczucia.... Wystawiłam wczoraj działkę budowlaną na sprzedaż, 26 wejść w ogłoszenie, 29 odsłon nr telefonu..... Tylko nikt nie dzwoni (Alior Bank zadzwonił, a nie mam z nimi nic wspólnego.....). Zazwyczaj, a sporo sprzedaję, jak mam już kilka odsłon telefonu, to sprzedaję towar na pniu. Dziwne to jakieś i nie zastrzegłam agencjom.... Rozumiem, że ktoś spisuje numery, a dzwoni później, ale żeby niczego nie chcieć się dowiedzieć.....

Gość wnerw
Witam szukalem wlasnie informacji o podobnym problemie, wedlug mnie olx specjalnie nabija wejscia i odslony numeru telefonu zaczelo mnie to zastanawiac juz od jakiegos czasu a mam wystawione sporo rzeczy i notorycznie sie to powtarza. Wystawiam nowe takie samo ogloszenie i jest tyle samo odslon strony i numeru telefonu. Olx schodzi na psy... !!!!

Gość gość
też to zauważyłem i mnie dziwi mase wyświetleń telefonów nieruchomości i 1 osoba zadzowniła.

Gość gość
Też to zauważyłam od jakiegoś czasu. To zjawisko akurat u mnie nie dotyczy branży nieruchomości, ale wszystkich moich ogłoszeń w wielu różnych kategoriach. Kiedyś tego zjawiska u nich nie było. Ilość wyświetleń telefonu jednak z grubsza zgadzała się z ilością otrzymanych smsów/telefonów. Przy czym nie mam pewności czy olx nabija tylko ilość wyświetleń telefonu (bo to robi bez dwóch zdań), czy może również ilość samych wyświetleń ogłoszenia. Ale w końcu każdy to kiedyś zauważy, więc chwyt na dłuższą metę nieskuteczny. Jedyną ich motywacją jest zachęcanie ludzi do dalszego umieszczania ogłoszeń, mimo znikomego lub zerowego rezultatu. Faktycznie popularność serwisu spadła drastycznie od kiedy zmienił się z Tablicy na OLX i takie są efekty. Ich posunięcia są żałosne i na zupełnie dennym poziomie. Rozpaczliwie usiłują zatrzymać odchodzących z serwisu ludzi.

Gość gość
Też to zauważyłam od jakiegoś czasu. To zjawisko akurat u mnie nie dotyczy branży nieruchomości, ale wszystkich moich ogłoszeń w wielu różnych kategoriach. Kiedyś tego zjawiska u nich nie było. Ilość wyświetleń telefonu jednak z grubsza zgadzała się z ilością otrzymanych smsów/telefonów. Przy czym nie mam pewności czy olx nabija tylko ilość wyświetleń telefonu (bo to robi bez dwóch zdań), czy może również ilość samych wyświetleń ogłoszenia. Ale w końcu każdy to kiedyś zauważy, więc chwyt na dłuższą metę nieskuteczny. Jedyną ich motywacją jest zachęcanie ludzi do dalszego umieszczania ogłoszeń, mimo znikomego lub zerowego rezultatu. Faktycznie popularność serwisu spadła drastycznie od kiedy zmienił się z Tablicy na OLX i takie są efekty. Ich posunięcia są żałosne i na zupełnie dennym poziomie. Rozpaczliwie usiłują zatrzymać odchodzących z serwisu ludzi.

Gość Gosc1236
Wystawiłem motocykl na otomoto.. Wyświetleń moto 400 a numerów tel 1267..Jak to wytłumaczyć? A dzwoniły 3 osoby...

Gość gość
Definytywnie podbijaja wizyty i klikniecia na telefon. Bardzo latwy test: - zaloz oglosznie na olx, poczekaj 48 godz - zanotuj wizyty i klikniecia na tel i wyzeruj licznik - dodaj identyczne ogloszenie na otodom.pl (obie strony naleza to tej samej firmy Naspers Classifieds) - pod twoim ogloszeniem na otodom powinien byc link to twego ogloszenia na olx Od tej pory olx bedzie wyswietlal tylko prawidziwe wejsca. Zauwazysz ze wizyty juz nie beda rosly tak szybko. Bot bedzie je nabijaj tylko na Otodom. Nie mieszkam w Polsce wiec nie wiem jakie sa urzedy zeby takie oszustwo zglosic. Jesli ktos mnie skieruje w odpowiednim kierunku bardzo chetnie sie tym zjame. Pozdrawiam

Gość gość
A ja wystawiłam o 1,00 w nocy ogłoszenie usług ogrodniczych i w ciągu godziny miałam 4 wyświetleina a odsłonięć tel. 21 ;O jak to mozliwe????

Gość lipnyOLX
ja pisałem w tej sprawie do OLX. wystawiłem jakieś śmieci z rozbiórki motocykla (ŻADNE CHODLIWE CZESCI) i nagle w ciągu dnia mam 50 odsłon numeru telefonu (A NIKT NIE PISAŁ, NIKT NIE DZWONIŁ). napisałem do nich, ze chyba jakiś BOT/ROBOT im się wkrada i podbiera numery tel, ale stanowczo zaprzeczyli twierdzac, ze dane są bezpieczne. tylko od czasu gdy wystawiam na OLX, dostaję różne smsy reklamowe... a jestem ostrożny z podawaniem moich danych gdziekolwiek. POZDRO

Gość gość
Dobre bo tez mam to samo 15 telfonu a nikt nie dzwoni bez sensu ta aplikacja albo ktos nas robi w kulki ze tak powiem ...

Gość gość
Biura nieruchomosci stale monitoruja NOWE oferty. Spisuja dane i kopiuja zdjecia.

Gość Paweł smutny od rana
Witam. Proszę mi powiedzieć jak to jest że ogłosiłem się cztery dni temu i mam 54 odsłony a inni wrzucając podobne rzeczy w tym samym mieście w ciągu godziny mają po 150 odsłon. Nie mają wyróżnione ani opłacone a odsłony rosną w oczach. Pozdrawiam.

Gość tojestpolska
Nie mam wątpliwości, że OLX sztucznie nabija statystyki odsłon numeru telefonu. Kwiatki, które kilka osób wcześniej wypisało- tj. nagle z czapki kilka razy więcej odsłon numeru telefonu, niż odsłon ogłoszenia to pierwsze efekty testu pracy boota. Teraz działa to chyba lepiej, ale też da się wychwycić losowo na żadnych konkretnych produktach, np. gdy ogłoszenie wisi miesiąc, ma 3 odsłony numeru- z czego dwójka ludzi faktycznie zadzwoniła- by po drugim darmowym odświeżeniu przez kilka godzin nocnych nagle "zyskać" 30 "odsłon" numeru... więcej aniżeli odsłon całego ogłoszenia w tym samym czasie! Oczywiście w żaden sposób nie przekłada się to na dzwoniących klientów. Boot musiałby dzwonić i IVONĄ zasuwać udając zainteresowanego klienta- tak dobrzy jeszcze nie są, ale wszystko przed nami ;) Sytuacja jest jasna- manipulacja statystyką ma sugerować, że niezwykle warto skorzystać z płatnych opcji OLX- odświeżania lub promowania ogłoszenia. Teraz pojawia się pytanie... "darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby" czy bardziej "Nieuczciwe praktyki rynkowe".

Gość gość
Jest taki myk z numerami telefonów...wyświetlamy, zapisujemy w pamięci telefonu...później przez WatSaapa sprawdzamy kto jest "anonimowym" sprzedającym. Druga sprawa z Alior Bankiem. Podkradają numery z OLX i później dzwonią z ofertami od konta Ror po ubezpieczenia.

Gość zirytowany
a ja dzisiaj mialem sytuacje niczym z archiwum x jeszcze nikt nie wszedl w ogloszenie a juz 2 osoby spisaly nr tel to czarodzieje jacys...:) obserwuje to od dluzszego czasu.klamstwo na klamstwie kolejna sytuacja z wczoraj.tez olx. w ciagu godz wyswietlone 130 ogloszenie i 115 nr tel. i to nie byl jakis "cud" wystawiony normalnie smiech na sali....

Gość gość
Witam, też miałem do czynienie z sytuacją jaką opisujecie. Sprzedawałem samochód i w ciągu 30 minut miałem 100 wyświetleń i 105 odsłon telefonu. Ciekawe zjawisko ?

Gość tomekd1
Mam to samo na otomoto. Z tym że jak wystawie samochód na zwykłe ogłoszenie to jest tylko kilka wejść i może jedna odsłona tel na dzień. Ale jeżeli wypromuje ogłoszenie za 69,99 czy jakoś tak to od razu mam 150 wejść i odsłon telefonów 20 na dzień. Mówimy o tym samym samochodzie. A i tak nikt nie dzwoni. I tak już od ok roku się dzieje. Coś tu jest nie tak, ktoś coś kręci

Gość U2C
Jedno wielkie oszustwo. Nawet podejrzewam, że losowo wysyłają też zapytania do ogłoszenia, typu: czy możliwa wysyłka, jaki koszt,? itp. I potem nic. To nie jeden raz, tylko już wiele razy tak miałem. Lakoniczne pytania. Np. jaki rozmiar wkładki, a na ogłoszeniu podano jak byk. Chcą pewnie, żeby ktoś się nie zniechęcił i dalej wystawiał, że jest zainteresowanie. Wielka ściema. Z telefonami też potwiedzam, pełno odsłon, nikt nie dzwoni.

Gość gość
Też mi się wydaje że to jakaś ściema. Mam samochód na otomoto wyświetleń tel 25 a nikt nie dzwoni to co jakl ktoś ogląda to specjalnie odsłania tel nawet jak nie jest zainteresowany i to 25 razy?

Gość gość
ale po co wy się jaracie tą ilością wyświetleń? co wam to niby daje? szczerze mówiąc wiele rzeczy wystawiam i wystawiałem, od pierdół po samochód, i nigdy nie sprawdzam ilości odsłon. Jak się ma kupiec znaleźć to się znajdzie i ilość odsłon nie ma tu nic do rzeczy

Gość gość
Jak kiedyś wstawiłam ogłoszenie na Olx to tak samo było. Jednego razy dostałam telefon z oferta kurierską , inny telefon z ofertą do bezplatnego wejscia do silownia....masakra. Firmy spisują sobie nr telefonów a potem wydzwaniają i proponują swoje usługi!!!

Gość gość
a jeśli chodzi o ilość wyświetleń a ilość odkryć telefonów to może być tak że jedno drugiemu nie nadąża i po jakimś czasie to się wyrówna...oni mają słabe serwery.

Gość gość
d

Gość gość
Prowadzę sklep internetowy i mam troche ogłoszeń na olx generalnie różne rzeczy i te wyświetlenia i pobrania numerów telefonów to jest jakaś "czarna magia" też nie raz się zastanawiałem i rozmawiałem z innym sprzedającym ma to samo, na większości ogłoszeń mam od 500 do 1000 wyświetleń, pobranych telefonów od 20 do 100 razu (jedno ogłoszenie) na na tych 100 pobranych telefonów może ktoś raz zadzwonił, więc nie piszcie głupot, że tak jest w nieruchomości jak nie macie pojęcia i doświadczenia, olx sztucznie nabija wyświetlenia i pobrania telefonu. W miesiąc zazwyczaj mam więcej wyświetleń niż w rok na największym portalu jakim jest allegro, a mimo to na allegro sprzedaje o 50-100 razy więcej...

Gość gość
Ba ! Ja mam odwrotny problem ! Opiszę najświeższy przykład. Spodobała mi się torebka, jest podany numer telefonu, no to spisuję sobie, chcę zadzwonić później, bo dopiero jest 8.00 rano, więc może właścicielka torebki lubi sobie pospać, albo idzie odprowadzić dziecko do szkoły, dzwonię więc tuż po 10.00 , niestety nikt nie odbiera. Próbuję ponownie po kwadransie, następny raz znów po następnym kwadransie, zero odzewu, napisałam sms, a potem jeszcze odpowiedziałam wysyłając wiadomość, przez tą opcję "wyślij wiadomość", kobieta ma status "jest online", ale myślicie, że cokolwiek odpowiedziała? I tak się zastanawiam, po jaką cholerę wystawiała przedmiot, skoro ma w d... potencjalnego klienta ? No bo co mam pomyśleć sobie o sprzedającym, skoro kupujący próbuje się z nim skontaktować na kilka sposobów, a ten ani be , ani me, ani kukuryku...