Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

myslicie ze to normalne? ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

Kończę dzisiaj 39 tydzień. Zgodnie z zaleceniem lekarza od 4 tygodn liczę i zapisuje ruchy dziecka 3x dziennie po godzinie. Za normę uznane jest min. 8 ruchów w godzinę. Moje dziecko jest jednak *****iwe i zawsze mam tych ruchów 37-40 a nawet więcej. Dzisiaj rano naliczyłam 25, czyli sporo mniej niż zawsze. Myslicie ze to normalne?

już ma ciasno albo nie jadłaś nic słodkiego, jak zjesz to zaraz zacznie się wiercić maluszek słodziutki

Gość gość
Spokojnie, dziecko to nie maszyna zaprogramowana na konkretną ilość ruchów :) Wazne, że sie rusza :)

Gość gość
Zjadlam słodkie. Pocieszam się tym, że 25 to i tak dużo więcej niż te umowne 8..

Gość gość
Mi lekarz mowil ze dziecko przed porodem robi sie leniwe i mozna odczuwac mniej ruchow

Gość gość
A jezeli sie martwisz to idz na ktg wtedy bedziesz spokojniejsza

Gość gość
No już sama nie wiem. W pn miałam usg i ktg i było ok. Od 13 bede znowu liczyć. Jak będzie mało, to pojadę. Teraz czuje ruchy

Gość gość
jak Cie to pocieszy za granica nie liczy sie ruchow,ktg jest chyba dopiero pod koniec ciazy z tego co pamietam.sama jestem w ciazy i czekam na kazdy ruch:)

Gość gość
Pocieszam się, ze ruchów i tak jest dużo. Ale jednak jestem trochę niespokojna. Mam nadzieję, że teraz nalicze więcej. Teraz też się rusza. Boże, już się nie mogę jej doczekać :-)

Gość gość
Juz mu ciasno i dlatego ruchów jest mniej. Ja jestem w 26 tc i maluch ma swoje pory aktywności, czasami w ciągu dnia rusza się rzadko, ale wieczorami zaczyna dokazywac. Z pierwszą córka pod koniec ciąży tez miałam mniej ruchów. Częściej odczuwalam jej czkawkę niż jej ruchy, a jak się już ruszala to było to raczej takie leniwe przeciąganie się :-)

Gość gość
ja inaczej liczylam, mialam zamalowac kratke z odp godzina jak dolicze od obudzenia sie 10 ruchow :D czyli zaraz pierwsza. mowia ze jak sie za duzo rusza to tez niedobrze ;) nie schizuj