Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy na zwolnienie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem dopiero w 9 tc , za miesiac chciałabym pójść na zwolnienie czy lekarz może wypisać mi zwolnienie tak wcześnie?

Gość gość
a coś Ci dolega? jaka masz pracę?

Gość gość
nic mi nie dolega, chodzi o to że zatrudnił mnie znajomy tylko po to żebym potem miała macierzyński, muszę zapłacić za siebie ZUS za 2 miesiace a potem chce isc na zwolnienie.

Gość gość
A liczysz się z tym, że ZUS przyjedzie na kontrolę?

Gość gość
tak, dlatego chodzę do pracy i pracuje normalnie!! Jejku zadałam tylko jedno pytanie i czekam na jedna konkretna odpowiedz...

Gość gość jjnb
Zeby dostać kasę za zwolnienie musisz opłacić co najmniej 3 skladki

Gość gość
złodziejka

Gość gość
"Na chorobowe można iść od razu, natomiast zasiłek chorobowy przysługuje po 30 dniach nieprzerwanego ubezpieczenia"

Gość gość
minimum miesiąc musisz pracować, lekarz da Ci zwolnienie, musisz tylko dobrze naściemniać np. ze masz krwawienia, twardnienie brzucha itp.

Gość gość
W zeszłym roku kilka tysięcy kobiet oddawało kasę za takie wyłudzenia. :D

Gość Modliszka1487
ja od 7tc bylam na zwolnieniu...pracowalam w zakladzie gdxie wyziskiwano czlowieka,pomimo zaswiadczenia ze jestem w ciazy nadal obsadzano mnie na stanowisku gdzie pracuje sie z olowiem...wiec zadnego poczucia winy nie mialam idac na l4.

Gość gość jjnb
A przepraszam ja zawsze pisze pod katem własnej działalności, jeśli ktoś cię zatrudnił to faktycznie 30 dni ALE wolałabym dłużej opłacać, jak tak szybko uciekniesz na zwolnienie to kontrole masz na 100%

Oczywiście że masz prawo - o ile Ci przysłujguje - ja co prawda pracowałam do końca 6 miesiąca ale tylko i wyłacznie dalego żeby nie siedzic samej w domu całe dnie i dlatego że miałam blisko do pracy, w innym przypadku tez bym poszła na zwolnienie,> jako kobieta w ciązy masz prawo, trzeba korzystac jesli jest możliwość, i nie jesteś na pewno złodziejka!

Gość gość
Nie jest? Skoro to fikcyjne zatrudnienie, bo jak sama pisze opłaca sobie składki celem otrzymania zasiłku to jak twoim zdaniem to nazwać?