Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smoczek uspokajajacy dla noworodka

Polecane posty

Gość gość

Czy mozna podawac dziecku w szpitalu? 10 lat temu gdy rodzilam corke to bylo zabronione kazaly mi ciagle dziecko przy piersi trzymac jak mnie przylapaly ze mala ma smoczka to natychmiast go wyjely i dziecko do piersi przylozyly! Umieralam z bolu! I jeszcze jedno jaki smoczek wybrac? Ktore polecacie?

Hej , u mnie w szpitalu tez generalnie smoczek jest zabroniony, ale mój syn miał taki odruch ssący ze cał czas prz przeleżał przy cycku, położne podpowiedziały mi żeby po kryjomu ratować sie zmoczkiem bo to bardzo pomaga, i tak tez robiłam, przed obchodem wyjmowała mu z buzi. To że jest zabroniony to jest bardzo złe, ja gdyby nie spoczek to był w depresję wpadła bo dziecko cał czas płakało, mnie plecy bolały od trzymani przy piersi i ogólnie nie powinno zabraniac takich rzeczy w szpitalach.

Gość gość
mozna ja dziecko urodzilam 3 lata temu mala pomimo ze byla najedzona to byla niespokojna smoczek pomagal, jak polozna w nocy przyszl zobaczyc czy wszystko ok popatrzyla tylko na smoczek w buzi mojego dziecka chciala cos powiedziec ale sie powstrzymala, mialam ciezki porod i napewno opierniczylabym ja jak tylko zwrocilaby mi uwage, moje dziecko nic jej do tego, ja kupowalam na poczatku smoczki z rossmana sa dwa w opakowaniu i kosztuja 8 zl jak sa z kauczuku ( brazowa gumka) lub za 9 zl jak z silikonu. Bardziej odpowiadalu mojemu dziecku smoczki z firmy Canpol Babies np taki http://www.krainadziecka.com.pl/canpol-smoczek-silikonowy-anatomiczny-ksiezycowy-0-6m-6-18m-18m.html

Gość gość
W szpitalu w którym ja rodzilam było to dozwolone, ale mój syn nie tolerował żadnych smoczków, zresztą do teraz tak jest (mały ma 10 tygodni).

Gość gość
U ns w szpitalu tez nie mozna smoczkow. To byl horror! Mala wciaz plakala, musiala lezec przy cycu mi brodawki krwawily ale one swoje dziecko przy piersi....ja dziecko krmilam ze lzami w oczach mala co wypila ulewala wszystko i spowrotem do piersi i tak w kolko. Po przyjsciu do domu dopiero polozna podpowiedziala zeby podac mm i zagescic bo mala sie nie najada. A w muedzyczasie jak cos to smoczek. I to mnie uratowalo! Te p***y w szpitalu mialy wszystko gdzies juz nigdy tam rodzic nie bede! Teraz jestem w ciazy i szpital wybrany w innym miescie! A smoczki uzywalam awenta...sprawdzily sie. Pozdrawiam

Gość gość
A co te prukwy mają do gadania ? Ja się ich opinią nie przejmowałam. Co ja matka polka męczennica ?

Gość gość
no u nas tak było. Jak bym zwierzakiem była!

Gość gość
Ja rodzilam dwa tygodnie temu w wawie na solcu i pielegniarka sama smoczek zaproponowala. Wczesniej zapytala mnie o opinie. Dziecko bylo nakarmione, dokarmione mm, a mimo to caly czas chcialo ssac.

Gość gość
Dziewczyny, moze moje pytanie wyda się głupie, ale jestem dopiero na początku ciąży i chcę zapytac: o co chodzi z tym smoczkiem? Dlaczego nie można go podawac?

Gość Ekspert Philips AVENT
Dzień Dobry. Ze względu na fakt, że znaczna część niemowląt rodzi się z niezwykle silną potrzebą ssania, która wykształca się jeszcze w życiu płodowym dziecka, niezwykle istotne okazuje się zagwarantowanie niemowlęciu zaspokojenia tej potrzeby, co warunkuje wyciszenie, zapewniając tym samym poczucie bezpieczeństwa. Karmiąc dzieci naturalnie, niezwykle ważne jest wyraźne rozgraniczenie aktu karmienia piersią od bieżącego zaspokajania odruchu ssania u dziecka. Aby umożliwić przejście tego trudnego etapu, warto w opiece nad niemowlęciem wykorzystać smoczek uspokajający, co zazwyczaj okazuje się bardzo dobrym rozwiązaniem i przede wszystkim bezpieczniejszym, gdyż dziecko pozbawione smoczka, często zaczyna wkładać do buzi paluszki i całe rączki, co w dłuższej perspektywie może warunkować problemy z krzywym zgryzem lub rozwojem mowy. Wybór smoczka jest kwestią bardzo indywidualną - przede wszystkim rekomendowałabym zakup produktu ortodontycznego, który w żaden sposób nie wpłynie na prawidłowy rozwój zgryzu i mowy u dziecka. Ważne również, aby tarcza smoczka posiadała otwory umożliwiające swobodny przepływ powietrza (co zapobiegnie potencjalnym odparzeniom czy podrażnieniom skóry). Dobrze, aby sam smoczek wykonany był z silikonu, ze względu na swoją miękkość, a przy tym większą trwałość na wszelkiego rodzaju urazy mechaniczne czy przebarwienia, niż konkurencyjny kauczuk. Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
teraz generalnei sa smoczki, ktore sa skonstruowane tak, ze nie ma mozliwosci, zeby stalo sie cos zlego. Chodzi mi np o firme www.esska.com.pl jest to firma skandynawska, ktora wzniosla je na wyzszy poziom