Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile godzin dziennie bawicie sie ze swoim dzieckiem?

Polecane posty

Gość gość

Nie wliczajac w to spaceru. Ale wliczajac zabawy na podlodze, prace plastyczne czy gry. I co wowczas robicie? W jakim wieku dziecko? Pracujecie? 1. do 1 h 2. 1h 3. 2 h 4. 3h 5. 4 h 6. 5 h 7. 6h i wiecej.

Gość gość
max do godziny , czasmai cwale Nie lubie

Gość gość
Zależy od dnia. Czasem jak mam czas to się bawię przez cały dzień, jednak pracuję i to dużo i w większości z dzieckiem bawi się opiekunka, a ja tak 1h/ 2h. Chciałam żeby moje dziecko dużo się bawiło i stąd też pomoc. Dodam, że moja córka prawie nie ogląda bajek ( dobranocka, ewentualnie jeszcze coś w ciągu dnia, a tak to tylko w podróży)

Gość gość
ok 5 h

Gość gość
Nie wiem czemu spaceru się nie wlicza :P Bardziej mnie mały przegoni jak na spacerze wychodzimy i więcej uwagi potrzebuje... W domu- 2-3 godz? Ciężko mi rozgraniczyć co jest zabawą a co nie. Nieraz czytam, a on siedzi przy mnie z książeczką/kolorowanką i coś mu podpowiadam, pomagam przerywając czytanie, albo narysuję poproszona a on kończy albo pokoloruje. To samo z ciastoliną, co jakiś czas pomogę, podsunę pomysł, dolepię elementy, albo wyklejanki- zaczynam ja, coś powycinam, rzucę pomysł albo narysuję schemat, ale potem wykleja sam. Mimo to, głównie czytam. Jego bardzo bawi gotowanie, krojenie, mieszanie i przygotowywanie składników, podawanie naczyń- liczy się do zabawy? Ok. godziny na czytanie. Rzadko mamy taką typową zabawę że siedzimy i lepimy faktycznie razem, albo budujemy coś z klocków, raczej mu podrzucam pomysły i komentarze bo on potrzebuje raczej zainteresowania niż współuczestnictwa. A mnie tysięczna zabawa w rycerzy, o koszmarnym lego nie mówiąc, po prostu nudzi. Zdecydowanie wolę spacery, dużo pogadamy i ja również oglądam coś ciekawego. Mąż nie ma za to podzielnej uwagi, i dla niego siedzenie przy komputerze, nauka czy czytanie przy dziecku którym ma się zająć, są niewykonalne, coś zaniedbuje zawsze. Więc on kiedy się bawi, to na całego- wyścigi, walki, budowanie z lego, ale kiedy siada z gazetą dziecko zauważy dopiero jak usłyszy głośny huk czy płacz ;)

Gość gość
moze z godzine. dziecko ma 3 lata i bawi sie samo

Gość gość
caly dzien bo nie pracuje

Gość gość
mój maz ma chrzesnice 3,5 roku rozdarty bachor, niewychowany, niczym się nie umie zainteresować, umie tylko drzec ryj, ma pelno zabawek a nie umie się nimi bawic, sama się sobą nie umie zajac, ogolnie takie male rozdarte dno

Gość gość
rola kobiety polskiej to c**a sluzaca i niania oraz juz na pewno bez wlasnej osobowosci 333 www.youtube.com/watch?v=AVuXtvsfeJE

Gość Leb
pracuję, dziecko rok i 4 miesiące, po pracy obowiązki domowe, wieszanie i wkładanie prania do pralki robię z dzieckiem podobnie opróżnianie zmywarki, a taka typowa zabawa na dywanie lub gonienie się dookoła stołu lub oglądanie książeczek to około 2 godzin

Gość gość
wcaloe

Gość Wymądrzam się
Nie pracuję. Uczę się. Dziecko półtora roczne. Przynajmniej 4 godziny dziennie ze mną, plus zabawa z innymi. Przebywamy razem praktycznie 24 godziny na dobę.

Gość gość
12 :P

Gość gość
ja tez pracuje,a czas po pracy spedzam z dzieckiem,nie bede tego czasu tracic na obowiazki domowe ktore moge wykonac razem z mezem jak dziecko spi

Gość gość
Zależy są dni że od rana wszystko razem robimy Czytamy sobie książki potem śniadanko jemy a potem zabawa lalkami Następnie gry jakieś spacer i obiad a po objedzie też razem coś wymyślamy A są dni ze razem ale obok