Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

slabe tetno plodu

Polecane posty

Gość gość
No dziecko nadal ma tetno ponizej 100 beda robic dodatkowe badania bo cos ma z serduszkiem :(

Gość gość
Dzidziuś na tym etapie ciąży powinien mieć tętno od 110-150 ( dwa razy wieksze od dorosłego człowieka ..więc twoje malenstwo ma bardzo niskie.. może mieć kilka przyczyn np...niskie ciśnienie krwi matki, niską temperaturę jej ciała czy hipoglikemię, ponadto wady i arytmię serca płodu, niewydolność łożyska, ucisk pępowiny lub ucisk główki płodu oraz stosowanie niektórych leków.. Miejmy nadzieje ze jednak będzie wszystko wporządku. Trzymam kciuki za ciebie i malenstwo!!

Gość gość
Hej u mnie bez zmian niskie tetno bol brzucha dzis ; ( jestem w domu dostalam nosle i luteine mam wyniki z z usg wymiary dziecka i ma jakos dziwnie malutka glowke bo tylko 60 mm a crl 81mm juz sama nie wiem co jest

Gość gość
I kiedy masz kontrole i badania?. Tetno malucha powinno byc minimum 110. U mnie wachalo sie miedzy 140-150.

Gość gość
Mam pojsc jak odbiore wszystkie wyniki

Gość gość
A co mówią lekarze na to tetno

Gość Nika gość
No ale lekarze nic nie mówią? No bo nasopa i luteina to jest tylko na podtrzymanie. Co może byc przyczyną tego niskiego tętna w Twoim przypadku?

Gość gość
Ni ze nie wiadomo i badania porobic jeszze jakies trzeba zobaczymy . Mam juz jedne z usg takiego z wymiarami dziecka

Gość gość
Jakie badania? A na usg wszystko dobrze wyszło? Nie mają żadnych przypuszczeń co jest przyczyną i wysłali cię do domu? Na badania masz iść sama?

Gość gość
No niby ze wymiary sa na 14 tc a glowka obwood hc nie ma na ktory tydzien ma 60mm

Gość gość
Lekarz prowadzacy ma mi niby powiedziec a ja mam lekarza za tydzień . I malo so se wlosow z glowy nie wyrywam z nerwow

Gość gość
To zadzwoń do lekarza prowadzącego jeszcze dziś. Wg kalkulatora hc 60mm daje 11t4d a crl 13t6d. a co lekarze na ten wynik hc?

Gość gość
No nic lekarze bo wykonal je i kazal z wynikiem do swojego lekarza u mnie sie nie dzwoni do lekarza prowadzacego nawet nr nie mam bo nie daja to co mam kamieniem rzucic . Kurde od poczatku ta ciazs jest jakas dziwna . Boje sie ze dziecko naprawde jest chore czemu akuray mi sie to przytrafia . Sama w ciaazy bez pomocy ojca dziecka i chora chyna tego nie zniose

Gość gość
No ale czemu taka dziwna rozbierznosc

Gość gość
No ale przecież byłaś w szpitalu więc nie wierzę że o tych wynikach im nie powiedziałaś? Powtarzali ci usg w szpitalu czy nie?

Gość gość
Oni mi podali nospe luteine polezalam noc zrobili zwykle usg .kazali pojsc do domu i lezec. I isc do lekarza prpwadzacego lekarz dal skierowanie kazal isc do przychodni z usg bo on nie robi ..zrobic wynik i przyjsc z nim spowrotem. Wiec zrobilam usg .. dostalam opis za dwa dni . I czekam na wizyte w piatek do swojego lekarza.. a tetno slabe bo slabe moze tak dziecko ma zapozno na badania panetralne i mi nie zrobia .. i ma lekarz moj decydowac

Gość gość
I jak stanie sie cos z dzieckiem zlego to chyba ich podusze wszystkich

Gość gość
Chyba dalam im te wyniki co mialam ..z morfologi i moczu i usg z przed 3 tyg ale nie bylo ppdanych wymiarow ani nic tylko zdjecie dziecka..

Gość gość
Ale wymiary dziecka z usg powinny byc wpisane w karcie przecież? Wcześniej tez główka odstawała wielkością na usg? "tetno slabe bo slabe moze tak dziecko ma" A to juz normalnie jakaś kpina jest.

Gość gość
Jak masz wątpliwości nie słuchaj tylko jednego lekarza, ja mam zasadę .... jak mnie coś martwi pytam się o zdanie 2 osób dla pewności. Moja kumpela tak ufała lekarzowi ,że ma teraz niepełnosprawne dziecko.

Gość gość
Jezu dziewczyno. Coś jest nie tak, pakuj tyłek do specjalisty od diagnostyki usg. Dziecko.może mieć wadę genetyczną lub serca,

Gość gość
No właśnie, nie ma co czekać tylko jechać do ginekologa z usg i sprawdzić i wymiary i tętno. W takich sytuacjach liczy się czas.

Gość gość
Ja mialam innego lekarza wczesniej i on byl konowal malo badan pofstawowych wymiarow dzievka nie wpisywal do 12 tyg nawet nie sprawdzal jakie ma dziecko tetno .. I nie mialam wczesmiej badania wielkosci glowki dziecka tylko samo crl o pecherzyk ..nic wiecej . .badania na toxo mialam zrobione dopiero po plamiemiach .. a ten obecny lekarz jest dobry ..od razu mnie skierowal na badania i mowil ze jakie badania wzesne zdazy zrobic to zrobi ..zeby bylo wiadomo co z dzieckiem i wazy i cisnienie sprawdza co wizyte i badanie gin czy nie ma infekcji wszystko teraz czekam na wizyte bo to on stwierdziłze cos nie tak z dzieckiem i dal na rozne badania skierowania z..

Gość gość
Tu jest taka dziura zabita dechami ze nie ma specjalistow od usg..co drugi gin to zwolniony ze szpitala.

Gość gość
Serio jesteś taka nieudolna. Jedz do najbliższego miasta, dziecko co może umrzeć a ty zamiast coś robić to.na kafe narzekasz

Gość gość
No to poza tą swoją dziurą szukaj.

Gość gość
Kurwa chyba rowerem pojade .co nie mam czym do godziny 16 jechac . Poczekam albo do 16 albo do wieczora i pojade do innego szpitala .. normalne chyba ze sie martwie i pytam jakie moga byc przyczyny na forum bo zrobia ze mnie w koncu wariatke .

Gość gość
Jest 40 km od mojego domu szpital gdzie maja nowy sprzet gin i bardzo mili lekarze tam pracuja o 16 tam pojade

Gość gość
Nie masz rodziny męża znajomego żeby cię zawiozl?

Gość gość
Mam rodzicow pracuja do 16 meza ani chlopaka nie mam zostawil mnie na poczatku ciazy jak sie klopoty zaczely sasiad nie ma auta a reszta w poblizu sa w pracy do 18..