Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smerf bez matury

Powinniście mówić swoim dzieciom, że matura i egzamin zawodowy to nic nie warte

Polecane posty

papierki. Matura to tylko przepustka na studia ;) która w 2020 roku zostanie zniesiona. Tytuł technika też kłaków wart ;). Pracodawca nigdy nie pyta o technika tylko oto co umiesz ;) Ja skończyłam technikum organizacji usług gastronomicznych, nie zdałam egzaminu zawodowego, matka twierdzi, że 5 lat chodziłam do technikum to chociaż dla samego tego faktu powinnam zdać ten egzamin zawodowy, ale ja to olewam bo myślę o tym, by zdać maturę i iść na studia.

Gość gość
Matura jak i egzamin zawodowy to osobista sprawa i nikt tego zdającemu narzucać nie powinien. Ja uważam, że matura to sprawa przydatna, egzamin zawodowy też. Może teraz nikt o to przy pracy nie zapyta ale wolę dmuchać na zimne. Tak samo jak właśnie dla własnej satysfakcji wolałabym zdać niż siedzieć i machać ołówkiem przed nosem.

Gość gość
Ty jakas nawiedzona i chora psychicznie jesteś.

Gość koniaczek w kieliszku
Rozumiem, że zrobiłaś oszałamiającą karierę bez "papierka", śpisz na forsie, a pracodawca zatrudnił cię dla twych umiejętności i talentów. Pochwal się może zatem co takiego umiesz, że papierki ci nie były potrzebne i namawiasz innych do olewania tychże papierków?

Bezrobocie jakie jest w tym pieprzonym kraju świadczy o tym, że nie ma pracy. A za 6 lat matura zostanie zniesiona, bo właśnie przygotowują projekt usunięcia egzaminu dojrzałości.