Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia770

bóle brzucha przed porodem

Polecane posty

Witam! JEstem w ciąży pierwszy raz. Z niecierpliwością czekam na małą. do przewidywanego terminu porodu jeszcze 22 dni a ja już mam bóle podbrzusza i bóle krzyżowe. od kilku dni miewam takie dolegliwości, w nocy się nasilają nie moge obrucić się z boku na bok bo tak boli. ale potem zasypiam. mam też biegunke. Czy to objawy że poród tuż tuż? Czy moge urodzić wcześniej tzn już? Lekarz potwierdził że ciąża jest donoszona. Podzielcie się swoimi doświadczeniami mamusie ;) będe wdzięczna

Gość Wymądrzam się
Tak, możesz w każdej chwili rodzić. Bóle, które Ci doskwierają mogą być nawet skurczami przepowiadającymi. Wiele kobiet przed porodem ma biegunkę, bóle podbrzusza i krzyża. Skoro ciąża jest donoszona i pod kontrolą lekarza to nie ma się co martwić. Życzę szybkiego i bezbolesnego porodu :*

Dziekuje za odpowiedź. Teraz jeszcze bardziej się zestresowałam. JAk zorientuje się że to już całkiem blisko? oprócz odejścia wód płodowych i oderwanie się czopu są jeszcze jakieś objawy wcześniej? chciałabym wiedzieć że poród już blisko ;)

Gość Wymądrzam się
Czop może odejść nawet parę tygodni przed porodem. Nie jest powiedziane, że tuż przed rozpoczęciem czynności skurczowej. Mój poród zaczął się od regularnej, nienarastającej czynności skurczowej bez odejścia wód płodowych więc szpulnełam torbę do auta i pojechałam do szpitala. Tam zmierzono mi rozstaw miednicy i zawieziono na ginekologię i położnictwo. Dostałam czopek rozkurczający. Zrobiono mi lewatywę i położono na fotel porodowy. Dopiero po 7 godzinach skurczy przebito mi igłą pęcherz płodowy i mogłam w spokoju urodzić syna. :) Poród to indywidualna sprawa i proszę się nie wzorować na moim. Też całą ciążę bałam się, że nie poznam porodu ale jak mnie skurcze złapały to wiedziałam co się kroi :) Na pewno poznasz tą chwilę i dasz radę. Czy zacznie się od skurczy, czy wody puszczą to będziesz wiedziała.