Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

smoczek jakiej firmy polecacie

Polecane posty

Gość gość

Uspokajjacy ma sie rozumiec.

Gość gość
mój syn miał Tommee Tepee (czy jak się to pisze) i jemu pasował. Aż za bardzo w sumie... Ale często zdarza się tak, że dzieci same wybierają :)

Gość gość
Ja polecam smoczki firmy Lovi, mają bardzo ciekawe wzory i mój synek od początku je zaakceptował

Gość gość
Moj lubial tylko aventa

Gość gość
To zależy co dziecku przypasi, a nie Tobie ;) Ja sie zakochałam w lovi, bo są śliczne, a córka tylko w Avent ;)

Gość gość
Ja mialam kilka roznych do wyboru, mojej malej przypadl do gustu nuk i lovi.;)

Gość gość
Moja corka toleruje tylko chicco całkowicie silikonowy lub lateksowy bez elementów plastikowych.

Gość gość
A mój mial i lovi i avent i nuk(nawet 2 rodzaje)i camopla i doooopa-tylko cyc...teraz ma 5 m-cy i juz nie próbuje go przekonywać;-) a starszy znow każdy byl ok byle silikonowy bo lateksowe byle blee...

Gość gość
to w sumie zależy od dziecka. my przetestowaliśmy wiele, gdy synek sie urodzil. po Avent i TT maly mial odruch wymiotny, stwierdzilismy ze moze za duze i kupilismy smoczek dla wczesniaka ale ni huhu. dopiero Nuk silikonowy mu podpasowal, moja siostra urodzila 3 miesiace przede mna i u nich byle jaki tylko musial byc lateksowy, silikonowe wypluwal od razu

Gość gość
a moja ma smoczek firmy canpol , to jej pierwszy i jedyny smoczek. zaczelam jej dawac ok 6 tyg jej zycia, na poczatku nie chciala a teraz sie przy nim uspokaja.

Gość gość
A ja polecam brak smoczka :-)

Gość gość
Polecam Canpol. Silikonowe, anatomiczne. Jakosc taka jak Avent, a cena kilkakrotnie nizsza.

Gość gość
U nas tylko lovi . Innymi syn pluł. Nie ma reguły musisz spróbować kilku firm.

Gość gość
Moja corcia miala od poczatku nuka zaakceptowala juz w pierwszych dniach zycia nie bylo potrzeby zmiany. Niestety tak bardzo zaprzyjaznila sie ze smoczkuem ze uzywala je do 3 roku zycia.

Gość gość
A musisz dać smoczka? Lepiej dzieci nie uczyć tego badziewia. Strasznie wpływa na szczękę i nie tylko.

Ja bardzo chciałam uniknąć podawania smoka, ale jak mały miał skończone 3 mce i zaczął mieć problemy z zaśnięciem to podałam Avent. Załapał za pierwszym razem.

Smoczek o ile jest dobrze używany o żadna krzywda. Wiadomo jak dziecko ma go w buzi 90% czasu to nie jest normalne. Ja używałam tylko jak corka miała problem z zaśnieciem od 2 m życia. Po roczku smok został zabrany bez płaczy.

Gość wiii
my mamy z NUKa i bardzo nam odpowiada mamy też lovi i conpol babies ale Córka tego w ogóle nie chce brać do buzi