Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Agatka, nie wyglupiaj sie, tylko pisz! Zostan z nami! Niczego nie zasmiecasz.

agatka no wiesz co takie rzeczy wypisujesz :( ja się martwiłam ,że balujesz od Walentynek a Ty się obrażasz :( smutno mi :( :( :(

Gość agatka1214
Nir obrazam sie ale wy piszecie o przydatnych zeczach a ja w sumie nic nie wnosze nawet moje menu jest monotonne i nie zabardzo zdrowe

Agatka, ale my Cie lubimy i chcemy, zebys z nami pisala :) Napisz jak tam Waga i czy wprowadzasz jakies nowe formy ruchu. A tak w ogole, to czy badalas moze tarczyce?

agatka Twoje menu Twoje życie no ja z niego przykładu brać nie będę ale nie po to tu jesteśmy przecież . Wracaj !!! proszę !!! ja od dzisiaj Twojego jedzonka nie komentuje :) Będziesz chciała rady pytaj sama :) tylko wróć :D czekamy na Ciebie lasko

Gość agatka1214
Komentuj ale w sumie noe ma co kpmentowac bo ja praktycznie jem caly czas to samo taki dziwny typ czlowieka jestem hehe a z waga niestety dalej 95 ostatnio sobie pofolgowalam za bardzo ale biore sie za siebie czekam az otworza u nas wypożyczalnie rowerow i bedziemy jezdzic z narzyczonym. W sobote mam impreze karaoke wiec tez jakies alko pewnie bedzie ale postaram sie wtedy nie jesc ... I czekam na ta wiosne na prawdziwe pomidory ogorki nie wspomne o truskawkach .a i jeszcze teraz w carfurze jest rowerek taki stacjonarny ale za 130zl wiec to moze byc jakies gowno ale z drugiej strony jakis ruch by byl

Gość agatka1214
http://gruper.pl/x.php/1,77713/Produkty-500-g-czystka-ze-sklepu-zdrowymarket24.pl-wraz-z-przesylka.html?utm_source=newsletter-2015-02-17&utm_medium=e-mail&utm_campaign=saref&grid=37250302 oplaca sie?czy on bedzie wspomagal odchudzanie?

Gość gerda1966
każdy czeka na wiosenkę :) na sałatę i rzodkiewkę :) ale na pomidory i ogórki to jeszcze poczekamy... przestało u mnie wiać więc pójde na kijaszki :) ale najpierw muszę wcisnąć brokuły wrr jak wam to może smakować - brokułowe dzieci :D

Gość Susan07
Gerda, przeczytalam: i pojde na KIJANKI :) Mysle sobie, Pita chyba sie rozmarzyla na temat wiosny, bo kijanek to raczej jeszcze nie ma :)))))))))))) Ja to sobie zadaje pytanie w druga strone, jak ktos moze nie lubic brokulow? A Gerda, moze zupa krem z brokulow albo w jakis kombinacjach, zebys mniej czula ich smak. Agatka, pij czystka, nie marudz, jak ci zacznie schodzic zastana woda, toksyny, to sie na pewno i odchudzanie wzmocni.

Agatka, nie znam tego urzadzenia, ale fajnie wyglada. Poszukaj w google airwalker opinie, poczytaj, co pisza ludzie, ktorzy z tego korzystali.

Gość gerda1966
susana hehe kijanki no wiesz przecież ,że nie jadam mięsa ale o pijawkach myślałam już hehe ja z brokułmi to mam ten problem, że ja ich smaku w ogóle nie czuję a dalej nie będę obrzydać ;) dziś wrzuciłam do pommidorowej i .... zepsułam zupę ale pożarłam jak trzeba to trzeba ale dzis coś mi mąż nagrał 3 dania wege z brokułami z Jakubiak lokalnie ,potem obejrze moze coś wybiore, mówił ,że super danie było z grilla .

agatka nie pomogę Ci bo ja dopiero do nordic walking doszłam ale i tak jestem z siebie dumna HA :D

Ja je jem po prostu gotowane na parze z maslem, no ale ja uwielbiam. Wiem, ze Francuzi jedza z ocetem balsamicznym lub vinegrette, moze sprobuj? Poza tym brokuly moga byc czescia potraw jednogarnkowych (poszukam ci przepisow z mojej pieknej ksiazki jak malz wyjedzie) badz zup warzywnych. Ale zes dodala do pomidorowki, no to sie nie spodziewalam takiej wpadki :) Musialo byc dosc ohydne :D

Gość agatka1214
Ja lubie brokuly najlepiej mi smakuja z kuskusem i olejem lnianym .a juz napisze co dzis jadlam 3jajka potem kasza kuskus i surowka z czerwonej kapusty a kolacja papryka ogorek rzotkiewka serek wiejski i szynka drobiowa .

Pito ja też te brokuły gotowalam na parze ... wczoraj z makaronem a dziś do pomidorowej i tak i tak blee hehe

Ty chyba nie lubisz takich delikatnnych smakow, typu ziemniaki czy brokuly, ja akurat lubie. Po prostu trzeba do nich dodac przyprawy, po co cierpiec, bez sensu.

i tu kochana Pitko trafiłas ani brokulow ani ziemniakow ani ryżu nie lubię ponieważ nie mają dla mnie smaku ha

A moze brokul jako skladnik jakiegos zielonego curry? Przyprawy mu dodadza smaku. Dzien dobry. Jakos tak mi szaro i buro :( Byle do wiosny!

Na pocieszenie zjadlam na sniadanie grzybowa (mialam mrozonke ze zbiorow jesiennych, grzybow oczywiscie). Pyszna mi ta zupka wyszla :)

Gość gerda1966
Witam i już środa i to Popielcowa :) susana ok zgadzam się na jakieś przepisy z TWOJEJ WSPANIAŁEJ KSIAŻKI DOTYCZĄCE BROKUŁOW ja naprawde nie wiem jak je przyprawiać kalafior gotuję i masełko ghee z sezamem na to i miodzio no ale brokuły w ten spodób blee

ja wszystkie mrożone grzyby pożarłam już tylko suchoty mi zostały hehe dziś muszę wykombinować jakąs zupkę bo kupiłam kaszę bulgur :) Pitko bardzo mi smakuje naciowey seler ale masz jakiegoś pomysła dla niego, żeby był głownym składnikiem dania? ja tylko do zupy do włoszczyzny i do soku z marchewki daje .

To byla moja ostatnia porcja grzybow... Teraz trzeba czekac, choc ostatnio tato przyniosl mi suszone kanie, musze sie zastanowic, co z nich zrobic. Seler na przekaski albo do salatek: Surówka z selera naciowego, kapusty włoskiej i jabłka Seler naciowy cieniutko pokroić, kapustę poszatkować, posolić i zostawić na 30 minut. Następnie wycisnąć sok z cytryny i zetrzeć jabłko na grubej tarce. Polać oliwą z oliwek. Surówka selerowo-ogórkowa Seler naciowy maczamy w przygotowanym sosie: do 150 ml jogurtu naturalnego dodajemy bardzo cienko pokrojony ogórek obrany ze skórki i roztarty z solą ząbek czosnku. Dokładnie wszystko mieszamy i zjadamy ze smakiem. Sałatka z selera naciowego i kapusty pekińskiej Seler kroimy, dodajemy do tego pokrojony w kostkę pomidor, paprykę, trochę marchwi startej na tarce, przyprawy wedle uznania. Można polać olejem roślinnym lub oliwą z oliwek. Jestem tez pewna, ze mozna go dodawac do dan jednogarnkowych, moze nawet do tego zielonego curry z brokulem, hihihi Obiecuje poszukac ci przepisow kochana Pitko jak tylko wiadomo kto wyjedzie. Narazie jestem zajeta strzelaniem focha ;) Jakis nowy trend ostatnio u nas z tymi fochami. Moj maz to strzela focha profesjonalnie, nawet bokiem sie potrafi do mnie ustawic, a przeciez nie Polak i nie zna slowa "boczyc sie" :)

hehe zboczki jedne ;) dzięki za selera spróbuje z kapustą ja uwielbiam kapustę z porą mniam a byłaś Pitko na tym blogu który Ci wczoraj link wysłałam ? ostatnio jak robiłam grzybową to z pęczakiem i w/g pięciu przemian pycha była .

agatka po pierwsze dzięki za link najbardziej oczywiście spodobał mi sie brokuł i cieknie mi już ślinka :) ale również falafela ściągnęłam sobie a co do Twojego pytania z ciecieżycą z puszki ... to moje zdanie znasz ale chyba Ci chodziło o to czy kotlety wyjdą z puszki tego powiem Ci nie wiem pasta jakaś pewnie by wyszła ale czy kotlety się nie rozejda to nie wiem jak z puszki to już się nie gotuje