Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Susan07

Nowe zycie po... czyli jak zyc zdrowo z usmiechem na ustach.

Polecane posty

Gość Susan07
Ja wiem, ze dziewczyny dadza rade, te wszystkie leki i smutki mina, dajcie sobie czas, obiecuje! Potem sie zajmiecie swoimi problemami, ze swieza glowa, szukajac rozwiazan. Wiekszosc picia do maskowanie depresji, skads sie to przeciez bierze. Nie poddawajcie sie, dacie rade.

Gość kris82
Laski... Nie piszę bo poświęciłem się znowu pracy... wyszedlem o g 8 rano wrocilem 20:30 zjezdzilem pol dolnego slaska ... mam taka prace ze spotykam sie z firmami i sprzedaje uslugi swej firmy dla której pracuję... Jak mam taki dzien jak dzis mam tyle euforii ze alko nie potrzebuje... Z rana mialem fatalny humor ... ale klient z ktorym spotkalem sie we wtorek zdecydowal sie dzis podpisal umowe... dal mi euforie na dzialanie caly dzien. Wczoraj zabralem gdy bylo pozno swe dzieci na skate park .... jest w nocy oswietlony super sie bawilismy Boje sie weekendu bo robie corci 5 urodziny ... Zwierzam sie tu choc mnie nie znacie ;-)

Gość Samsonka
Ja tez mam czasem doła, ale staram się o tym nie myśleć, czuje się coraz lepiej, ale nadal nie jestem tą którą byłam sprzed picia. Chodzę taka skołowana, czegoś mi brakuje...wiadomo czego :( ale staram się wypełnić czas, coś sobie wymyślam do zrobienia, i jakoś leci Dzisiaj dostałam wino, ale włożyłam je do najwyższej półki w kuchni coby je nie dosięgnąć bez wspinania, mam nadzieję że się nie poddam Wieczorna, Kris trzymajcie się i nie poddajcie Dobranoc wszystkim, spokojnej nocy :)

Gość agatka1214
A na jutro rano sok z grejfruta sniadanie 3polowki bulki zytniej z serem bialym pomidorem kielkami i szczypiorkiem pozniej sok pomidorowy obiad mieso mielone grilowane z salatka z ogorkow a na kolacje salatka makaron taki z wyglodu jak ryz ogorek kukurydza papryka i jogurt grecki z musztarda

Gość agatka1214
Kris dasz rade a widze ze mieszkamy w tym samym rejonie ;) ja powili ide spac bo ciezki dzien w pracy mialam

Gość kris82
Wieczorna Co u Ciebie ? Ty sprawiłaś że tu piszę :) Jak sobie radzisz bez alko Ty i pozostałe osoby.... Ja juz wpadlem w rytm pracy ... uspokaja mnie praca i nawet nie mysle w dzien o alko i o tym forum ... Kolorowych Snów.

Gość kris82
Cos mi się jedna strona forum zwiesiła ... już odczytałem ostatnie 24h forum ... Widzę że uczucia podobne mamy wszyscy po odstawieniu. Wiecie że jak teraz ktoś się wysypie wszystko może pojsc na marne bo trzymamy się postanowienia razem Motywujmy się wzajemnie.... Ja z plusów wymienię to że czuję bardzo intesywnie zapachy... zaczalem pic kawę i jesc sniadanie ... gdy piłem od rana nie bylo szans na to ... No i jakoś tak zacząłem bardziej patrzeć jak jest goraco i sliczne Kobietki chodzą w mini ;) ... Hihi ... typowo męskie spojrzenie na świat :-)

Wszyscy dacie sobie rade bez alko, jesli tylko bedziecie chcieli. Te wszystkie doly to normalka. Potem, za moment przyjdzie euforia, ze dajecie rade, a potem przyjdzie codzienne zycie i to moze byc wyzwanie, jesli sie nie przygotujecie. Ale sie nie obawiajcie, bedziemy z Wami!

Gość Samsonka
O... Ja również zaczęłam jeść śniadania :) ale zaprzestałam pić kawę..Robie sobie zielone koktajle które Susan poleciłas, są przepyszne, poza tym mam więcej sił i wszystko jakoś bardziej mi się chce :)

Gość gość
Muszę was przygotować na to,że pierwsze dni po odstawieniu nie są najgorsze.Ale przyjdzie gorszy czas,dlatego ważne aby nie trzymać żadnego alkoholu w domu/Samsonka do Ciebie/.Warto też mieć napisane gdzieś dużymi literami ,,TYLKO NIE WYPIĆ,,i tego się trzymać.

Gość Samsonka
Ok...jedni piszą że pierwsze dni są najgorsze a potem jest coraz lepiej, inni że pierwsze dni nie są najgorsze... To jak to jest, bo ja nie wiem pierwszy raz rzucam alko, przed lutym nie miałam problemu z alkoholem, był mi on obojętny

Gość kris82
Nie lubie jak ktos pisze ogolami.... jak tekst w stylu przygotujcie sie na najgorsze ... brzmi jak wyrok lekarza"rak zlosliwy umrzesz"... Pisz konret a nie psychologiczne domniemywanie. Mi jest cięzko bo zasnac nie moge .... a rano o 8 muszę byc 70 km stad ... bedzie dzien na kawie...

Ja mysle, ze nie ma sie co skupiac na tym, co bedzie pozniej. Bedzie co bedzie. Wazne jest dzisiaj. Wiadomo, ze trzeba zmienic przyzwyczajenia, ze trzeba rozwiazac problemy, ktore spowodowaly, ze czlowek pic zaczal. To sie wszystko da zrobic, tylko nie od razu. Powoli sie za wszystko wezmiemy, jestesmy z wami i damy rade :) Pisze o takiej dziwnej porze, bo mi za goraco i sie obudzilam. Troche sie ochlodze i wracam spac.

Witajcie w piątek z ranka :) samsonka, ja po sobie wiem, ze pierwsze dni a zwłasza noce są najgorsze a potem przy trzezwym umyśle to już jest tak, że jak wypijesz to masz kaca i moralnego kaca ,że wypiłaś świadomie( na trzezwo kupiłas alkohol albo poszłaś na impreze alkoholową)a potem można popłynąc... o to chyba gościowi chodzilo . Więc zasada 1 nie kupować alko a zasada 2 trzymać sie z daleka od towarzystwa pijącego. i z autopsji wiem że te Twoje wino by u mnie nie postało :( w tez poniedziałek też dostalam wino tylko, ze czerwone a mnie po nim głowa boli, więc podalam dalej :)

Gość Samsonka
Dzień dobry Wg mnie każdy jest inny, i inaczej podchodzi do różnych spraw, i gadki typu, " ja tak miałem/ am i Ty tez tak będziesz mieć " są bez sensu pozdrawiam Ps Tutaj miało być wsparcie, a mam wrażenie że nastąpiła przepychanka, w podawaniu złotych rad.

Gość Samsonka
Yolanta Ale to akurat nie było do Ciebie :) Ty zawsze pisałaś w stylu "np ja tak miałam... "

Gość Samsonka
Zresztą nieważne... Wg mnie mnie ktoś Nie chce pic...Nie pije, Ktoś chce się napić, i choćby skały srały i wody wylewaly to się napije bez wzgl. Na to Ile złotych rad dostanie. Ale teksty typu " pierwsze dni nie są najgorsze " napewno nie pomagają. U mnie np pierwsze dni były najgorsze, teraz jest łatwiej, jest chcica na picie ale powoli umiem sobie z nią radzić i z każdym dniem jest lepiej.

Gość agatka1214
Witam ja tez dzis do pracy ale weekend wolny yolanta czemu zero komentarza do menu mam noe pisac juz?i pytanie w biedronce jest mleko bez laktozy takie moge z platkami owsianymi na goraco bo tak za mna chodza

Gość Samsonka
Samsonka Właśnie dziewczyny piszcie o gotowaniu, bo to o wiele lepiej się czyta :)

Gość Samsonka
Uciekam do pracy Miłego dnia wszystkim Życzę :)

agatka brak komentarza bo jest ok :) no troszki ta musztarda niepotrzebna ... pełno octu i chemii skłaniała bym Cię znowu do zrobienia samej:) ja jak zrobiłam sama musztardę to ją wcinałam codziennie i do wszystkiego taka pyszna była :) teraz mam to samo z chrzanem bo zrobiłam z buraczkami :)

agatka a jaki pyszny sos chrzanowy robię daję chrzan do yogurtu troszki ksylitolu i cacuś o za taki zdrowy sosik zamiast majonezu,musztardy i keczupu to by Cie Jola pochwaliła :) a do jajek? poezja :) ale dziś zrobie takie jakja o :)

Gość agatka1214
Chrzan ze slouczja?

Witam W piąntek jeszcze dzisiaj przerobić i weekend,a jutro prawdopodobnie Gorce i mała wycieczka na Turbacz z Nowego Targu. Postanowiłem że zmienie styl jazdy na rowerze,przymierzam się do roweru szosowego na jeżdżenie po górach mało coś czasu,ale chodzić oczywiście dalej będę,co z tego wyjdzie czas pokaże,ale zaczyna mnie coraz bardziej kręcić szosa czyli kolarka :)

Samsonka Każdy na alkochol reaguje inaczej dla jednych pierwsze dni są ciężkie dla innych dopiero w późniejszej fazie to odczują. Jeżeli piszesz że u ciebie z każdym dniem jest lepiej i potrafisz sobie radzić coraz lepiej to raczej uzależniona nie jesteś,tylko przyzwyczajałaś sie od wieczornego picia.

YOLANTA z tą musztardą to różnie jest,moim zdaniem jest to najlepszy wybór jak już mamy wybierać z pośród ketchupów,różnych sosów,itp

Samsonka odnośnie twojego tekstu'' Wg mnie mnie ktoś Nie chce pic...Nie pije, Ktoś chce się napić, i choćby skały srały i wody wylewaly to się napije bez wzgl. Na to Ile złotych rad dostanie.'' Sparawa jest oczywista,jeżeli ktoś nie jest uzależniony to w kazdej sytuacji moze przerwać picie bez żadnego problemu,natomiast jeżeli ktoś już ma nawet niewielki z tym problem i tego nie kontroluje( a większości przypadków myśli ze kontroluje) to znaczy że jest juz uzależniony i musi sie leczyć

Gość Samsonka
Deep Skąd Ty to wszystko wiesz? Przeżyłes to na własnej skórze, czy znasz to z opowieści?

Gość Samsonka
Deep Wiesz to z własnego doświadczenia, czy z obserwacji, bądź wypowiedzi innych? Ja uważam inaczej, ale to jest tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać