Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dłużniczka

windykacja w Credit Agricole PILNE!!!

Polecane posty

Gość dłużniczka

Witam, Wczoraj otrzymałam monit z credit agricole z adnotacją o wszczętym przez bank postępowaniu windykacyjnym. Zawsze kredyty spłacałam w terminie ale teraz pogorszył się mój stan zdrowia i sporo pieniędzy poszło na lekarstwa. Napisałam też prośbę o czasowe odroczenie spłat kredytu. Przedstawiłam swoją sytuację. Wczoraj wraz z monitem przyszło odrzucenie w całości mojej prośby. Windykator przyjdzie na dniach, a ja nie mam pieniędzy żeby uregulować zadłużenie od razu. Zadłużenie to nieco ponad 1000zl. Słyszałam, że gdy bank wdroży postepowanie windykacyjne to należności nie można rozłożyć na raty. Wie ktoś, coś na ten temat? Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.

Gość dłużniczka
Nikt nie pomoże? :(

Gość gość
To weź kredyt w providencie czy gdziekolwiek i to spłać, ale wątpię żeby tak od razu komornik przyszedł do domu.

Gość dłużniczka
Nie, nie komornik to później. Teraz przyjdzie windykstor bankowy.

Gość gość
No nie wiem, moje dziecko kiedyś sobie narobiło długów w tym banku i rozmawiałam z windykatorem i nie było problemu, z tym, że ja chyba nie spłacałam rat a od razu całość, albo na pół jakoś dzieliłam, ale on nie robił problemów. Spłać tyle ile możesz, tylko pamiętaj, że jak wpłacisz 50 czy 100 zł, to nie ma sensu, bo Cię i tak odsetki zjedzą i będziesz spłacać do usr... śmierci. Wiadomo że on będzie Cię zmuszał do spłaty i musi wyegzekwować jakąś kwotę jaką musisz zaraz spłacić. Możesz obiecać i nie spłacić jak nie dasz rady, oblicz sobie najpierw jakie są odsetki. Spłacisz jak będziesz mogła. Oni się wolą dogadać, bo chcą odzyskać kasę. Możesz spłacać ratami jak chciałaś i nic Ci nie zrobią, bo spłacasz. Nie przejmuj się groźną nazwą, to tylko ludzie. Powiedz mu co i jak chcesz zrobić i tyle.

Gość gość
Egzekucje długu W przypadku windykacji polubownej następuje kontakt instytucji windykacyjnej z dłużnikiem. Najczęściej pierwszy krok to kontakt telefoniczny lub pisemny (monit, wezwanie do zapłaty). Na tym etapie przypomina się dłużnikowi o obowiązku zapłaty i próbuje jednocześnie uzyskać potwierdzenie długu i ustalić termin zapłaty. W dalszym etapie, również w zależności od wysokości roszczenia, może następować kontakt osobisty pracownika firmy windykacyjnej z dłużnikiem. Podczas takiego spotkania, w drodze negocjacji, ustalane są warunki spłaty.

Gość małgorzata panek
Polecam windykacje Lexperto - rzetelna i skuteczna firma. Działa na całą Polskę. Warszawa ul. Tamka 38 tel. 22-101-33-13