Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc zalamana

Dziecko w ciazy

Polecane posty

Gość gosc zalamana

Ona l.15, on l.16 .,,On" to moj syn....nie wiem co robic,co myslec....rozmowy nt seksu i konsekwencjach-byly-to dla tych,co zarzuca ,ze trzeba bylo rozmawiac...

Gość gość zalamana
Alium....nie zgadniesz,kto taki numer wykrecil...pisalam tu kiedys o problemowym synu.Tamte problemy sie skonczyly,no to mam nowy

Gość gość zalamana
Yhy..

Gość gość
O f**k :D

ja pierniczę ... a pamiętam ,ze czytałam na jakimś topiku o tym ,że coś w nim drgnelo , że ten pobyt z daleka od domu dał mu do myślenia ... ja pierniczę ..

Gość gość
teraz trzeba niestety wspierać dziecko i nauczyć dorosłości, aby potrafiło zająć się i wziąć odpowiedzialność za swoje dziecko. Ostatnio oglądałam program, że rodzice boją się, że dziecko zajdzie w ciążę, ale poruszony był temat, że o wiele poważniejszym problemem byłoby zarażenie się wirusem HIV, ciesz się, że to tylko ciąża. Takie było podsumowanie programu, coś w tym jest :)

Gość gość zalamana
Ech....a tak zaczelo sie ukladac,jasne,ze sie nie wypne i pomoge,wespre itd.Ale i tak ciezko mi to ogarnac...ranyyy...toz to dzieci...

O kurczę, ja też czytałam tamten temat, gdzie pisałaś autorko! Allium ma rację, teraz to już tylko czekać Ci pozostało. Wspieraj go i zrób wszystko, żeby wziął odpowiedzialność za to dziecko. Chyba nic więcej zrobić nie możesz. A co na to rodzice dziewczyny? I jakie są relacje młodych?

Gość gość zalamana
Jej rodzice jeszcze nie wiedza,uraczyli mbie wczoraj ta nowina

ok . ale ona pewna jest tej ciąży ? czy to tylko może histeria spowodowana niepokojem związanym z ze spóźniajacym si okresem ?

Gość gość
Zaszłam w ciążę mając 16 lat, matka kazała mi oddać dziecko do adopcji. Nie popełniaj takiego błędu, wesprzyj syna, bo wsparcie jest jemu i tej dziewczynie bardzo potrzebne. Zaakceptuj ją i dobrze traktuj - urodzi Ci wnuka.

Gość gość
Zabrzmi to egoistycznie i brutalnie, ale ciesz się, że nie jesteś matką tamtej dziewczyny. My, kobiety, zawsze w takim wypadku jesteśmy w gorszej sytuacji. :(

Gość gość zalamana
Nie no,absolutnie oddanie,aborcja nie wchodzi w gre ! Boze....wnuka....a w domu 3-latek

Gość gość zalamana
Gosciu 10.29 Wstyd sie przyznac,ale pomyslalam rownie brutalnie i egoistycznie....

może na razie nie podejmujcie żadnych decyzji . Życie jest nieprzewidywalne i być moze samo określi rozwiązanie . Fakt jest faktem - szczerze mówiąc nawet nie bardzo wiem co napisać w tej sytuacji żeby cię wesprzeć czy pocieszyć .

Gość gość
Takie rzeczy się zdarzają, ale widać, że jesteś dobrą matką, tylko zaskoczyła Cię ta sytuacja. Chłopak musi skończyć jakąkolwiek szkołę i iść do pracy. Jakiekolwiek wyższe wykształcenie tylko zaocznie. Dziewczyna od razu powinna się przepisać do szkoły zaocznej albo wieczorowej, jak tylko urodzi, wtedy może uda jej się skończyć szkołę. Jeżeli będziecie razem z jej rodzicami pomagać, to myślę, że dadzą radę.

Gość gość zalamana
Dzieki Dziewczyny...odezwe sie pozniej

zresztą może dziewczyna zechce zachować dziecko i je wychowywać ? może jednak rodzina wesprze ja na tyle ,że rozważy taka możliwość ? to dzieciaki miały falstart ...

Gość gość zalamana
Przeryczalam caly dzien,najgorsze jest to,ze my sytuacje finansowa mamy taka sobie,mieszkanie w kredycie,ogolnie jest dosyc ciezko,wiec jak my mozemy pomoc ? Wszystko sie popieprzylo,rany...

no cześć :) ale zapytam jeszcze raz - czy dziewczyna jest pewna tej ciąży ?

Gość Wymądrzam się
Sama urodziłam dziecko w wieku 17 lat. Mój mąż miał 18 lat. To nie tragedia.

Gość gość zalamana
Na tescie dwie kreski- wszystko jasne

ale też cieszyć się też nie bardzo jest z czego zwłaszcza ,ze dziewczyna nie ma 17 lat a 15 a ojciec dziecka to 16 latek . Bagatelizowanie tej sytuacji nikomu sie nie przysłuży

Gość gość zalamana
Dodam,ze niespelna 15 i 16 l....