Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie, że są ludzie co nie mają ogrzewania na gaz? Szok!

Polecane posty

Gość gość

Mają jakieś stare piece i palą czym popadnie. Drewnem, miałem, gazetami, węglem. No nie wyobrażam sobie w domu dorzucać brudnego węgla do pieca. Ja mam na gaz piec, ustawiam sobie temperaturę taką jaką chcę i się nic nie muszę martwić. A ci ludzie co chwile muszą dorzucać do pieca... Masakra co za patologia.

Gość gość
Poczekaj, aż Kapica podniesie akcyzę na gaz, wtedy zapragniesz węgla

Gość gość
Ciekawe jak będziesz pisać jak będzie awaria i gazu w zimie nie będzie

Gość JasnowidzXXL
Bo ten "gość"siedzi nA garnuszku i ojców i nawet nie wie, ile kosztuje ta "jego" wygoda

Gość gość
dokładnie. U mnie sąsiedzi za ogrzewanie 80 metrów w bloku płacą 800zł miesięcznie:D

Gość gość
Patologia już się odezwała. Jak tam wasz węgiel już macie 5 ton w piwnicy? Szuflą będziecie zasuwać całą zimę do pieca. Tutaj piękna garsonka do pracy w patokorporacji a w łapie szufla i wyngiel do pieca.

Gość gość
ja miałam kiedyś umowę z dostawcą gazu to płaciłam 3 razy więcej niż teraz kiedy mam węgiel

Gość gość
Sama jesteś patologią a przy tym głupia jak but.

Gość gość
Cena ogrzewania gazem jest identyczna do ceny ogrzewania węglem. A jaka wygoda. To wy jesteście tempe.

Gość gość
no oczywiscie ze tak! no na spoko 333 www.youtube.com/watch?v=AVuXtvsfeJE

Gość gość
A ja nie mam gazu debilko mam ogrzewanie na prąd też jestem patologią

Gość gość
nie jest identyczna. dostawcy gazu płacisz co miesiąc za taryfę. a gdy kupujesz węgiel nie!

Gość gość
taak identyczna. widać jak się znasz. Co miesiąc bulisz za gaz. Cały rok za ciepłą wodę. A mi zima przy okazji węgiel ogrzewa wodę. I na 2 miesiące mam tonę wegla . A i nie latam co chwila bo mam piec z podajnikiem. Wiesz co to? czy też twój ograniczony umysł nie ogranął?

Gość gość
Cywilizowani ludzie mają na gaz. Biedota kradnie węgiel i żyją jak górnicy ciągle umorusani i czarni na twarzy. Pewnie z oszczędności też się nie myjecie.

Gość gość
o ja p*****le:D:D:D tą to chyba matka całe życie pod schodami w bloku trzymała i przypadkowo wypuściła:D:D

Gość gość
A ja kiedyś widziałem jak taki wegiel wieźli ulicom. Koń toto ciagnał i wjechali na jakieś podwórko. Poszedłem za nimi z ciekawości. A oni wzieli takie wieeelkie łyżki i wrzucali ten wegiel do jakiejś dziury w ścianie. Nie wiem co sie z nim dalej stało :(

Gość gość
i to kuniem było? u nas ino kunie jako atrakcja dla turystów:D

Gość gość
Do piwnicy wrzucali. Potem cała rodzina się w tym babrze i dorzucają do swojego pieca glinianego. Haha a potem paniusie się wyszorują mydłem i wielkie damy udają.

Gość gość
ja akurat mieszkam w bloku i ogrzewanie mam z lokalnej ciepłowni, ale kiedyś mieszkałam w starym budynku, gdzie było tylko ogrzewanie gazowe albo stary kaflowy piec, jak ktoś jeszcze swojego nie zdemontował. ogólnie ogrzewanie gazowe jest do d**y - drogie strasznie, a jak się ma słaby ciąg to ten piec ciągle gaśnie i w kółko trzeba go zapalać na nowo, wołać kogoś do naprawy. a w bloku mam kaloryfer, jak się zepsuje, to walnę młotkiem i znowu gra.

Gość gość
piec gliniany? dziecko idz do książek bo jutro sprawdzian z przyrody :D

Gość gość
No kuniem. Takim czarnym. A potem jeszcze z tego domu taki czarny jeden człowiek wyszedł i poszedł. Ale nie wiem gdzie, bo już ciemno było :( I jak jeszcze było widno to dziecko tam weszło. Takie normalne - białe. A jak sie zrobiło ciemno - to już było czarne. Troche sie bałem...

Gość gość
to ja wiem o co chodzi. zapomniałeś wziąć tabletek na schizofrenie:(

Gość gość
Nie. Tabletki jadłem. Takie czarne - bo mnie brzuch rozbolał :(

Gość gość
Ja mam w domu dwa piece na gaz i na węgiel i miał .Przestawiam zawór i mogę grzac którym chcę. Gazem już dawno nie grzeje bo za drogo i niezbyt ciepło. Grzeje miałem bo taniej i o wiele wiele cieplej .Miał kupuje workowany więc w piwnicy czysto. Gaz służy nam do gotowania i do ciepłej wody.Cena gazu przrkroczula absurd.Dziekuje

Gość taaak to jest
u nas we wsi wszytscy palimy weglem. Juz od pazdziernika chodzimy brudni, umorusani weglem...cale rodziny: Ojciec, matka, dzieci...Ciezki ten nasz los...w zimie ustalamy dyzury przy piecu by nie zgasl ogien, bo wtedy czekalaby niechybie nas smierc z wyziebienia. Jesli uda nam sie zasnac pelni obaw,czy rano wstaniemy, to snimy o zyciu w przepychu, gdzie ogrzewanie jest na gaz...poki co, tylko poczytac na kafeterii o tym mozemy.

Gość gość
A ja słyszałem że wegiel daje ciepło. I jak sie człowiek nim upierdzieli cały - to może bez kurtki biegać w wielkie mrozy. Powaga...

Gość gość
Biedaczki polaczki macie już ustalone dyżury kto w nocy dorzuca wyngiel do pieca? Nie chce nawet wiedzieć co się stanie jak ktoś zaśnie wtedy nikt się już nie obudzi :(

Gość gość
A u nas to wegla już nie ma. Już dawno sie skończył. Starsi mówią że jeszcze za Gierka. Teraz palimy błotem. Słabo sie pali :(

Gość gość
wow to nie wiecie o tym że są piece z podajnikiem na węgiel/ecogroszek i samo się dokłada w nocy ,wystarczy raz na tydzień zasypać podajnik :O a jak tak piec na gaz wybuchnie to będzie :O:O:O