Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiecie, że są ludzie co nie mają ogrzewania na gaz? Szok!

Polecane posty

Gość gość
A ja lubię piece na drewno i węgiel. Mogłabym taki mieć, czemu nie?

Gość gość
Putin przykreci kurek, to dopiero bedzie bal :D

Gość gość
A u nas też piec wybuch. Ale to dlatego bo jeden przywizł z miasta teczke węgla. I zamiast błotem, jak wszyscy - napalił węglem. Jak pieprzło!!! Dziadek se potem przypomniał że tam za niemca granaty schował...

Gość gość
Piec na gaz to widzieliście jak świnia niebo. Chcielibyście mieć taki piec jak ja na gaz. Zero brudu. Malutki piecyk kondensacyjny. Darmowa ciepła woda latem (solary). A wy dalej dorzucajcie wynglem.

Gość gość
Blokersi myślą że w nocy trzeba wstawać i iść do kotlowni :-) .Zasypuje kocioł miałem podpalam .Reszty pilnuje komputer dmuchawa i pompa .Piec ma temperatura jaką mu ustawiam .Idę na górę i przec nastepne 24 nie zaglądam do kotłowni .W domu cieplutko i nie place nikomu abonametowe , przesylowe , glupowe i takie tam. Place za to co spalilem

Gość gość
Nie każdy pali czym popadnie , są ludzie co maja stare piece ale również dbają o środowisko. Ja od lat kupuje węgiel typu ekogroszek od www.smarttrans.net.pl , i jestem bardzo zadowolony. Moi drodzy jesli chcecie zaoszczędzić w tym sezonie polecam wam ekogroszek w promocyjnej cenie do konca miesiaca.

Gość gość
Chcesz być trendi pustaku to sobie geotermalne załóż a nie gazem środowisko zasyfiasz

Gość gość
Ja mam piec kaflowy robiony na zamówienie. Wątpię by było cię stać na taki piec,ponieważ to ręczna robota.Nie chwalę się,ale denerwują mnie takie wpisy.Nie każdego stać na ogrzewanie gazowe.Życzę ci aby ci się popsuło.

Gość gość
Dziękuję Ci, że nazwałeś mnie patologią, mamy w domu kominek z płaszczem wodnym czyli ogrzewanie całego domu, dom jest ocieplany i szybko łapie ciepło, palimy w kominku drewnem liściastym,trzeba dorzucać tak z 3 kawałki co 3 godziny, wielka mi robota. Mamy obydwoje z mężem wyższe wykształcenie, obydwoje pracujemy, nieźle zarabiamy. Dom 120 m kupiliśmy bez kredytu. No ale wg Ciebie jesteśmy patologią, dziękuję Ci że tak mnie rozśmieszyłeś w taki trochę depresyjny listopadowy wieczór. Pozdrawiam Cię i mój klimatyczny, piękny ogień z kominka też Cię pozdrawia :)

Gość ricziricz
haha ty masz ogrzewanie gazowe a ja zainstalowałem sobie już dawno mały reaktor termojądrowy biedaczku którym zasilam cały dom

Gość gość
ja nie mam gazowego ze względów bezpieczeństwa ale mam za to elektryczne jest napewno lepsze i dużó bezpieczniejsze od gazowego a wygoda jeszcze lepsza też nie wyobrażam sobie pieca na węgiel ;/

Gość gość
" mój klimatyczny, piękny ogień z kominka też Cię pozdrawia usmiech.gif" I to jest to,co kocham :)

Gość gość
Ja założyłem drugi kocioł CO na miał lub węgiel a przestalem grzac gazem bo za drogo .I zlikwidowalem kominek .Po co ma paprac się dokladaniem czyszczeniem szybki .A i sufit i firanki szybko się budzą. Teraz gaz do gotowania i cieplej wody a grzejniki z kotła mialowego .Żona o kominku teraz nie chce słyszeć.

Gość gość
Szok! Ja jestem w szoku jak słyszę, że ktoś ma ogrzewanie na gaz i tylko niepotrzebnie przepłaca za takie ogrzewanie! Palę w domu węglem, jest tanio a ja mam ciepło czego chcieć więcej? Zamawiam u Smart Trans bardzo dobry i tani dostawca. Podaję kontakt dla zainteresowanych : 503 352 341

Gość gość
teraz modne staja sie panele fotowoltaniczne koszt około 15 tys ale ma prad w domu i tym pradem ogrzewa dom a reszte nadwyzki odaje dla elektrowni jest bieda z roku na rok coraz wieksza i ludzie pala nawet plastikiem

Gość gość
ojeju, toż to skandal !!! ha ha ha

Gość gość
Uwazaj jak Cie p*****lnie ten gaz kiedys! Nie wiem czym tu sie tak cieszyc. Mieszkaniem na bombie??? hahahahaha

Gość gość
tez mam ogrzewanie na gaz ale stwierdzam autorko ze jestes idiotka, ogrzewanie na gaz jest bardzo drogie i chwała tym co ogrzewaja domy w inny tańszy sposób

Gość gość
mam ogrzewanie gazowe z nowym piecem kondensacyjnym, grzeję nim tylko z rana albo jak wracam z pracy a wieczorami (lub w weekendy) palimy w kominku z płaszczem wodnym. Mamy węgiel, drewno oraz torf. Jest ciepło w całym domu, super atmosfera w salonie i koszt mniejszy niż gdybym grzała na okrągło gazem.

Gość Mimiczkowa
No SZOOK, wielki szok. :D ja też nie mam. opalam węglem, jest to bezpieczniejsze niż gaz i tańsze. :) Kupuję w smarttrans, mają tanio, a ten węgiel od nich jest bardzo wydajny :)

Gość gość
Ależ jesteś kretynką totalną autorko-jeśli cokolwiek napiszesz sprawdź znaczenie słowa bo mam wrażenie że nie rozumiesz co oznaczają -tu "patologia". A nie przyszło ci do tej pustej główki że ludzie ogrzewania nie wybierają-są różne sytuacje-dostają domy po dziadkach, kupują z c.o. na węgiel itd itp-ale trzeba mieć coś w głowie aby to zrozumieć ,a tu wielka dama chwali się że ma ogrzewanie na gaz,......dawno tak się nie uśmiałam. P.S. mam wrażenie że to ty jesteś patologią i to bez mózgową.

Gość gość
Właśnie dorzuciłam sobie do pieca miału i mam dopie twój gaz dostawco oszuście, co tankujesz 1/3 zbiornika gazu a reszta to powietrze i w ten sposób ogrzanie gazem domu o powierzchni 120 mkw wychodzi 2000 za miesiąc.

Gość gość
Co za gosciuwa z Ciebie. jak mozesz nazywac takie cos patologia. ja sie grzeje na prad!!!

Gość gość
Również korzystam z węgla od SmartTrans i nie mogę narzekać na koszty. Polecam, jesli ktoś chcę zaoszczędzić albo też kupić na raty ze względu na sytuację finansową.

Ale jak można nazywać patologią co jest stosowane przez bardzo dużą ilośc osób. Jak ktoś ma małe mieszkanko albo zarabia dużo pieniędzy to może sobie pozwolić na ogrzewanie na gaz. Jak mieszkałam w kamienicy i pamietam co było jak nam wysiadł piec gazowy. Przyjechali panowie z Therm Instal z oddziału łódzkiego na Piłsudskiego - obejrzeli piec, rozebrali go, sprawdzili w czym problem. Przyjechali tego samego dnia naprawili i działało. Ale pamiętam, że niby kilkanaście godzinek łącznie bez takiego ogrzewania i każdy skostniały siedział. Więc ja wolę ogrzewanie standardowe węglem czy nawet ogrzewanie piecykiem elektrycznym ale na pewno u siebie w domu bym nie zamontowała ogrzewania gazowego :) wole dłonie ubrudzić.

Gość gość
A ja mam kominek z plaszczem wodnym , nie mam ogrzewania na gaz, ha pale tylko drewnem, mam cieplutko w calym domu

Gość gość
Ja mam dom ponad 200 metrów w sumie, po dziadkach, remontujemy i założylismy piec na ekogroszek. Ze składowaniem nie ma problemu, mam kotlownię i pomieszczenie gospodarcze. Przywożą, wnoszą. Piec się zasypuje raz na tydzień, zajmuje się tym mąż. Ogrzewanie gazowe wiadomo wygodniejsze, ale to koszt ok. 2.000 miesięcznie przy takiej powierzchni. Wiem, bo ciotka ogrzewa gazem. To ja dziękuję za taką kosztowną wygodę :) Wolę sobie na urlop jechać ze tę kasę.

Gość miamiheat
Powiedzcie mi proszę,co myślicie o ogrzewaniu domu gazem płynnym :) Jesteśmy z mężem na etapie przygotowywania się do budowy naszego wymarzonego domu i chcemy,żeby wszystko było zrobione jak najlepiej ;) Po lekturze tego artykułu http://www.amerigas.pl/pl/gaz-dla-domu/zbiorniki/koszty.html kusi nas ten cały gaz płynny :P

Gość gość
a ja mam piec na eko groszek a wdrugim domu mam zwykły piec na węgiel w tamtym roku palilem starymi ciuchami kupowalem taką wielką paczke tych łachów 60zł za paczke k****a fajnie spie pali takimi cuchami ale śasiad z na przeciwka sie buntował wcale mu sie nie dziwie bo lecial taki cieżki gęsty dym z komina i smierdziało nie miłosiernie

Gość gość
afafasfsad