Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dziecko nie chce spać

Polecane posty

Gość gość

Ma 17 miesięcy. Uśpienie go przed 22 graniczy z cudem. W dzień nie chce spać. Nie wiem juz co robić :'(

Gość gość
Heh to podobnie jak moje dziecko-w podobnym wieku. Dajesz malemu czekolade, slodkosci, dosladzasz posilki? Przekarmiasz? Duzo je? Ma refluks? Bo czesto to jest przyczyna-jak moje dziecko wroci z wizyty u tesciowej zawsze nie chce spac bo ta laduje tego jedzenia i slodkiego w nia i sie glupio cieszy ze je czekolade (ale nowosc).

Gość gość
A i jak usypiasz? Ja zostawiam w lozeczku i sie zegnam. Jak czytam bajke to ona sie wscieka bo chce albo ksiazeczke albo wyjsc w lozeczka, jak spiewam chce do mnie wiec tylko to pozostalo. nauczylam ja samodzoelnego spania jak miala 8 mc

Gość gość
Moje dziecko nie je słodyczy ani dosładzanych napoi. Żywimy się zdrowo. Nie ma refleksu.

Gość gość
To chyba musisz sie z tym pogodzic i tyle. Ja tez mam taki przypadek. Od 2 lat w ogole nie spi w ciagu dnia. Wczesniej tescioea go usypiala ale przewaznie dluzej to trwalo niz sen. W nocy spal niezle, ale ostatnio czesto sie budzi i nie dpi 2-3 h. Koszmar jakis. Czesto bywal zmeczony w ciagu dnia ale za chiny nie polozyl sie spac. Az mi sie odechcialo wiecej dzieci.

Gość gość
Ja miałam dużo pracy i nie mogłam sobie pozwolić na kilkugodzinne usypianie więc też właśnie kładłam w łóżeczku i wychodziłam z pokoju, po kilkunastu minutach zasypiało