Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie złożyć wypowiedzenie pomóżcie plis. kto się zna na kodeksie pracy??

Polecane posty

Gość gość

Mam umowę na czas określony do końca grudnia, na umowę o pracę na 7/8 etatu. Chce złożyć wypowiedzenie najlepiej w trybie natychmiastowym. W umowie mam napisane ze okres wypowiedzenia trwa dwa tygodnie. Jak to mądrze zrobić??? Nie zniose juz dluzej tej pracy, nie mam nerwów żeby pracować tam jeszcze pół miesiąca. Mam do wykorzystania jeszcze tydzień urlopu. Pomóżcie nie znam się na tym.a nie chce żeby zrobili mnie w balona jak przez te dwa lata :/

Gość gość
Mozesz sprobowac z wypowiedzeniem za porozumieniem stron. To taoie wypowiedzenie bez zachowania tego 2 tyg okresu wypowiedzenia, czy z dnia na dzien ale pra odawca nie musi sie na nie zgodzic. Jesli sie nie zgodzi, musisz zachowac okres 2 tyg wyp iwykorzystac na nim urlop.

Gość gość
oj no to poproś, żeby to wypowiedzenie było za porozumieniem stron. Jeśli nie chcesz tam pracować to raczej Ci nie każą przychodzić jeszcze 2 tygodnie bo wiadomo jaka będzie twoja wydolność i zaangażowanie...no chyba, że bardzo im brakuje ludzi, wtedy nie ma zmiłuj będziesz musiała odpracować jeszcze 2 tygodnie i tyle.

Gość gość
Jej dziękuję za odpowiedzi :) sytuacja wygląda,tak że pracodawca wyzywa nas, oczernia i wykorzystuje ale wie ze bezemnie nie da sobie rady, brakuje pracowników ja nigdy nawet na zwolnieniu nie bylam.a ona sama nie potrafi w połowie zrobić tego co ja. Mam dość. Nie mam nerwów... Czyli za porozumieniem.stron mówicie? Nie znam się kompletnie

Gość gość
O kurde to jak taka z niej franca to pewnie nie zgodzi sie na porozumienie, ale zawsze mozesz sprobowac.

Gość gość
i najlepiej złóż je jutro jak sie namyslisz bo to okreslenie "2tygodniowy okres wypowiedzenia" to liczą się pełne tygodnie od soboty do doboty. także jesli nie złożysz jutro a np. w poniedziałek to właścwie będziesz pracować prawie 3 tyg.