Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domelcia

Wyprawka dla noworodka

Polecane posty

Gość domelcia

Za dwa miesięce rodzę synka. Cały pokoik urządzam mu w IKEI, wszystkie ciuszki ma z H&M i RESERVED, ale dalsza wyprawka nie jest jeszcze gotowa. Chcę kupować PAMPERS, to nowe mleko BEBILON, smoczki i butelki AVENT. Wózek będzie miał MUTSY, X-LANDER albo MAXI-COSI, fotelik MAXI-COSI. Wszysto nowe, nieużywane, a dalsza wyprawka: ręczniki, pościel, wanienka kupię w IKEI. Czy to dobre wybory.

Gość gość
Ja tez mam co mozliwe z ikei! Meble, materac, posciel, kocyki wanienke lubie ich rzeczy sa praktyczne, co prawda to wszystko jeszcze nie skrecone bo rodze za 2 miechy, a wozek graco symbio kupilam. Ciuchy mam po starszym dziecku co nieco dokupilam w tesco na przecenie. Nie bede inwestowac w lumpy z ktorych zaraz wyrosnie. A butelki mam z Ameryki playtex.

Gość gość
A Ty autorko chcialas sie pochwalić... żałosna jesTeś

Gość gość
Ja roze za 5 miesiecy a nie mam nic i wszystko będzie uzuwane i z lumpexu i co mam zaczac plakav ze mnie nie stac?

Gość agigiga
ikea jest spoko. W pokoju, który przerobimy na pokój maluszka mam już komodę i szafę z ikei w kolorze białym więc mam zamiar iść w tym kierunku i dokupić białe łóżeczko ale to już wypatrzyłam na allegro za niecałe 300 zł z szufladą i materacem. Wózek planuję kupić polskiej firmy za 950 zł 3w1. Nie mam co szaleć bo kasę wolę odłożyć na przyszłość dziecka. Ciuszki są fajne w tesco. Kupiłam fajny zestaw 5 body, był przeceniony z 60 na 30 zł widać, że dobre gatunkowo, skarpetki, łapki niedrapki, śpioszki, czapeczki itp. Wszystko po przecenie. Mam też portki sztruksowe w zestawie z body, kaftanikiem i czapeczką za 60 zł. Akcesoria typu szczoteczka do włosków, nożyczki itp. Dostanę jeszcze od koleżanek huśtawkę (mam już obiecaną:)) a od kolegów z pracy karuzelę na łóżeczko z projektorem (mamy tradycję, że każdy przyszły rodzic wybiera sobie jakiś prezent dla malucha). W ikei upatrzyłam już sobie lampkę ścienną, pościele, zasłonki i inne dodatki:) Pewnie dokupię jeszcze trochę ciuszków ale to raczej nowe bo lumpexy mnie nie przekonują.

Gość adik356
Jeśli kogoś stać na firmowe rzeczy to ok, ale dzieciaczki nie będą miały wypisane, że to ubranka H&M. Szary człowiek, taki jak ja raczej poszedłby w rozsądne zakupy. Najlepiej wybrać sklep internetowy, nie sieciówkę. Np taki: http://sarenka.eu/ Można znaleźć coś niepowtarzalnego w niedużych cenach. Od wyposażenia pokoju, po zabawki. Ważne by wybierać dobre produkty, nie tylko modne.

Gość gość
Hej ty w ciąży!!! Co kogo obchodzi co kupujesz swojemu dzieciarowi! Przywiez jeszcze taczkę gnoju ze wsi od starych.twoje zachowanie świadczy że jesteś idiotka na maksa! Inne mamy maja o wiele lepsze rzeczy dla maluszków , bez chwalenia się, wsiowa baranico!

Gość Jakie to żenujące
Nie wszystko co modne i drogie jest ładne i funkcjonalne.Przestań się wywyższać tutaj! Faktycznie chyba jesteś wsiowa:D Głupich nie sieją, sami się rodzą!

Gość gość
Odp********e się od niej! Dokonałaś dobrych wyborów, ja jeszcze kupowałam w Zarze. Nie wyobrażam sobie by moje dziecko chodziło w ubraniami z second handu, a ja w markowym. Ja akurat w Ikei nie kupowałam ale meble są tam ładne, bo pewnie mają dobrych projektantów.

Gość gość
Oj, jak wspaniale, same H&M i RESERVED, słodko będzie wyglądał bobasek, szkoda, że pochodzi w tych ciuchach 1 może 2 m-ce:);) Pampersy to też gustowny wybór, co jak co- dziecko będziesz mieć modne i na pewno najszczęśliwsze na świecie, a inne dziunie będą z zazdrością łypać na te butelki Aventu:)

Gość gość
Cudowna wyprawka, pokoik i ciuszki.... woooooow:) Oby tylko ten lans nie przysłonił Ci macierzyństwa, a opieka nad noworodkiem nie okazała się cięższa niż Twoje "wydumane" problemy z wyprawką:)

Gość gość
czy to wazne gdzie? czemu tak rzucasz tu markami, nie rozumiem

Gość gość
Ale super!!!!!!!!!!!!! Moje pierwsze dziecko też ma ciuszki z HM, Zara, NEXT.............tyle, że po dwójce dzieci mojej siostry :) :) :) Naprawdę myślisz, że widać, że kilkumiesięczniak ma bluzkę z Zary? :) No żart. Ja kupuję ciuszki gdziekolwiek, patrzę tylko na jakość. Nie ma dla mnie znaczenia czy to smyk czy osiedlowy bazarek. Meble też ma z IKEA, a co! ............ akurat była jakaś wyprzedaż i kupiłam za grosze. A teraz mu kupię gdziekolwiek, byle były stabilne i trwałe. Wózek mam używany i jakoś nie mam potrzeby obnosić się na mieście marką. Dziecku ma być wygodnie i bezpiecznie. Jedynie jestem przywiązana do pieluch i chusteczek pampers, bo akurat u małego najlepiej się sprawdzają. Nie rozumiem tego parcia na szkło - przecież dziecko bardzo szybko rośnie, a wierzcie mi - szczęśliwe może być w ciuchach z second handu i nieszczęśliwe w tych firmówkach. To chyba rodzice chcą sobie podwyższyć tym samoocenę.

ja rodzę w zimie i tymbardzien nie przykladam wagi do tego by ubranka mojej córeczki były nowe... Wazne zeby jej bylo cieplo i wygodnie i praktycznie cala wyprawke odziezową mam z lumpexu. Kilka rzeczy udało mi sie nawet kupic firmowych i z metkami. Nie mowie ze nigdy nie bede kupowac dziecku ubran ze sklepu firmowych czy drozszych ale wole poczekac az podrosnie troche i ewentualnie jak sie cieplej zrobi. Dzieciątko przeciez rosnie jak na drozdzach i w polowe kupionych rzeczy nie zdarzy sie go ubrac wiec uwazam ze wyprawka z lumpexu to jak najbardziej trafny pomysł i właściwy :) lepiej jak malenstwo zacznie stawiac pierwsze kroczki mozna kupic jakies fajne markowe ciuszki bo przynajmiej wtedy bedzie sie to super prezentowac :) Pozdrawiam.

ja tam wszystko mialam po starszaku a on z koli dostal wszystko po synku brata z usa, tylko wozek i fotelik nowy kupilam bo na tym mi najbardziej zalezalo maxi cosi pebble i mura plus4

sa rzeczy, w ktore warto zainwestowac- tak jak wozek/ fotelik te z maxi cosi, ale np. ubranka nie musza byc markowe... najwazniejsza jest jakosc, a z ta bywa kiepsko w sieciowkach

Gość gość
A gdzie Wy tu przechwalki widzicie? Przecież w H&M takie ciuszki kosztują grosze, bardziej chodzi o jakość, a co do Ikea to nie podniecajcie się tak, bo tu akurat jakość mebli jest poniżej krytyki. Porownajcie chocby z Agata Meble.

Gość gość
fotelik to lepszy będzie do cybexa a nie maxi cosi.

Gość gość
dlaczego ty zyjesz dzieckiem zachowujesz sie jak matka narcystyczna 333 www.youtube.com/watch?v=pKCDtTs0vWg

Gość gość
Naprawdę uważacie, że ORYGINALNE ciuszki z sieciówek mają świetna jakość? Sama kupuję dla siebie ciuchy w takim H&M, ale właśnie dlatego, że mnie nie stać na droższe. Po 3-4 praniach te ubrania to szmaty. Ze względu na jakość ubranka do wyprawki kupiłam maluszkowi tylko polskich producentów. Wystarczy dotknąć te ciuszki by poczuć różnicę. Kto Wam wmówił, że śmieci z fabryk z Bangladeszu to ubrania dobrej jakości. Od kiedy MARKA=JAKOŚĆ, a tym bardziej marka podrzędna,masowa, nieprestiżowa?