Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wKratke

Jestem przerażona przyszłością dzieci

Polecane posty

Gdy wchodzę na to forum, robi mi się słabo. Czasami zdarzają się pozytywne komentarze, ludzie sobie doradzą, wesprą. Najczęściej jednak jest ujadanie psów dosłownie. Matki! siedzą kilka godzin czasami na jednym wątku i kłap kłap kłap, wyzywają siebie od debilek, czepiają się jednego słowa i nakręcają kłotnie. Cieszę się, że jestem mało socjalna, mam swoich przyjaciół z uniwersytetu, a na placach zabaw itp. rzadko zawieram znajomości. I widze, że dobrze, bo jeśli takie są polskie matki? Powiedziałabym coś o jedzeniu czy o pracy jako sprzątaczka i by się zaczęło... Mnie przerażają takie baby, wydaje mi się, że w ogóle nie myślą, tylko szczekają co im ślina na język przyniesie, z takimi ludźmi nie ma dyskusji. Ale co mnie najbardziej martwi, to przecież ich dzieci będa z moimi dzielić życie w szkole czy w pracy. Czego ich te matki nauczą? żeby nieważne, czy mam rację czy nie, byle krzyczeć najgłośniej?

Gość gość
kochana zgadzam się z tobą w 100% , ale na niektóre osoby nie mamy wpływu ja np. matka wielodzietna spełniona , zadowolona i one matki , które oglądają ambitne seriale i przelewają na to forum cały jad. I nawet jak się im powie dobrze , ok ,to i tak dalej tylko pyskówka i ubliżanie tu też za chwilę się zacznie.ps . wspominam o serialach bo ja to sobie muszę jakoś tłumaczyć , gdyż niektóre osoby to po prostu.......... no brak słów te wulgarne i prostackie

Rozumiem, chociaż ja czasami lubię pooglądać serial ulubiony, ale rozumiem, że chodzi o typ, któremu na TV i komputerze kończy się świat.

Gość gość
Ale te prymitywne frustratki z kafe to tylko mały odsetek, w realu nie spotyka się takich ludzi. Niedawno właśnie myślałam tez o przyszłości mojego dziecka, ale u mnie było to myślenie pozytywne - moje dziecko nie będzie miało żadnej konkurencji, bo co takie prymitywy mogą przekazać swoim dzieciom w genach? Tylko głupotę i brak inteligencji, a wiedzy i obycia w ich domach tez nie nabędą. Więc urodzenie się w normalnym domu, gdzie rodzice są inteligentni, wykształceni i na poziomie to jak start z full position. :)

Gość gość
Jak dla kobiety całym światem jest gotowanie i sprzątanie,to czego oczekiwać od takiej osoby?!

Gość gość
Nie oszukujmy się dzisiejszy świat zmierza w takim kierunku,ze niebezpiecznie jest wychowywać dziecko na wrażliwego i empatycznego człowieka bo sobie nie poradzi,trzeba walczyć o swoje bo inni Cie zeżrą

Gość gość
jak wychowasz dziecko na bezwzglednego czlowieka bez empatii to on wspolczucia dla ciebie nie znajdzie, kiedy jako stara osoba i niepelnosprawna bedziesz potrzebowala pomocy.

Gość gość
kafeteria to nie cały świat :) poza tym w internecie jak jest się anonimowym łatwiej napisać coś czego normalnie w oczy nikomu by sie nie powiedziało. ale to nie dotyczy kafeterii, wczoraj na onecie był artykuł jakiś o Michale Baryzie z top model, jak zaczełam czytać komentarze to mi normalnie szczęka opadła. Same negatywne, przykre określenia, że brzydki, pryszczaty, ulizany, wieśniak, głupi itd chłopak doszedł tak daleko, fajny, przystojny gość i ludzie zamiast mu zwyczajnie pogratulować opluwają go. ciekawe co sami w zyciu robią?

Gość gość
świat schodzi na psy.

No właśnie to mnie przeraża. Mi by było wstyd, nawet w internecie, nawet anonimowo wypisywać takie rzeczy komuś. Ktos to czyta i jednak robi mu się przykro. Ja nie mam potrzeby się wyżywać i zastanawiam isę, ile ludzi nosi w sobie jakąś ogromną frustrację i złość.

Gość gość
Jak dla kobiety całym światem jest gotowanie i sprzątanie,to czego oczekiwać od takiej osoby?! xxxx Hm.. Moze zarabistych obiadow, smacznych I urozmaiconych I na dodatek zdrowych ?:) pachnacego ciastem domu? Braku balaganu w domu ? Domu z dopieszczonymi detalami do ktorego milo sie wraca ? Mozna oczekiwac , za taka kobieta kolekcjonuje ksiazki o zywieniu I fajnych przepisach :) Mozna oczekiwac , ze prowadzi bloga o swoich wypiekach ?:) Mozna oczekiwac , ze udziela sie w jakims klubie dla piekomaniaczek ? Moze uczy tam chetnych przygotowywac super wypieki czy ukladac zdrowa diete ? Mozna oczekiwac, ze jej dzieci nie wracaja do pustego domu , obiad jest zawsze na czas :D To tak juz stereotypowo:P Jak widzisz mozna duzo oczekiwac po osobie , ktora wedlug ciebie nic soba nie reprezentuje , bo gotowanie I sprzatanie ejst jej calym swiatem :D