Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tikan

Katolicy

Polecane posty

Gość Tikan

Polska w większości to katolicy.. czy Bóg jest okrutny?

Gość gość
jest "sprawiedliwy"

Gość gość
I bardzo dobrze

Gość martyna 33
Bóg jest miłosierny. A to jak postępuje człowiek, nie jest przez Bo.ga tylko przez charakter danego człowieka

Gość gość
Człowiek ma wolną wolę, chyba że jest zniewolony (np. chory psychicznie) i nie powinien obwiniać Boga za wypadki i choroby które się dzieją w jego życiu, to człowiek decyduje co je gdzie chodzi jak często się porusza, czy pali papierosy czy naraża się na papierosy/alkohol/narkotyki czy wdycha zatrute powietrze (zawsze może zamieszkać gdzie indziej)

Gość gość
Ja np. czuję obecność anioła stróża w moim życiu już co najmniej 10-krotnie uniknąłem szczęśliwie śmierci, po raz pierwszy operacja serca w wieku 7 lat, osoba operowana obok mnie zmarła, a ja byłem pod kroplówką tydzień i przeżyłem, po raz drugi operacja wyrostka również w wieku 10 lat gdybym trafił na operacje 10 minut później doszłoby do pęknięcia wyrostka zatrucia całego organizmu. Na kolejne wypadki miałem wpływ przechodząc przez wysoki 4m płot metalowy spadłem z niego ocknąłem się i na chwilę straciłem przytomność, okazało się że mam dużą szramę tuż przy skroni, kilka lat później po upadku na motorze również rozbiłem skroń w tym samym miejscu (w obu przypadkach skończyło się na obserwacjach w szpitalu z zastrzeżeniem że miałem dużo szczęścia, gdybym rozbił kilka milimetrów dalej nie miałbym szans na przeżycie)

Gość gość
piszesz że boga nie winić za choroby, a kogo? może siebie, z wygody siedzę na wózku

Gość gość
jak trudny temat, to nikogo nie ma :(

Gość gość
zgadzam się :(

Gość gość
Byłam zdrowa, zachorowałam, po zabiegu (po którym inni wychodzili o własnych siłach) mam niedowład jednej strony ciała, lekarz mówił że to kwestia paru miesięcy.. a minęło już 12 lat :(

Gość gość
hop hop :)

Gość gość
Bóg nie istnieje.

Gość gość
za grzechy trzeba poniesc konsekwencje i np 2 wojna swiatowa to była konsekwencje za grzechy było ostrzezenie w fatimie a potem znaki na niebie ale ludzie mieli to w d***e i tak samo medjugorie kibeho maryja ostrzegała przed grzechami i konsekwencjami i dla tego czeka nas jeszcze jedna wojna swiatowa

Cierpią ludzie, którzy z wojnami itp. nie mają nic wspólnego...:( co na to mądrzy ludzie, ci co sądzą, którzy stoją z boku...

gość z 2014.11.21 Piszesz: Cyt: "Byłam zdrowa, zachorowałam, po zabiegu (po którym inni wychodzili o własnych siłach) mam niedowład jednej strony ciała, lekarz mówił że to kwestia paru miesięcy.. a minęło już 12 lat smutas.gif " - byłaś na Mszy Ś/więtej o uzdrowienie ?