Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 przestraszona18

Bede miala aparat ortodontyczny:)

Polecane posty

Go艣膰 przestraszona18

Heja dziewczyny i nie tylko:) 4 grudnia bede miala zakladany aparat staly na gorny luk, a po trzech miesi膮cach plytke nansa, a po kolejnych trzech miesiacach aparat na dol, i kurcze, boje sie troche jak bede z tym aparatem wygladac, boje sie ze jak brzydula hehe, jest tutaj ktos kto chetnie by ze mna o tym porozmawial? Pomogl mi wybrac moj pierwszy kolor ligaturek i dal mi kilka wskazowek na start? :* Z gory dziekuje:*

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Mi si臋 og贸lnie nie podobaj膮 laski z aparatem na z臋bach, zw艂aszcza jak si臋 u艣miechaj膮, osobi艣cie bym si臋 z tak膮 nie pokaza艂, jak dla mnie i pewnie paru innych facet贸w wizualnie laska w aparacie to nie za ciekawy obiekt. Gdzie tu taka ca艂owa膰 albo cokolwiek innego z ni膮 robi膰 blllleeee

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Justyna888
aha czyli wolalbys miec laske z krzywymi zebami? :D to gratuluje glupoty. Jak dlugo bedziesz miala ten aparat? ktore zeby masz krzywe? i ile to kosztuje? aaa i ile masz lat? nie przejmuj sie takimi pustakami, bedziesz kiedys miala piekny usmiech :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Odezwa艂a si臋 pani profesor, po co laska z krzywymi czy z aparatem, nie lepiej znale藕膰 z prostymi odrazu?? a nie robota z drutami w ustach

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
Hehehe, no aparat ortodontyczny nosi sie po to zeby tez wyregulowac zgryz, ja ogolnie nie mam krzywych, mam tylko troszke poprzesowane dolne zabki a w gornej mam krzyw膮 dwojke i poprzesowane boczne zeby wiwc nagryzam na zeby, a najgorsze jest to ze mam gleboki zgryz, no nosilabym go od czasu zalozenia dolnego 艂uku 2 lata:) lat mam 18:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No to nie zazdroszcz臋 twojemu facetowi je艣li go masz....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
Tak, mam narzeczonego i nie wiem jak zareaguje jak mnie zobaczy. ... a nie jestem brzydka, wrecz przeciwnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
A kosztuje 1600 za luk i 350 za plytke nansa. .. droga impreza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No jaka skromna hehe zobaczysz co powie jak cie w tym cudactwie zobaczy, nie wr贸偶e dobrej reakcji zw艂aszcza 偶e bedziesz mia艂a wary jak chomik :D

Udost臋pnij ten post

ja mia艂am zak艂adany jak sz艂am do lo. co do wygl膮dania jak brzydula...jak si臋 zobaczy艂am po za艂o偶eniu to si臋 pop艂aka艂am, ale mia艂am wtedy w tym czasie tak du偶e powodzenie, naprawd臋, wiele os贸b si臋 mn膮 wtedy interesowa艂o, wi臋c to nie zmniejszy nijak Twojej atrakcyjno艣ci. niestety jest to bardzo bolesna rzecz, przyszykuj si臋 na to, 偶e po dokr臋caniu co miesi膮c b臋dziesz mia艂a dzie艅 dwa 偶ycia na jogurcie. natomiast ja mia艂am z jednej strony wystaj膮c膮 tr贸jk臋 a z drugiej strony szczerb臋 zamiast tr贸jki bo nie chcia艂 mi wyrosn膮膰 sta艂y z膮b, teraz mam pi臋kne z臋by, zamiast szczerby jest sta艂y a ten wystaj膮cy jest w linii. ortodontka do kt贸rej chodzi艂am by艂a najbardziej wredn膮 藕le wychowan膮 kobiet膮 na ziemii ale by艂a 艣wietnym fachowcem, efekt jest powalaj膮cy i nic mi si臋 nie rozjecha艂o. b臋dzie ci臋偶ko ale naprawd臋 po wszystkim b臋dziesz zadowolona ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ale atrakcyjna to ty nie bedziesz z tym aparatem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
To chyba tylko w Polsce ludzie si臋 qsrydza aparatu. W Anglii i w Stanach wszyscy s膮 dumni z tego, ze dbaja o zdrowie i wygl膮d.A wygl膮da 艣wietnie, jak bi偶uteria na z臋bach. I nie wybieraj膮 sobie sobie kolorowych gumek, bo one sprawiaj膮, ze tworzy si臋 wi臋cej plytki nazebnej. Tak powiedzia艂 m贸j ortodonta,kt贸ry jest 艣wietny. A u艣miech juz mam fantastyczny,czego i tobie zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I pewnie jestes z anglii albo usa...no poki co jestesmy w polsce i trzeba sie liczyc z tym co tu jest i kropka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
No dziewczyny ja tez nie moge sie doczekac najbardziej efektow, ale w艂a艣nie boje sie tego okresu w ktorym bede go nosic, nie ukrywam bo na cialo bardzo pracowalam, nosze gorset i naprawd臋 jestem sexy, z twarzy tez jestem ladna i boje sie ze aparat to zniszczy... jaki kolor gumek powinnam wybra膰? ? Ktory jest najfajniejszy? Myslalam o czerwonym, co o tym sadzicie?:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
Ale do czego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
2.34. Takie podejscie jest tchorzliwe i wsteczne. Liczyc sie z czym? Z zacofaniem i nagonka na zdrowo myslacych ludzi? Takie postawy trzeba zwalczac a nie sie do nich naginac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zadnych gumek, zwykly metal. Gumki powoduja wieksza podatnosc na prochnice.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
15.10 ty filozof ja m贸wi臋 za siebie, ty te偶 pilnuj swoich postaw i stanowisk, a 偶e mamy wolno艣膰 s艂owa mog臋 napisac co my艣le i jak dla mnie laska w aparacie bedzie brzydka jesli o wygl膮dzie mowa...zdrowie to inna sprawa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
ale gumki musze miec do podtrzymania luku...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gumki to s膮 potrzebne 偶eby w ci膮偶e nie zaj艣膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ch艂opakzwawy
wiesz, osobi艣cie mi nie przeszkadza aparat u wi臋kszo艣ci dziewczyn, nie mia艂 bym opor贸w z tak膮 chodzi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
no ja wiem ze moj facet mnie nie zostawi i wogole, ale sama swiadomosc ze moze mu sie to za bardzo nie podobac jakos mi nie pasuje... no wiecie o co mi chodzi, bardzo sie kochamy a on jest taki ze jakby bylo zle to nie powiedzialby mi o tym, dlatego sie pytam o wasza opinie, czy to dobrze czy zle, czy zmienia to cos czy nie? czy wg was bede brzydsza majac go czy nie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ch艂opakzwawy
b臋dziesz po prostu inna, m贸wisz, jakby艣 nie powiedzia艂a jeszcze o tym swojemu facetowi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
on wie ze bede miec, nie chce byc postrzegana jako inna :( czy aparat staly moze dac tez troszke uroku?:*

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak go kochasz to rozmawiaj z nim o tym a nie tu szukasz porady, mamy cie lepiej znac od niego 偶e mamy sie wypowiada膰??to moze um贸w si臋 ze mn膮 poznam ci臋 i wtedy ci doradz臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
aaa i aparat nie dodaje uroku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
Super... dzieki za pocieszenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to nie pocieszenie moja droga, taka prawda owszem aparat pomaga to jedno, ale wybacz od kiedy druty na z臋bach i odstaj膮ce wary dodaj膮 uroku???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przestraszona18
No nie ktorym w nim nawet 艂adnie...

Udost臋pnij ten post