Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilla999

Mój poród

Polecane posty

Gość Kamilla999

Czytałam na tym forum mnóstwo postów ze laski miały cieżki traumatyczny poród, ale chyba żadna nie miała takiej masakry jak ja. Byłam tydzień po terminie , lekarz zdecydował o wywoływaniu porodu to był czwartek no i dostałam oxy raz drugi zaczeły się bolesne skurcze i tak minęło 5 godzin wyłam dosłownie z bólu to nie był krzyk to było wycie położna sprawdza rozwarcie a tu…. Tylko 2 cm i znowu oxy , bóle były już nie do zniesienia płakałam wyłam to był koszmar, był ze mną mąż oboje błagaliśmy na kolanach o cesarkę lub chociaż znieczulenie nic z tego usłyszałam że ma boleć. Zaczełam z bólu tracić świadomość położna znowu sprawdziła rozwarcie 3 cm powiedziała ze może mi pomóc , minęło już 10 godzin od przyjścia do szpitala powiedziałam żeby pomogla i …. Zrobiła mi masaż szyjki to był gorszy ból niż skurcze prawie zemdlałam z bólu darłam się strasznie. Ale ten masaż pomógł bo rozwarcie w końcu po 12 godzinach zwiększyło się na 10 cm, byłam już tak wyczerpana z bólu i ze zmęczenia że w ogóle nie mogłam przeć nie miałam sił mdlałam a bolało niesamowicie niestety nie dałam rady sama użyli w końcu po 2 godzinach parcia próżnociągu NA Żywca straciła świadomość TAK BOLAŁO , no i rozerwało mnie do o***tu i po łechtaczkę szyli mnie 1,5 godziny,mialam 28 szwów !!! mój synek ucierpiał , niby jest zdrowy ale długo nie siadał dopiero dobrze siedział jak miał 9 m-cy a chodził sam dopiero jak skończył 1,5 roku. A ja … krocze bolało strasznie nie mogłam siedzieć każdy ruch to ból niesamowity, w ogóle przez pierwsze 2 tygodnie moja mama zajmowała się dzieckiem ja leżałam w łożku straciłam dużo krwi i byłam bardzo obolała, krocze źle się goiło , ropiało dopiero po 3 miesiacach mogłam usiąść , ale przy wypróżnieniach płakałam około pół roku po porodzie, dziś mały ma 2 lata a ja wiecej dzieci nie chce na skutek tego porodu. Nie trzymam moczu oraz bąków. Sexu nie uprawiam ponieważ boli żle się zrosło. Mam dopiero 30 lat i jestem kaleka, Nigdy wiecej , a wystarczyło żeby zrobili cesarkę, synek ważył 4,5 kg

Gość gość
Współczuję ci

Gość gość
kobieto to zrób cos z tym a nie na forum się użalasz,złóż jakas skarge albo pozew,bo to nie jest normalne i ze twoj maż na to pozwolił

Gość Kamilla999
a co mam zrobić???? to było 2 lata temu teraz mam szpital pozwać, mąż błagał żeby zrobili cesarke ale nie chcieli powiedzieli że nie ma wskazań, zresztą ma do mnie pretensje ze unikam sexu jak ognia pewnie znajdzie sobie jakaś chętna, ale nie mogę nic na to poradzić sex jest dla mnie bardzo bolesny źle zrosło mi się krocze przez to że ropiało i źle się goiło, lekarz mówi że operacja by pomogła ( waginoplastyka ) ale nie stać mnie na to , do pracy nie wróciłam , wogóle unikam ludzi gdyż nie trzymam pierdów i się wstydze, dobrze że synek chociaż zdrowy

Gość gość
poszukaj lekarza na NFZ. waginoplastyka w specjalnych przypadkach też jest chyba refundowana. Musisz się dowiedzieć, poszukać. Idź prywatnie do lekarza i dowiedz się wszystkiego. Tak nie można żyć!!!

Gość gość
tak jest to refundowane, ale musisz się dobrze za tym zakręcić. dziewczyno masz dopiero 30 lat, działaj!!! wspołczuje, bo miałaś wyjątkowo ciężkie przejścia, no ale musisz sama się wziąć za siebie. powodzenia, dasz radę! :)

Gość gość
3 kroplowki oxy? Cos smiemniasz autorko. Macica by Ci chyba po takiej dawce w przeciagu 12 godzin pekla. Poza tym jak kobieta raz zemdleje (zemdleje a nie zaslabnie!) to od razu jest ciecie cesarskie bo to oznaka skrajego wyczerpania organizmu. Mysle ze to prowo.

Gość gość
Wybacz ale skoro masaż bolał cię bardziej niż te niby skurcze przy których się darlas, przy 2 cm to śmiać mi się chce, kobieto, przesadzasz chyba trochę, ja wiem jak strasznie może boleć porod, sama się darlam no ale na boga przy 9-10 cm nie przy dwóch. Skoro masaż mocniej bolał niż skurcze to tragizujesz, ja się przy skurczach polewalam wrzatkiem z prysznica a masaż był mi obojętny. Sama 2 razy rodziłam dzieci ponad 4 kilo, po kilkanascie godzin ale drzec się przy 2 cm i mdlec to już bez przesady. Co do reszty to współczuję :(

Gość gość
Bzdura ten porod twoj. Jakbys pekla az do lechtaczki musialabys miec od razu plastyke bo by c***ekla cewka moczowa j bys kompletnie moczu nie kontrolowala.

Gość gość
gościu 13:05 przez oxy skurcze są bardziej bolesne i pewnie dlatego przy 2 cm już się darla

Gość Kamilla999
tak miałam 3 kroplówki oxy , trudno uwierzyc nie ? ale tak było , to cód że macica nie pękła, tak cewka tez mi pękła zeszyli ale mam problem z trzymaniem moczu

Gość gość
twoj maż jest kretynem i moze miec pretensje tylko do siebie,uczestniczył w porodzie i nic nie zrobił,w takich sytuacjach sie nie błaga tylko grozi pozwem,telewizja itp

Gość gość
Wybacz ale skoro masaż bolał cię bardziej niż te niby skurcze przy których się darlas, przy 2 cm to śmiać mi się chce, kobieto, przesadzasz chyba trochę, ja wiem jak strasznie może boleć porod, sama się darlam no ale na boga przy 9-10 cm nie przy dwóch. Skoro masaż mocniej bolał niż skurcze to tragizujesz, ja się przy skurczach polewalam wrzatkiem z prysznica a masaż był mi obojętny. Sama 2 razy rodziłam dzieci ponad 4 kilo, po kilkanascie godzin ale drzec się przy 2 cm i mdlec to już bez przesady. Co do reszty to współczuję smutas.gif x weż się zamknij idiotko,nie jestes debilko wzorcem pod paryżem i przyjmij do wiadomosci ze kazdy poród jest inny,matko co za tepa dzida

Gość gość
Ja miałam oxy,wylądowałam z 1cm na porodówce. nie darłam się,nie bolały te skurcze tak,abym wyła. Więc nie wiem,może to zależy jaki kto ma próg bólowy? ja dostałam dwie pompy z oxy 5 godzin i mały wyskoczył.4,200 wazyl.

Gość gość
Chyba ty :D niezłą polewke musieli mieć z ciebie, cały oddzial się śmiał :D

Gość gość
Bardzo duże dziecko miałaś, 4,5 kg, masakra jakaś. To jest wskazanie do cc. Poza tym niepotrzebnie decydowałaś się na wywoływanie porodu, przeciez za dużo by to dziecko nei przytyło przez kilka dni. To pewnie przez to jedzenie nafaszerowane hormonami te dzieci takie ogromne są. Kiedyś normą było 3 kg, teraz średnia to 3600.

Gość gość
Zaden lekarz w ciagu 12 godzin nie dalby Ci 3 kroplowek, chyba ze by byl jakis nacpany :D

Gość gość
ja mialam 3 kroplówki z oxy i nic mnie nie rozerwało..:) Poza tym srednia dla niemowlaka w 40 tc to 3,5kg.

Gość gość
Ja w 39 tyg urodzilam 3.880

Gość gość
O ludzie, koszmar. Strasznie wspolczuje. Ja ci wierze, ze masaz szyjki bolal bardziej niz skurcze. Mnie najbardziej bolalo sprawdzanie rozwarcia wlasnie przy 2-4 cm. Az mnie zatykalo z bolu, nie moglam oddychac. Ale sam porod ( drugi) mialam super. Niecale 3 godz. 5 min parcia. Kazdej mamie takiego zycze.

Gość gość
mój poród to też był koszmar 16 godzin bolesnych skurczy, oxy , masaż szyjki 2 razy, naciecie krocza miesiąc nie siadałam na tyłku nigdy wiecej

Gość gość
ale horror dobrze że miałam cc :)

Gość gość
Ja miałam też trzy kroplowki z oxytocyną....i też masaż szyjki dwa razy i tak samo jak autorka wylam z bulu....wogle mój poród wyglądał identycznie, tylko jeden mały szczegół go różnił.... po 10 godz katorgi wyplakalam zzo ( 10 godz czekałam na 4 cm).... Gdy dostałam zzo , zasnęłam na dwie godz. gdy się obudziłam zachciało mi się kupę, na szczęście w sali była akurat sprzątaczka bo okazało się ze to nie kupa tylko dziecko wychodzi.... Zawołała położną i w pięć minut urodziłam... Zzo pozwoliło mi przez te dwie godz zregenerować siły i bez problemu urodzić.... Najlepsze jest to ze drugi poród wyglądał identycznie, odeszły wody, zero skurczy, oxy *3 ból nad bule ( byłam mądrzejsza powiedziałam ze nie godze się na masaż póki nie dostane zzo) na zzo czekałam tym razem 8 godz tez długo. dostałam zzo przy 3,5 tak o nie płakałam. dostałam, poszłam spać, obudziłam się znów te same uczucie - kupa :-), mąż poleciał po położną, przyszła, " ma pani. 10 cm, rodzimy, urodziłam "....jaki morał szukać szpitala gdzie dają na żądanie zzo bo to pomoże nabrać sił do samego parcia :-)....

Gość gość
Hahaha bulu masakra jakas a jak podpisywalas zgode na znieczulenie albo na porod tez takie bledy sadzilas z dzieckiem do szkoly sie cofnij jak juz podrosnie bólu

Gość gość
17:39..... Zobacz ile masz literówek..... Piszę z telefonu, tak cię boli dupa od tego " bulu"?.

Gość gość
tego się nie da czytac, masakra jakas, naprawde nei mogę pojąc skad się takie kobiety biorą, świadomie się godzić na tzw. wywoływanie porodu? To jest jak branie tabletek na przeczyszczenie zamiast poczekac na az sie kupę zrobi, no po co to? czemu to ma służyć?