Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domek holenderski na Wiosnę

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam do Was pytanie - co sądzicie na temat wykupienia i postawienia domku typu holenderski na własnościowej działce z przyłączem do mediów ?? Od dawna noszę się z zamiarem zakup takowego domku, bo w sumie to taniej mi wyjdzie poczynić taką inwestycję niż wynajmować mieszkanie (kawalerkę) za 1000zł miesięcznie bez mediów a tak to bym spłacała już kredycik za ten domek. Znalazłam coś takiego: http://www.domki-holender.pl/szczegoacute321y-oferty.html . Co na ten temat sądzicie, czy ktoś z Was wpadł na takie rozwiązanie ?? Pozdrawiam

Gość gość
Ja kupilam taki domek z przeznaczeniem na działkę letniskową. Jestem mega zadowolona. Niewielki koszt, wygoda i nie trzeba było budować.Polecam

Gość gość
Ładniejszy postawiłem sam i taniej mnie to wyszło :)

Gość gość
Ta, postawiłeś szopkę i najładniejsza, a jeszcze jaka funkcjonalna:) Człowieku, zeby coś postawić to trzeba się napracować, załatwić stos papierów, ponieść koszty. A to masz wszystko gotowe, włącznie z wyposażeniem.

Gość gość
a ty masz darmowa reklamę, która musisz wrzucać na niszowe forum. aż tak słabo idzie interes?

Gość gośćula
pomysł dobry ,ale nie widze zakładania rodziny i mieszkania z nią w takim domku, póki nie planujesz potomstwa świetna sprawa,a międzyczasie możesz powoli stawiać normalny dom ,chyba że mówisz o ..działce na ogródkach działkowych . U mnie w mieście niestety ludzie tak mieszkają ,z dziećmi ,cały rok:( Ile taki domek kosztuje?

Gość gość
Cena zależy od wyposażenia, czy jest nowy czy używany. Ja chciałam kupić i użytkować od razu, żeby nic nie trzeba było remontować. Zapłaciłam 25000. Ale widziałam nowe po 110000-130000- bajer, ale za drogie.

Gość gośćula
a powiedz mi jeszcze co na to prawo budowlane i inne durne urzędy ? klasyfikują taki domek jako mieszkalny całoroczny , normalnie sie meldujesz ,bez kłopotu przyłączysz mediaitp?

Gość gość
Ja tak jak c***isałam. Kupiłam domek na działkę typowo letniskową. Na takiej działce nikt cię nie zamelduje, nawet jeśli udałoby się postawić normalny dom całoroczny. Media jak najbardziej, doprowadzasz na działkę. To nie jest budynek trwale związany z gruntem, więc zezwolenia nie są potrzebne . Chociaż czytałam, że powinno się zgłosić w wydziale budownictwa, że taki domek będzie stał na dzialce.Zgłoszenie, a zezwolenie to dwie różne sprawy

Gość gość
Kanadyjskie są lepsze

Gość gośćula
zaciekawiłaś mnie ,chciałabym kupić taki domek ,ale na normalnej działce budowlanej i właśnie powoli się budować obok,z tym że chciałabym aby w tym domku mieszkał ktoś mi bliski i by można tam go zameldować . Troche mam dosyć mieszkania w bloku.

Gość gość
To są dwa różne typy działek. Najlepiej dowiedz się w urzędzie miasta czy gminy. Myślę, że z meldunkiem mogą być problemy. Budynek mieszkalny musi być oddany do użytku i odebrany przez nadzór budowlany. A w tym wypadku nie budujesz. Nie wiem, dowiedz się u źródła:)

Gość gośćula
no własnie ,działkę juz mam - normalna budowlaną ,ale żeby brać sie za budowe musiałabym sprzedać mieszkanie ,a tak powoli powolutku bym się wybudowała,kredytu nie chcę brac bo spłacam juz jeden tzw obrotowy z czasów gdy US zniszczył moją firme. Dzieki za info,powodzenia:)