Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwszy poród vs. drugi poród

Polecane posty

Gość gość

Opiszcie jak wspominacie je? Różniły się od siebie znacząco czasem trwania, rozwijaniem się akcji, bolesnościa?

Gość gość
Nikt się nie wypowie?

Gość mama_z_Gotham_City
u mie drugi poród a pierwszy to była róznica jak między niebem a ziemią a nawet bym powiedziała jak między niebem a piekłem :o

Gość gość
Podczas pierwszego się zesrałam a po drugim mam wiadro między nogami :(

Gość gość
Pierwszy trwał 12 godzin, ból taki ze nawet po zastrzykach nie mogłam sie ruszyć, zaległam na łóżku i skończyło sie na tym ze wyciągali dziecko proznociagiem... Drugi poród 5 godzin cały czas na nogach a pomagalam sobie tylko gazem, rodzilam w kucki i udało sie bez pomocy... po pierwszym twierdzilam ze nigdy wiecej dzieci, a po drugim ze tak to mogłabym rodzic co tydzień...

Gość gość
pierwszy traumatyczny, byłam przekonana,że umieram. drugi wymarzony, nawet nie wiem kiedy urodzila.teraz w oczekiwaniu na trzeci..podobno nie ma reguły...

Gość gość
Ja miałam oba bardzo bolesne i było mi ciężko. Ale drugi połóg o niebo lepszy od pierwszego. Pierwszy poród 10 godzin i przez pierwsze 2 tygodnie połogu ledwo się ruszałam, a drugi ok. 6-7 godzin i jeszcze w szpitalu doszłam do siebie, a po przyjściu do domu od początku normalnie dwójką się zajmowałam bez większego problemu.

Gość gość
Pierwszy trwał 9h nie było najgorzej drugi 5h było o wiele lepiej do bóli partych praktycznie skurcze nie bolały gdyby mi wody w domu nie odeszły to bym nie wiedziała że to już☺ teraz mnie czeka 3 i lekarka się boi że w domu urodzę

Gość gość
ja uważam że takie pytania nie bardzo mają sens ;)...bo odczuwanie bólu, jest bardzo subiektywne, zależy też od psychiki, osobowości, dojrzałości kobiety...

Gość gość
Drugi poród- szybszy, łatwiejszy, wiadomo czego się spodziewać -)

Gość gość
u mnie oba porody mialy bardzo podobny przebieg, podobnie sie zaczely, i tak sama dlugo trwaly, jedynie parcie przy drugim bylo bardziej efektywne i syn sie urodzil dosc szybko

Gość gość
pierwszy masakra wiec drugim razem nie bylam glupia i mialam cc na zyczenie - super :)