Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leyssss

problem z węzłami

Polecane posty

Gość leyssss

Witam od kilku lat mam powiększone węzły bez większej przyczyny mi się pojawiały we wrześniu w dolnej pachwinie guzek juz był tak duży i stał się tak bolesny ze ciężko było mi chodzić .. po pracy pojechałam zrobic usg wysżło kilka zmian patologicznych .. i tak odsyłali mnie od lekarza do lekarza , morfologia jest ok , .. trafiłam do szpitala na odzialae zakaźnym zrobiono mi wszyskie badania odnośnie wirusów i bakterii nie mam toksoplazmozy , cytomegalii, mononukleozy itd ..nic kolejne konsultacje onkologiczna i hematolog u hematologa dostałam skierowanie na wycięcie i tomografię , bo wyczuwalne są guzki pod palcami .. więc poszłam do tego chirurga a pan mi mówi ze moje węzły sa prawidłowe i wszystkie okrągłe .. patologicznie zmienione są podłużne ..no ręce mi opadły .. jak to jest ? :( czy ktoś tutaj miał podobnie ?

Gość gość
Co to za idiota? Podłużne są normalne a okrągłe patologiczne. Poza tym jak są powieszone i nie znaleźli przyczyny to powinien wyciąć bez gadania. A ebv zrobiłaś?

Gość gość
A jak wyszło USg? Masz opis?

Gość gość
tego nie ..i nawet nie wiem co to ..za chwilkę przeczytam o tym chodzi o to ze w ciągu miesiąca znalazłam nowe małe koraliki przy obojczyku i przy szyi (na łuku ) te pod żuchwą to juz nawet nie sprawdzam bo są wielkie jak śliwy ;/ w pachwinach mam twarde guzki , widać je nawet jak leże na płasko teraz czekam na tomograf ..mam mieć za 2 tyg dostałam zółte skierowanie na pilnie bo normalnym tokiem termin jest dopiero na wiosne ..straszne

Gość gość
usg .. wrzesien : liczne drobne zmiany hypoechogeniczne węzły chłonne wzdłuż dużych naczyń i scm a takkarkowe do 8x3 pojedyńcze powiększone niezmienione węzły w okolicach podżuchwowych po str p 18x7 str l.24x8 dwa zmienione okrągłego kszatłtu węzły w okolicy nadobojczykowej l.6mm w obu dołach pachowych powiększone 26x7 w prawej pachwinie obecne 3 patologiczne zmienione węzły z nadmiernym ukrwieniem 14x8 i dwa okrągłe 6 i 7 mm z tym ze od tego czasu , mam juz podobnie w lewej pachwinie , i nowe przy obojczylu i szyi czy nie za szybko wyskakują mi te grudki ? nie mam infekci a ten chirugr powiedział ze mogłam się uderzyć w kolano i stąd powiększone wezły ;/

Gość gość
Żartujesz? Wytnij szybko te obojczykowe, one są najbardziej podejrzane. A morfologia jak?

Gość gość
morfologia jest ok , nie mam nic podwyższonego , ostatnio miałam lekko obniżone własnie białe i czerwone ,.. stan zapalny jest ale w krwi go nie widać ..to jest dziwne dla mnie .

Gość gość
masz jeszcze jakies objawy?

Gość gość
mozesz podac do siebie jaksi kontakt mail/gg?

Gość gość
nie wiem co jest objawem pytano mnie czy pocę się w nocy tak pocę , ale zawsze myślałam ze to przez to ze sie za ciepło ubrałam do spania , o świąd skóry ale tez byłam pewna ze to wina depilacji o gorączkę ..jesli nie mam powyżej 38 to nie traktuje reszty jako gorączki .. często mam 37 , 37,2 albo 35 .. sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć , zaczynam się martwić jak na skierowaniach widze napis " pilnie " a później trafiam do lekarza który 3 miesiące mojej bieganiny po lekarzach przekreśla i stwierdza ze uderzyłam sie może w kolano .. uhh

Gość gość
RAK RAK RAK

Gość gość
ibgrin@o2.pl

Gość gość
Kurde nie chce straszyc ale moja koezanka tak miala.Wlasnie te obojczykowe..to sa b.niebezpieczne wezly.Lekarz debil kazal jej smarowac to mascia kamforowa bo jest przeziebiona...a co sie okazalo po biopsji? Ze to ziarnica!!! choroba hodkinga Jesli sie pocisz,masz podwyzszona temperature,zle sie ogolnie czujesz to pedz do innego lekarza! bo widze ze jestes w rekach konowalow!! Zycze zdrowia!!! dbajo siebie,oby czegos nie przeoczyc!

Gość gość
....

Gość gość
tylko nie wiem juz gdzie isc :( musze to wykluczyc , i poszukać przyczyny dla której tak sie dzieje ..bo w kolano to się nie uderzyłam ;/ a powiedz ile kol ma lat ?

Gość gość
daj foto krocza

Gość gość
cos zly ten mail:/

Gość gość
adres jest dobry ibgrin@o2.pl

Gość gość
Miala....30 lat. Szukaj,dociekaj i nie zostawiaj tego! i niech nie gada bzdur ze sie uderzylas w kolano i stad te rzeczy! ja strasznie sie denerwuje podejsciem lekarzy tak lekkim-zlewajacym wrecz.

Gość gość
nie ma jej ? czy to wina właśnie tego ????

Gość gość
Tak...:(

Gość gość
o matko ...współczuj***ardzo :( nie wiedziałam ze to jest az tak poważne .. wiedziałam ze nowotwór ale wszędzie piszą ze uleczalny bardzo mi przykro :(

Gość gość
Zalezy kiedy jest wykryty..ona bujala sie od lekarza do lekarza a kazdy z nich mowil inna bajke.. wiec czasem trzeba zaufac swojej intuicji.