Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bezpłodność na 86% co oznacza

Polecane posty

Gość gość

Witam Od kilku lat (ok 3-4) staram sie o dziecko z zona niestety bezskutecznie. U niej wszystko jest jak nalezy , ale ja odebralem wyniki swoich badan, z ktorych wynika, ze jestem bezpłodny w 86%. Powodem najprawdopodobniej jest moja matka, ktora bedac ze mna w ciazy pila i cpala. W kazdym razie chcialbym dowiedziec sie czy ktos z tu obecnych ma/mial podobny przypadek ? Czy w tskiej sytuacji jest szansa na dziecko ? Lub na poprawe tego stanu rzeczy ? Oczywiscie umowie sie z lekarzem ktory zapewne udzieli mi informacji na ten temat ale juz teraz jestem bardzo ciekaw

Gość gość
Szanse zawsze są tym bardziej że nie jestes w 100 proc bezplodny, lekarz podejmie odpowiednie działanie powie co i jak, tutaj chyba ciężko bedzie komus napisać jakie masz szanse.

Gość gość
Pierwszy raz spotykam sie z tak nazwana ( 86 proc) diagnoza. Rozumiem ze bierze sie on z niskiej jakosci nasienia. Niestety ale zebym mogla cos wiecej napisac musialbys podac parametry wynikow nasienia. U nas maz mial dramatycznie zle wyniki ( podajze 10 tys plemnikow o prawidlowej morfologii *****iwosci itp) i mamy dziecko choc z invotro. Poniewac przy takich wynikach o naturalnym zajsciu w ciaze nie bylo mowy. Bral hormony m in w postaci testosteronu ale nie poskutkowaly poprawa nasienia. Zawsze mozesz sprobowac witamin dla ezczyzn, zrezygnowac z uzywek, uprawiac sport, zmienic diete czy zle nawyki zywieniowe. Ale jesli jest b. zle to raczej nie wplyniesz na to

Gość gość
Może uda wam się zostać rodzicami przy wykorzystaniu różnych metod wspomnienia zapłodnienia, np.możecie skorzystać z inseminacji lub in vitro