Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lizienka

co na ból głowy? Już 3 dzień się męczę.

Polecane posty

Gość Lizienka

Nie zlicze ile dokładnie zjadłam tabletek, ale około 8 i nic nie pomaga. Cierpię na migrenę i nic mi nie pomagało tylko ibuprom. Zawsze biore po 2, bo jedna nic nie daje. Dziś zjadłam 4 i nic. Nie mogę zasnąć przez ten ból. Jestem w 4 miesiącu ciąży. Nie zwyzywajcie mnie za łykanie tabletek w ciąży. Ibuprom jest dość bezpieczny, a ja mam takie bóle, że wolałabym się powiesić niż żyć bez ibupromu po prostu łzy leją się z oczu, a ja mam wrażenie, jakby mi łeb rozsadziła bomba atomowa.... Miewam te bóle ok. 3 razy w miesiącu, ale zawsze po tabletkach przechodziło. Pomocy !

Gość gość
a byłaś z tym lekarza ? bóle głowy są z różnych przyczyn np od kręgosłupa wspólczuje bóli , sprobuj moze kompres taki zimny z apteki to jest taka galaretka , niebieska jakby zel , kup se jutro w aptece nie jest drogi najwyzej 10 zł

Gość Lizienka
Nie byłam, ale w poniedziałek muszę się wybrać. Próbowałam już wszystkiego, tylko ibuprom, ale tym razem zawiódł, nie wiem co jest ;/

Gość gość
moze migrena , moze nadciśnienie , moze sprawy neurologiczne sa rozne rzeczy i powody , i warto to sprawdzic , tym bardziej ze jestes w ciazy

Gość gość31
Warto zrobić sobie dokładne badania. Ja poza takimi tradycyjnymi wynikami krwi czy prześwietleniem, zrobiłem sobie test na niedobory komórkowe i test obciążeń organizmu w REVITUM - www.revitum.pl . Okazało się, że sporo rzeczy w moim organizmie wymaga naprawienia. Otrzymałam odpowiednie suplementy diety i czuję się o niebo lepiej!

Gość gość
Przede wszystkim musisz ograniczyc slodycze i ser zolty. Poza tym w ciąży nie powinnaś lykac tylu tabletek,a ibuprom w ciąży jest niewskazany, tylko zwykly apap lub paracetamol. Mnie tez na bol Glowy pomaga tylko ibuprom,tak juz jest ze jedni biora leki na paracetamolu a inni na ibuprofenie.

Mi pomagała na różne boleści amfetamina. Serio. Ja nie mam zwykłych migren w okolicy czoła, tylko mam migreny oczne, zawsze. Pamiętam, jak fuknęłam taką większą ściechę, normalnie jak ręką odjął. I nie robie sobie jaj. Amfetamina działa przeciwbólowo.

Gość gość
Mnie na migreny pomaga pyralgina. Jak juz nic nie dziala, to pyralgina.

Gość Kaśka sz
Na migreny nie pomagają zwykle przeciwbólowe tabletki, mam migrenę przeszło 10 lat i przez 2 ostatnie lata pomagały mi tylko te na receptę od neurologa. Nie są może tanie ale ból mija po kilkunastu minutach.

Gość gość
mi tylko pomagała etopiryna byłam nawet w szpitalu na migrenę ostatnio kupiłam sobie ekscidrin migra stop czy jakoś tak w reklamie widziałam i mnie skusiło bo miał kwas taki jak w etopirynie o dziwo mi lepiej pomogła niż etopiryna jeszcze jest taka tabletka cine ale ona strasznie droga jest

Gość Kaśka sz
O właśnie, coś w tym rodzaju, sumamigren to zamiennik tańszy chyba będzie. To właśnie mi pomaga najszybciej. Tyle że trzeba po receptę iść a nie wiem czy rodzinny może taki lek przepisać.

Gość gość
tak przepisuje rodzinne ale cine jest tańsze przynajmniej w aptece moim miasteczku