Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moje dzieci nie jedza warzyw

Polecane posty

Gość gość

z owocow jablka i banany zadnych surowek,na parze...nic nie chca...maja 2 i 4 lata...jak byli mlodsi to jedli teraz nic i co mam zrobic... nawet kanapki z pomidorem,z warzyw ziemniaki,marchewka i pietruszka w krupniku.....ehhh nie i juz...

Gość gość
to niech nie jedzaq:O po coo tym pisac?

Gość gość
Przeglodzic i zjedza. Proponowac czesto pi Trochu.

Gość gość
jak ich nauczyłaś tak masz

Gość gość
Probuj, moja corka, 2 lata, generalnie lubi warzywa i owoce, ale jednego dnia ma chec na ogorka kiszonego, innego dnia na pomidora, innnego na papryke (bez skorki), marchew, kukurydze, czy brokuly. Trzeba trafic. A pietruszka w zupie musi byc ugotowana, swieza natka powoduje krztuszenie :-P Wazne tez jest estetyczne podawanid jedzenia. Moj maz bardzo niedbale przygotowuje posilki i mala je z nim duzo mniej chetnie niz ze mna.

Gość gość
Moze jakies zapiekanki z ryzem czy makaronem? Zupy kremy z grzankami i kleksem jogurtu. Jajecznica z pomidorami na cieplo, lub z kukurydza (mi sie bardzo przyjemnie kojarzy z porankami po studenckich imprezach;-) ) lub z papryka. A przede wszystkim przyklad doroslych.

Gość gość
Pamietaj, ze dzieci w tym wieku grymasza. Na pewno nie poddawaj sie. W koncu na cos sie skusza. Jeszcze moze warzywa pociete w psseczki/czastki a do tego jakies dipy, np jogurt z sosem pomidorowym, czy ketchupem, jogurt z czosnkiem, itp. Dzieci lubia ostre smaki. I mozna pobawic sie w przyjecie, nakarmic lalki i miski a moze zaprosic inne dzieci.