Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie czuje ruchów dziecka!

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 23 tyg ciazy od wczoraj nie czuje ruchow dziecka. Do wczoraj bylo bardzo energiczne, kopalo kilka razy na godzine a dzis nic. Mam biegunke i bol w dole brzucha. Panikuje czy powinnam jechac na IP?

Gość gość
Koniecznie do szpitala!

Gość gość
nie pisz na forum tylko jedz do szpitala! madra jestes???

Gość gość
Zjedz lub wypij coś słodkiego.Jeśli dziecko się nie poruszy , to czym prędzej jedź na IP.

Gość gość
Nic nie szkodzi pojechać, to w końcu cały dzień kiedy się nie rusza.

Gość gość
nie masz już po co iść już za późno

Gość gość
Pewnie zdechlo

Gość gość
Spokojnie, mama musi byc spokojna. To nie musi byc nic powaznego. W 23 tygodniu czuje sie dosyc slabo ruchy i moze tak byc, ze dzidzia odpoczywa albo jest to spowodowane biegunka. Mialam podobnie. Koniecznie jedz do szpitala, zrobia Ci usg. To ich obowiazek. Daj znac nam tutaj co Ci powiedzieli. Tylko sie nie denerwuj. Oznaczylam temat jako ulubione, wiec czekam na odpowiedz ;-) trzymam kciuki

Gość gość
Zjadlam pol czekolady, poczekam chwile i jak dalej nic nie poczuje to jade do szpitala.

Gość gość
Dokladnie, bedziesz spokojniejsza jak daja Ci posluchac serduszka. Daj znac, koniecznie

Gość gość
23 tc ciąży i słabo się czuję ruchy dziecka? No ta co to napisała to chyba dzieci nie ma. Ja jestem w 18 tc druga ciąża i dziecko kopie ze hej. Ale prawda jest taka ze dzisiaj też mali się rusza, pewnie śpi. Nie martw się autorko pewnie wszystko jest ok.

Gość gość
Ta co to napisala to ja i jestem w ciazy, 31 tydzien i ja slabo akurat odczuwalam ruchy dzidzi w 23tc, kazda kobieta ma inaczej.

Gość edyta89
Wypij jeszcze cos zimnego i poloz sie na lewym boku na moja corke to zawsze dzialalo

Gość gość
jestem w 19 tyg i tez maluszek mocno kopie, czasem też delikatnie chyba zależy jak się ułoży, ale 23 tyd to jak nie pomoże coś słodkiego do pół godziny to na IP

Gość gość
Autorko i jak tam ? Daj znać czy maluszek się ruszył.

Gość gość
Bylam na IP. Z maluszkiem wszystko jest dobrze. Byl super doktor i zbadal chyba wszystko co mogl :) takich badan nawet moja gin mi nie robila. Nie czulam dzidziusia bo mam lozysko na przedniej scianie a mala ulozyla sie pleckami i ruchy byly w strone kregoslupa wiec nie czulam. Ale dowiedzialam sie, ze mam krotka szyjke macicy i trzeba to kontrolowac. Ciesze sie, ze pojechalam. Dziekuje za rady :)

Gość gość
Nooo widzisz, tak jak mówiłam. Ja też mam łożysko na ścianie przedniej i dlatego pisałam wcześniej, że słabo czułam ruchy w 23tc. Moja szyjka była miękka i skracała się od 24tc, teraz zaczyna mi się 32 i wszystko jest ok. Muszę brać luteinę i odpoczywać ;-)

Gość gość
Ja w 22 tc dopiero poczulam pierwsze ruchy dziecka nie ma co panikowac spokojnie ale lepiej pojechać i sprawdzić

Gość gość
No troche spanikowalam, ale juz raz moja ciaza obumarla w 12 tc wiec jestem troche przewrazliwiona. Balam sie, ze mnie wysmieja w szpitalu ale na szczescie nic takiego sie nie stalo. Przy okazji podpytalam o zzo bo moja gin bardzo odradza a ja bym chciala. I wogole jakos tak sie uspokoilam :) jezu ile mozna sie strachu najesc przez takiego malego czlowieczka :)

Gość gość
Nie dziwie Ci się, moja dzidzia w zeszłym tygodniu 31tc nie ruszala sie prawie dwa dni i pojechałam do szpitala na ktg i tyle co mnie podpieli a ona zaczęła sie wiercić tak, że brzuch mi sie ruszał, psikusa mi zrobila :-P

Gość gość
Jejku chyba bym zawalu dostala jakby w 31 sie nie ruszala :) no testuja te maluchy cierpliwosc swoich mamus :)