Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Miesięczne dziecko nic nie śpi!! Miałyście tak?

Polecane posty

Gość gość

Od pięciu dni moje dziecko prawie nic nie śpi. Obliczyłam, że w ciągu doby przesypia około 5-6 godzin. Nie śpi ani w dzień ani w nocy. Po długim kołysaniu zasypia na godzinkę lub dwie w ciągu dnia i to samo w ciągu nocy. Czasami zdarza mu się przysnąć na rękach na 5-10 minut ale po chwili szeroko otwiera oczy i już jest rozbudzony i nie zapowiada się jakby chciał spać. Raczej nie płacze, chybaże jest już skrajnie zmęczony, po prostu patrzy szeroko otwartymi oczami i gęga, troche pomarudzi i tak w kółko. Przecież niemowle powinno spać powyżej 16 godzin! Kawy nie pije, herbaty też nie, odżywiam się dietą kobiety karmiącej czyli lekko ale dobrze. Nawet dorosły człowiek jak pośpi tylko 6 godzin w ciągu dnia to jest zmęczony i senny a on nic! Co mu może być?

Gość gość
Moje dziecko mam niespełna 3 miesiące i jest tak od początku, z tym że teraz w nocy śpi (zasypia 22-23, budzi się o 4 na karmienie). Może nie dojada? A może tych drzemek 10-20min. nazbiera się tyle.że się wyspi? Ja na początku miałam tak że miałam pokarmu za mało.na raz, tzn. mały nigdy nie najdl się raz aż porządnie tylko wciąż dojadal. A teraz już po prostu tak ma- nie śpi i koniec a oprócz tego uwielbia wisieć na piersi :(

Gość gość
moje ma 6 tyg i na poczatku to samo. wprowadziłam mm i duuuuzo lepiej. teraz je cyca, sciagniete laktatorem i mm, mix totalny. takze moze jest głodny? spruboj raz mm, raz to nie grzech, ja mialam wyrzuty sumienia ale co gorsze? jak nie spi to sie nie rozwija wiec nie wiem co gorsze mm czy brak snu

Gość gość
skoro nie jest niewyspane to znaczy ze tyle snu potrzebuje i jest wypoczety. to ile godzin ma spac czlowiek w takim i takim wieku to bzdury, bujdy. wymyslaja takie brednie zeby ludzie wmawiali sobie choroby, a w tym przypadku bezsennosc, a co za tym idzie latali po lekarzach i brali prochy nasenne ktore powoduja depresje wiec i prochy na depresje i tak w kolko. skoro spi sie tyle i tyle i jest sie wypoczetym to nie ma co sobie glowy zawracac rozmyslaniem nad bezsennoscia. niektorzy potrzebuja 10h zeby sie wyspac a inni 4 i zyja normalnie.

a po co kołyszesz to dziecko? może właśnie tego kołysania mu brakuje i się budzi

Gość porannarosaaa
mój maly nie spał ani w dzien ani w nocy przez pierwsze 3 miesiace zycia i ciagle darł sie w niebogłosy. łącznie w ciągu dobrzy przesypiał może z 5 godzin w drzemkach po 20 minut. Potem było lepiej ale generalnie ciągle sie darł. Minęło mu dopiero jak miał 1,5 roku. już nie chce mieć więcej dzieci... A tobie życze powodzenia.

Gość gość
Słyszałam opinię, że właśnie może się nie najada. Z tym, że jak go karmie i zje z jednej piersi i podstawiam mu drugą to wykręca głowę i wypluwa ją albo krzyczy, a jak już go troszeczkę przymuszę żeby podjadł z drugiej to ulewa od razu po karmieniu. Więc wydaje mi się że się najada... Właściwie jak rozpoznać że się nie najada? Zdaje mi się, że jakby się nie najadal to by płakał. A on nie płacze prawie w ogóle, tyko w skrajnych sytuacjach mocnego głodu czy zmęczenia...

Gość gość
Pierwsze pól roku to jest makabra... potem u nas duuuuzo lepiej ale w pierwszych 6 miechach to prawie sie rozwiodlam z męzem i kilka razy mialam ochote skoczyc z balkonu :o powodzenia ... :(

Gość gość
A prawidlowo przybiera? Moj nawet wiecej przybieral niz jest w normach i byl przekarmiony a wszystkie mądralinskie mowily ze glodny :( jak wprowadzilam regularne pory karmienia (karmilam piersia) a nie to kretynskie "na rządanie" to przesypiał 14-16 godz na dobe a wczesniej 4-6 i ciagle beczal

Gość gość
Bardzo prawidłowo. Urodził się 3500 wypisali jak miał 3370, teraz ma miesiąc i 4 dni i waży 5kg. Z niego taki fajny grubasek, ale mam wrażenie że nie rośnie za duży tylko tyje (dzieci podobno rosną jak śpią bo wtedy hormon wzrostu się wytwarza). Próbowałam go zmierzyć ale nie potrafię, wychodzi mi 2 cm mniej niż go wypisali czyli niemożliwe... właśnie dziwne jest to że nie płacze za dużo, ciągle mi się zdaje że jakby coś było nie tak, nie najadał się czy co to by płakał. A z tego co słyszałam z wielu źródeł - dziecka nie da się przekarmić piersią. Jak zje za dużo to uleje. Modyfikowanym podobno się da bo jest bardziej odżywcze i tłustsze