Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostropest plamisty

Po 12 latach wyleczyłam trądzik!

Polecane posty

Gość ostropest plamisty

Spełniło się jedno z moich urodowych marzeń - pozbyłam się trądziku! Z trądzikiem walczyłam od ok. 13 roku życia. Początkowo zapewne była to sprawa dojrzewania i burzy hormonów, ale kiedy ten okres minął pryszcze nadal zostały, mimo brania tabletek antykoncepcyjnych na studiach. To był koszmar. Od tylu lat każdego poranka widząc swoja twarz w lustrze miałam naprawdę dość i wiecznie pogorszony humor, a o samoocenie już nie wspomnę. Krępowało mnie jak ktoś przyglądał się mi, bo od razu w miałam wrażenie, że widzi jedynie moje niedoskonałości. Owszem mam skórę tłustą, ale to nie znaczy, że muszę mieć trądzik. Dermatolodzy byli bez radni. Stosowałam różne preparaty, maści, kremy, antybiotyki, peeling TCA, dietę bez mleczną i problem nadal powracał. Nawet usłyszałam: "Taka Pani uroda". Na jakiś czas poddałam się bo nie wierzyłam w ich skuteczność. Odwiedziłam również endokrynologa, gdzie ta przyjemność kosztowała mnie prawie 1000zł (konsultacje, drogie badania). Wszystko w normie. Pytałam również ginekologów, gdzie może leżeć problem. Trzech stwierdziło, że mam zespół policystycznych jajników (i to może być powodem), a dwóch, że nie mam :) Paranoja. Na wiosnę zaczął doskwierać mi problem zgagi, która trwała kilka miesięcy. Byłam na gastroskopii i pytając lekarza o przyczyny zgagi podpowiedział mi, że może to być spowodowane zaparciami. I tak sobie wszystko analizując doszłam do wniosku, że faktycznie dokuczają mi zparcia i problemy z wypróżnianiem, ale jakoś dotychczas bagatelizowałam problem - miałam nawet kiedyś skierowanie do proktologa, ale to olałam i to był błąd. Aby zwalczyć zaparcia wybrałam się do sklepu zielarskiego po radę i Pani poleciała mi ostropest plamisty oraz błonnik, aby nawilżyć jelita. Zaczęłam stosować miksturę i pilnowałam swoich wypróżnień, aby były regularne i częste. Po niecałym miesiącu nagle skóra się poprawiła i zniknęły pryszcze. Skóra gładka i piękna. Wszyscy wokół to zauważyli i zaczęli pytać w jaki sposób tak diametralnie poprawiłam stan skóry. Ostropest pozwolił mi pozbyć się toksyn z organizmu, oczyścił jelita ze złogów. Wszystko na jego temat znajdziecie w necie. Jedno wielkie wow ;)

Gość gość
Jedna wielka bzdura i efekt placebo :D

Gość gość
Ja mam okropna cerę i tak jak Ty biegalam po najróżniejszych lekarzach bez efektu... Ale z,wyproznianiem problemów nie mam...

Gość gość
To gratulacje, ja się pozbyłam trądziku dzięki acne dermowi, trochę to potrwało ale w końcu widzę efekty :)

Gość gość
Ja pozbyłam się dzięki zabiegom z kwasami Purles i to w przeciągu 2 miesięcy a nie 12 lat :)

Gość jajoo
w jakiej formie stosowalas ostropest????

Gość gośćiwona
W sumie z trądzikiem poradziłam sobie przez przypadek.Przeglądając internet trafiłam na tabletki IQFACE.Stwierdziłam że nie mam nic do stracenia.Teraz bardzo się cieszę że je brałam.Tak ładnej cery bez żadnych kraterów juz dawno nie miałam.

Gość gość
przestań spamować tym góównofacem!!!! Drogi szajs od jakichś naciągaczy!!!!

Gość gość
Jaki szajs mi te tabletki pomogły.A czy drogi raczej nie licząc ile wcześniej wydałam pieniędzy na kosmetyki i wizyty u dermatologa .Moim zdaniem tabletki są skuteczne i wcale nie drogie.

Gość gość
Nie ma co się kłócić każdy ma swoje zdanie.Moje jest bardzo podobne gdyby nie tabletki IQFACE pewnie nadal szukała bym skutecznej metody aby pozbyć się trądziku.

Gość gość
iq oszustwo!!! W "waszym" wątku już wyszło, żeście naciągacze, to teraz inne zaśmiecacie? Proszę: www.f.kafeteria.pl/temat/iqface-opinie-p_5884783/3

Gość gośćKaczeniec
Człowieku daj sobie już spokój.Akurat mi IQFACE pomógł jako jeden z niewielu.Więc jeżeli nie stosowałeś to raczej się nie odzywaj.