Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

doradzcie czy to wypada mojej mamie...

Polecane posty

Gość gość

Moja mama (lat 63 z nadwaga) chce zacząć chodzic ze mną na siłownie, tylko na ćwiczenia na bieżni ( jakies marsze), rowerek, steper. spotykacie na silowni starsze osoby ? ja rzadko chodze...

Gość gość
Wypada a czemu by nie ;) w sumie rzadko widywałam osoby starsze, kojarzę jedną panią koło 60tki, ktora ćwiczyła w bardzo obcisłych leginsach i bez stanika.... O ile twoja mama ubiera się na tą siłownie w dobrym guście to nie widze problemu :P

Gość gość
nie no próchno to już dawno powinnaś zutylizować, a jak masz litość to zamknij chociaż w piwnicy niech ludzi nie straszy. A tak na serio to żenujące pytanie autorko

Gość gość
z ubiorem nie byłoby problemu :) Pytam, bo mimo wsyztsko mama ma opory czy wypada, mowie jej że tak, bo widzę że ma ochotę, no i ruch jej się przyda.. Moja obecnosć konieczna, żeby pomoc przy obsłudze urządzeń , typu dostosowanie oporu, prędkości, no i dla towarzystwa żeby było rażniej :)

Gość gość
A dlaczego nie wypada? To,że kobieta ma 63 lata i chce o siebie zadbać, chyba dobrze o niej świadczy?! Jeżeli ma nadwagę, to będzie to dodatkowy atut. Pomyśl co będzie za kilka lat, gdy będzie już na tyle wiekowa i gdy będzie miała te dodatkowe kilogramy,że to ty będziesz musiała jej pomagać się umyć, wstać z łóżka czy tez ubrać.

Gość gość
wypada, chodzę do fitness clubu w dużym mieście i tam są starsze osoby

Gość gość
A nie ma u Ciebie w mieście jakichś specjalnych zajęć dla osób +50? bo u mnie np są zajęcia fitness specjalnie dla seniorów.

Gość gość
teoretycznie jest aerobic dla osób 50+, ale mama boi się że nie nadąży, a na siłowni można w swoim tempie. Mama ogólnie nie jest wysportowana, a w tym wieku i z nadwagą tzreba łagodnie zaczynać, żeby sobie krzywdy nie zrobić.

Gość gośćann
ja tez wole isc z Mama niz z kolezanka.Jak mozna sie mamy wstydzic,ze ma nadwage i jest po 60.Nie rozumiem tego.Mama to ktos jedyny,kto zawsze jest w biedzie i dobrym przy Tobie

Gość gość
Tylko debile twierdzą inaczej...

"teoretycznie jest aerobic dla osób 50+, ale mama boi się że nie nadąży," x zwykle na aerobiku prowadząca mówi, że jak ktos nie nadąża, to niech ćwiczy w swoim tempie - to jest przeciez normalne, że w grupie sa ludzie o różnym poziomie zaawansowania, brawo dla mamy

Gość gość
Gratulacje dla Mamy!

Gość gość
50+to senior???mam 46 lat,a formy niejedna malolata mogłaby mi pozazdrościc... Wyglądu ,figury również...

Gość gość
Oczywiście że wypada dziecko, a dlaczego nie? Sama chodzę na siłownię, gdzie przychodzą też starsze panie i ćwiczą. Nikt się nie gapi i nie komentuje. To dobrze że Twoja Mama chce sobie poprawić zdrowie i kondycję. Powinnaś ją w tym wspierać i namówić na siłkę. Idź z nią raz i drugi, pokaż sprzęty, potem będzie sobie sama mogła ćwiczyć.

Gość bogusiaz
No pewnie, że wypada:) fajnie, że Twoja mama chce. Zerknij sobie tylko na http://klubseniora.pl/ jakie ćwiczenia twoja mama może wykonać. Dowiedz się też czy nie ma żadnych przeciwwskazań medycznych no i pilnuj żeby się nie przetrenowała;)