Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzyb na scianach

Polecane posty

Gość gość

POJAWIŁ SIĘ U NAS NA ŚCIANACH OKROPNY GRZYB, nie wiem co z tym zrobic? mogę czymś posmarować będąć z dziećmi w domu? nie mam gdzie ich zostawic... w domu mamy dużą wilgoć, nawet rolety w oknach są zagrzybione, zaczyna być to dla nas coraz większym problemem. wietrzymy, ale to nic nie daje. co robic?? nie wiem czy wpływ na to ma stare budownicwto, dom z lat 60-tych

Gość gość
ja mam 3 letnie dziecko ostatnio czyscilam grzyba z sciany i sufitu zamoczylam szmatke w occie i delikatnie pocieralam sprobuj dziecku ocet nie zaszkodzi

Gość gość
Nie octem ale wybielinką , mieszkanie ogrzewać i wietrzyć

Gość gość
napisz gdzie masz jeszcze plesn to ci napisze jak sie jej pozbyc mam taka ksiazke jak domowymi sposobami wyczysic to i owo a tu jak usuwa sie plesn z tkanin moze tak rolety wyczyscisz? aby usunac plesn z tapicerki i innych tkanin namocz gabke w roztworze otrzymanym w wyniku rozpuszczenia 1/2 szklanki boraksu w 2 szklankach goracej wody i wetrzyj w brudne miejsce. namocz na kilka godzin. kiedy plamy znikna starannie wyplucz

Gość gość
grzyba na ścianach się nie czyści, należy wszystko skuć, osuszyć i dopiero na to połozyć nowy tynk, czym prędzej zrób generalny remont, bo cała rodzina jest truta

Gość gość
W lreua kup pochłaniacz wilgoci taka maszynka kosztuje około 800 zł ale pochłania wilgoć i grzyba nie ma

Gość Marinta
Tutaj macie sklep, w którym możecie kupić bardzo dobre pochłaniacze wilgoci różnych rozmiarów - http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/ . Z pewnością dobrze się sprawdzą i zoptymalizują poziom wilgoci w twoim domu.

4-5 lat temu miałam wilgoć w łazience . Pomógł środek SAVO. Tylko pamiętaj grzyb ponownie się odnowi.Dlatego też najlepiej zrobić remont - skuć ścianę ,osuszyć,położyć na nowo tynk. I żeby nie byłó tak tej wilgoci kaloryfery niech będą ciepłe oraz kup sobie pochłaniacz wilgoci.

Gość gość
Wcale nie trzeba skuwac tynków. Ja w starym domu za lodówka odkryłam grzyba który ciągnął się po ścianie od podlogi do 1, 60 m. Dobry chemiczny środek, szorowanie szczotka ryżowa i regularne wietrzenia plus dogrzewanie zatlatwily sprawe. Od 6 lat nawet milimetr grzyba się nie pojawil.

Gość gość
Środek SAVO tylko to jest bardzo silny srodek. Spryskaj grzyba, otwórz okna i na spacer z dzieciakami. Aby zapobiegac pochłaniacze wilgoci albo zrob wywietrzniki i codziennie porzadnie wietrz pomieszczenia. Ja tez mieszkam w starym budownictwie i grzyba nie mam, natomiast sasiadka ma ogromnego ( i tez mówi, ze niby wietrzy). Jezeli grzyb jest juz na rolatach to trzeba działać, bo ewidentnie nic z tym nie robiłaś.

Gość gość
remont nic nie da musiała by zburzyć dom... Kup taki środek PILMAS jest dobry działa szybko.

Gość gość
woda z domestosem i schodzi

Gość gość
mozna zlikwidować domowymi sposobami, ale jesli nie znajdzie się przyczyny powstawania grzyba to bedzie wracał;/ wiem po cobie. U nas tez był, czyściłam domestosem - fakt, schodził ale na miesiąc góra dwa. Dopiero po odgrzybianiu całkowitym i osuszeniu ( http://www.destra.com.pl/ - tutaj nam załatwili ) nie ma po nim sladu juz od pół roku prawie.

Gość oncka
witam tez mam problem. kiedys orzeciekl mi dach i na jednej scianie pojawila sie wilgoc. Ciemne miejsce nie wiem czy to grzyb czy cos w tym rodzaju. Jakie preparaty moglibyscie polecic ? (Niedrogie)go

Gość gość
u nas "fachowcy" spieprzyli elewacje i tez w jednym pokoju miałam grzyba i kupiłąm taki środek za 18 zł w mrówce (nie pamietam nazwy) ale w momencie zrobiło sie biało, tylko ze pokoj był wietrzony non stop przez jakies 3 dni... No a na wiosnę remont niestety....

Gość malinoowka
Niestety jesli masz wilgoc w domu, to wszystkie chemiczne srodki sa tylko na chwile. Pozbedziesz sie grzyba a po tygodniu czy dwoch bedziesz miala to samo. Ja moge powiedziec ze swojego doswiadczenia- mieszkam w uk i tutaj wilgotnosc powietrza jest naprawde duza. Z grzybem walczylam we wszystkich wynajmowanych mieszkaniach, czasem maly ale zawsze gdzies sie pojawil. U mnie pomogl zakup pochlaniacza wilgoci- tylko nie taki ktory sie chowa do szafy i kosztuje 10zl. Taki na prad, przypominajacy maly grzejnik. Odkad go mamy nighdy nawet okien po nocy nie musialam przecierac, wczesniej zawsze zaparowane. Wlaczamy go na 4 godz co 2,3 dni i jest ok. Powiem ci ze przez te 4 godz potrafi wylapac z powietrza do 3 litrow wody.

Gość gość
częste wierzenie,dobre ocieplenie pokoi i wyszoruj w masce ACE Z z chlorem wybieli i zlikwiduje.JEŻELI WRÓCI TO ZNACZY ŻE JEST GŁĘBOKO POD TYNKIEM

Gość gość
Oczywiście po tym szorowaniu pootwierać okna i wyjść na spacer na 2 godzinki